Acasă News Reacţia surprinzătoare a lui CTP după eliminarea Simonei Halep de la Australian...

Reacţia surprinzătoare a lui CTP după eliminarea Simonei Halep de la Australian Open. „De aceea a rupt racheta de pământ”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este nu doar un fin şi deopotrivă dur observator al vieţii politice româneşti, ci şi al sportului pe care îl îndrăgeşte cel mai mult: tenisul. Deseori, intervenţiile sale faţă de „aşi” ai sportului alb românesc au fost intransigente când ei au pierdut lamentabil meciuri în care aveau şanse mari de a câştiga. Nici pe Simona Halep n-a iertat-o, dar asta nu s-a mai întâmplat după eliminarea ei de la Australian Open.

CPT a făcut mai multe declaraţii surprinzătoare privind eşecul româncei, mult diferite faţă de alte dăţi când a fost extrem de dur cu cea mai titrată tenismenă din România. Intervievat la Digi 24 după înfrângerea Simonei Halep la Australian Open, CTP a fost neaşteptat de „blând” cu jucătoarea pe care altădată a „torpilat-o” fără milă.

Aventura Simonei Halep la Australian Open 2020 s-a încheiat în semifinale. Românca a fost învinsă cu 7-6, 7-5 de spaniola Garbine Muguruza, deși a condus spre finalul fiecăruia dintre cele două seturi.

A fost o confruntare dură, cu schimburi de minge aspre, între două tenismene aflate în vârf de formă. Diferența au făcut-o două scurt-circuite mentale ale Simonei Halep. Aceasta nu a pierdut meciul cu racheta, cu mâinile sau cu picioarele, ci cu capul.

Cu toate acestea, CTP a lăudat-o pe Simona Halep.

Declaraţiile lui Cristian Tudor Popescu despre eşecul Simone Halep

  • „Simona a jucat foarte bine, sunt puține lucruri pe care i le-aș putea reproșa, poate doar serviciul doi. A fost ceva mai moale decât în meciurile anterioare, ceea ce i-a permis Muguruzei să i le atace de multe ori cu returul. Tactic a jucat foarte bine, așa cum a stabilit cu Darren Cahill. A atacat, și-a asumat atacuri, are acea componentă ofensivă așa cum a avut acum doi ani”
  • „De cealaltă parte, am avut o Garbine Muguruza la cel mai înalt nivel al acestei mari jucătoare. După o perioadă foarte lungă de joc prost, am văzut-o pierzând meciuri în mod dezolant. Aproape că sunt ani de când ea n-a mai jucat atât de bine. Și-a revenit la nivelul ei maxim, a făcut multe lovituri direct câștigătoare, dar pe acestea Simona le aștepta. Surpriza a fost determinarea ieșită din comun a Garbinei de a recupera, de a alerga după mingi ca și pierdute. A scos un număr impresionat de astfel de mingi și unele dintre ele cu noroc”
  • „Norocul face parte din joc, dar norocul nu vine decât atunci când încerci, când îl cauți. S-a dus în extensie totală, să se rupă, după niște mingi și le-a trimis cumva, unde-o fi să fie, în teren și au intrat. Au fost 4-5 mingi de felul acesta și i-au dat sentimentul Simonei că e nedreptățită, pentru că ea făcuse tot ce trebuia pentru a câștiga punctul. De aceea a rupt racheta de pământ”
  • „N-am ce să-i reproșez, dar ce să faci când joacă în felul acesta Garbine Muguruza? A servit extraordinar, au fost nenumărate mingi de break ale Simonei, în ambele seturi. Muguruza a servit de fiecare dată excepțional și a reușit să remonteze”, a subliniat comentatorul de tenis”
  • „Muguruza este o mare jucătoare, care atunci când reușește să se concentreze, să se adune bate pe oricine. Să ne amintim finala de la Roland Garros, când a bătut-o pe Serena Williams. A controlat-o, nu i-a dat nicio șansă. Nu avem de ce să fim triști, Simona a făcut un turneu foarte bun aici, a făcut semifinală la Australian Open. După cum arată jocul și starea ei, are perspective foarte bune alături de Darren Cahill în acest an”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Eșec frustrant al Simonei Halep la Australian Open. A avut 5-4 și 40-15 în primul set, 5-3 în setul 2… Adio finală!

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările