Surpriză uriașă la Australian Open: marea favorită, Ashleigh Barty, învinsă în semifinale de rusoaica-americancă Sofia Kenin!

1
394
Sofia Kenin

Prima semifinală de la Australian Open, de pe tabloul feminin, a adus o mare surpriză: americanca de origine rusă Sofia Kenin a învins-o pe marea favorită a publicului și a caselor de pariuri: australianca Ashleigh Barty, liderul mondial detașat.

Sofia Kenin – Ashleigh Barty 7-6, 7-5! Un verdict greu de anticipat, mai ales că australianca avea toate argumentele de partea sa. Se înfruntau, în Australia, locul 1 cu locul 15. O jucătoare de 23 de ani (Barty) cu una de 21 de ani (Kenin), avantajul experienței fiind de partea liderului mondial.

Ashleigh Barty a avut meciul de două ori în mână, dar a ratat ambele ocazii.

  • În primul set, australianca a avut două mingi de set, în tie-break, dar a pierdut patru mingi consecutive, de la 6-4 la 6-8!
  • În setul 2, Barty a condus cu 5-3, dar a pierdut patru ghemuri la rând (după ce-și câștigase serviciul de cinci ori consecutiv), fiind întoarsă de la 5-3 la 5-7!

Sofia Kenin s-a născut la Moscova, pe 14 noiembrie 1998, dar părinții săi au emigrat în SUA când ea avea doar câteva luni. Ei s-au instalat în Florida, fapt care a făcut-o pe Sofia să declare, după victoria de azi, că n-a fost deranjată de căldura sufocantă de la Melbourne. „Stau în Florida, sunt obișnuită cu căldura, folosesc prosoape cu gheață”, a spus americanca de origine rusă.

Prin calificarea în finală, Sofia Kenin a intrat în Top 10 mondial, urcând de pe locul 15 pe 9. Dacă ar câștiga turneul, ea ar avansa până pe poziția a 7-a.

De asemenea, ea a devenit jucătoarea americană cel mai bine clasată, depășindu-le pe Serena Williams și Madison Keys.

Înfrângerea lui Ashleigh Barty a fost o dublă veste bună pentru Simona Halep.

  1. Dacă o va învinge pe Garbine Muguruza în semifinale, va avea o finală mult mai accesibilă, fiind mare favorită în fața Sofiei Kenin (ceea ce n-ar fi fost cazul în cazul unei confruntări cu liderul mondial Ashleigh Barty).
  2. Înfrângerea lui Barty a „înghețat” la 8.367 punctajul australiencei în clasamentul WTA Live, deschizând perspectiva ca Simona Halep să se apropie de ea și, în viitorul apropiat, să atace din nou locul 1 mondial. Dacă va câștiga Australian Open, românca s-ar apropia la 1.046 de puncte de Barty (ar face 7.321).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here