vineri, mai 24, 2024
AcasăNewsRealitatea Plus "lucrează pentru subminarea încrederii în Ucraina, în ucraineni". Încă o...

Realitatea Plus „lucrează pentru subminarea încrederii în Ucraina, în ucraineni”. Încă o amendă de 10.000 de lei, de la CNA, pentru emisiuni ale beizadelei Alexandra Păcuraru

-

Postul de televiziune Realitatea Plus a fost amendat marți de CNA cu încă 10.000 de lei, deoarece are poziții care încalcă informarea corectă, imparțialitatea și echilibrul pentru a submina încrederea în Ucraina, scrie Agerpres. Anul trecut, postul deținut de oligarhul Maricel Păcuraru a fost în primele trei din România la amenzi primite.

Comunicatul CNA arată că la Realitatea Plus este o campanie sistematică împotriva Ucrainei. Amenda de 10.000 de lei s-a dat după ce s-a constatat că în edițiile din 20, 21, 25 și 31 ianuarie ale emisiunii „Caravana România Suverană“, moderată de Alexandra Păcuraru (fiica patronului televiziunii, Maricel Păcuraru), s-au încălcat prevederile Art. 47, Alin. 3 și ale Art. 66 din Codul de reglementare a conținutului audiovizual.

Mircea Toma, membu al CNA, a explicat: „Există, clar, o preocupare a unor entităţi – fie instituţii, fie persoane din România – care lucrează pentru subminarea încrederii în Ucraina, în ucraineni. Deci, Ucraina este subiect de discreditare, pentru că ea alimentează motivaţia implicării României în sprijinirea Ucrainei, ceea ce produce deranj Moscovei. În acest context, dincolo de faptul că este un subiect politic şi că e război informaţional şi că asta subminează, de fapt, capacitatea de apărare a României, e vorba pur şi simplu de daunele pe care o asemenea campanie poate să le aducă unei minorităţi prezente în România”.

Mircea Toma a adăugat că „ucrainenii refugiați în România riscă să fie ținta unor discriminări din cauza acestei campanii“.

- Advertisement -

Acest lucru se întâmplă deja, iar raportul Departamentului de Stat al SUA pe 2023 menționează chiar un caz de abuz masiv din partea polițiștilor de la Secția 6 împotriva unor refugiați ucraineni torturați și ținuți fără hrană două zile în arest.

Mircea Toma a completat: „Refugiaţii nu vin aici de plăcere. Ei vin pentru că nu pot să trăiască în ţara lor şi nu au găsit locuri mai bune în Germania, în Franţa şi în Italia şi unde mai sunt. Au trecut prin România 1.500.000, au rămas 70.000. Ăştia 70.000 nu au condiţii bune. Cei care sunt preocupaţi să-i expună că sunt de fapt beneficiarii unui regim preferenţial nu fac decât să ne clădească atitudini ostile faţă de oameni care au, de fapt, nevoie de ajutor”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -