Reacţia surprinzătoare a lui CTP după eliminarea Simonei Halep de la Australian Open. „De aceea a rupt racheta de pământ”

0
4108

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este nu doar un fin şi deopotrivă dur observator al vieţii politice româneşti, ci şi al sportului pe care îl îndrăgeşte cel mai mult: tenisul. Deseori, intervenţiile sale faţă de „aşi” ai sportului alb românesc au fost intransigente când ei au pierdut lamentabil meciuri în care aveau şanse mari de a câştiga. Nici pe Simona Halep n-a iertat-o, dar asta nu s-a mai întâmplat după eliminarea ei de la Australian Open.

CPT a făcut mai multe declaraţii surprinzătoare privind eşecul româncei, mult diferite faţă de alte dăţi când a fost extrem de dur cu cea mai titrată tenismenă din România. Intervievat la Digi 24 după înfrângerea Simonei Halep la Australian Open, CTP a fost neaşteptat de „blând” cu jucătoarea pe care altădată a „torpilat-o” fără milă.

Aventura Simonei Halep la Australian Open 2020 s-a încheiat în semifinale. Românca a fost învinsă cu 7-6, 7-5 de spaniola Garbine Muguruza, deși a condus spre finalul fiecăruia dintre cele două seturi.

A fost o confruntare dură, cu schimburi de minge aspre, între două tenismene aflate în vârf de formă. Diferența au făcut-o două scurt-circuite mentale ale Simonei Halep. Aceasta nu a pierdut meciul cu racheta, cu mâinile sau cu picioarele, ci cu capul.

Cu toate acestea, CTP a lăudat-o pe Simona Halep.

Declaraţiile lui Cristian Tudor Popescu despre eşecul Simone Halep

  • „Simona a jucat foarte bine, sunt puține lucruri pe care i le-aș putea reproșa, poate doar serviciul doi. A fost ceva mai moale decât în meciurile anterioare, ceea ce i-a permis Muguruzei să i le atace de multe ori cu returul. Tactic a jucat foarte bine, așa cum a stabilit cu Darren Cahill. A atacat, și-a asumat atacuri, are acea componentă ofensivă așa cum a avut acum doi ani”
  • „De cealaltă parte, am avut o Garbine Muguruza la cel mai înalt nivel al acestei mari jucătoare. După o perioadă foarte lungă de joc prost, am văzut-o pierzând meciuri în mod dezolant. Aproape că sunt ani de când ea n-a mai jucat atât de bine. Și-a revenit la nivelul ei maxim, a făcut multe lovituri direct câștigătoare, dar pe acestea Simona le aștepta. Surpriza a fost determinarea ieșită din comun a Garbinei de a recupera, de a alerga după mingi ca și pierdute. A scos un număr impresionat de astfel de mingi și unele dintre ele cu noroc”
  • „Norocul face parte din joc, dar norocul nu vine decât atunci când încerci, când îl cauți. S-a dus în extensie totală, să se rupă, după niște mingi și le-a trimis cumva, unde-o fi să fie, în teren și au intrat. Au fost 4-5 mingi de felul acesta și i-au dat sentimentul Simonei că e nedreptățită, pentru că ea făcuse tot ce trebuia pentru a câștiga punctul. De aceea a rupt racheta de pământ”
  • „N-am ce să-i reproșez, dar ce să faci când joacă în felul acesta Garbine Muguruza? A servit extraordinar, au fost nenumărate mingi de break ale Simonei, în ambele seturi. Muguruza a servit de fiecare dată excepțional și a reușit să remonteze”, a subliniat comentatorul de tenis”
  • „Muguruza este o mare jucătoare, care atunci când reușește să se concentreze, să se adune bate pe oricine. Să ne amintim finala de la Roland Garros, când a bătut-o pe Serena Williams. A controlat-o, nu i-a dat nicio șansă. Nu avem de ce să fim triști, Simona a făcut un turneu foarte bun aici, a făcut semifinală la Australian Open. După cum arată jocul și starea ei, are perspective foarte bune alături de Darren Cahill în acest an”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Eșec frustrant al Simonei Halep la Australian Open. A avut 5-4 și 40-15 în primul set, 5-3 în setul 2… Adio finală!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here