Război total la vârful AUR. Târziu despre Simion: „M-a jignit de moarte. Nu întorc și obrazul celălalt, ci doar spatele, care e plin de rănile cuțitelor“

0
3841
Claudiu Târziu și George Simion

Ruptura la vârful AUR se adâncește și e pe cale să devină ireparabilă: copreședinții George Simion și Claudiu Târziu sunt pe curs de coliziune, care se va produce pe 27 martie, când e convocat Congresul partidului. Un mesaj împăciuitor al lui Simion a fost respins pe un ton dur de Târziu, care a replicat public, pe Facebook, afirmând că a fost jignit de moarte și că-i întoarce spatele fostului camarad.

Acesta este doar ultimul dintr-un șir de evenimente care au scos la iveală disensiunile și lupta pentru putere de la vârful AUR. George Simion are controlul asupra organizațiilor partidului și e responsabil cu organizarea și acțiunile din teren. Claudiu Târziu și Sorin Lavric sunt responsabili cu ideologia AUR. Între cei trei au apărut primele ciocniri după ce Simion a vrut să-l pună președinte de onoare pe caraghiosul rusofil Călin Georgescu.

Simion: „În ciuda a zeci de știri panicarde, unitatea ne va caracteriza și de acum înainte”

Între timp, s-a renunțat la idee, dar tocmai a izbucnit un alt scandal: George Simion a participat la o întrunire a șefilor de filiale PMP cu președintele acestui partid, Cristian Diaconescu. Copreședintele AUR le-a propus acestora o alianță sau chiar o fuziune, garantându-le că vor avea grup parlamentar (ceea ce ar presupune să le „împrumute” senatori și deputați, căci PMP nu are!)..

Claudiu Târziu a luat foc, furios că George Simion a făcut acest demers fără să se consulte cu partidul.

Vineri, la ora 21.57, Simion a făcut un pas spre reconciliere, scriind pe contul său de Facebook: „Ieri în BNC am decis împreună convocarea Congresului partidului pe 27 martie. Nu, nu ca să ne unim cu PMP. Îi mulțumesc lui Claudiu-Richard Târziu pentru faptul că nu m-a vândut, cum i s-a șoptit în urechi de atâtea ori (și cum mi s-a șoptit și mie). În ciuda a zeci de știri panicarde, unitatea ne va caracteriza și de acum înainte. Iertați-ne, fraților!“.

Mesajul a fost reluat într-un comentariu la un live de la o conferință poloneză intitulată „Supremația Constituțiilor naționale asupra birocrației europene”, postat sâmbătă: „Mulțumim tuturor, dați mai departe live-ul. Nu facem Alianță cu nimeni, mai ales nu facem Alianță cu Băsescu”.

Târziu: „Un frate, încercând să mă complimenteze, m-a jignit de moarte. Nu întorc și obrazul celălalt, doar spatele, care e plin de rănile cuțitelor”

Numai că răspunsul, venit tot prin intermediul Facebook la scurt timp după miezul nopții (sâmbătă, ora 0.40), n-a fost cel așteptat. Claudiu Târziu a replicat dur, sugerând că George Simion i-a înfipt un cuțit în spate și acuzându-l că l-a jignit de moarte:

Am cunoscut sute de foști deținuți politic sub regimul comunist. De la ei am învățat onoarea. Prima grijă a lor, atunci cînd erau arestați de Securitate, era să nu divulge, sub nici un chip, vreun nume de oponent al regimului. Erau bătuți pînă la leșin, își pierdeau părți din trup în schingiuiri, iar unii dintre ei erau uciși, dar nu trădau. Trădarea era echivalentă cu condamnarea la moarte a unui nevinovat. Păcat împotriva Sfîntului Duh!
Cu această lecție în minte, am devenit extrem de sensibil la acest spectru care marchează istoria lumii: trădarea. Iuda este simbolul absolut al lui.

De aceea, simpla bănuială a trădării mi se pare dezonorantă.

Slavă Domnului, până azi, nici nu și-a permis nimeni să presupună că aș fi capabil să vând pe cineva. Până azi, când un frate, încercând să mă complimenteze, m-a jignit de moarte. Vezi bine, nu l-am vândut, deși mi s-ar fi propus. Cine ar fi îndrăznit vreodată să-mi propună o asemenea mișelie? Mister!

Nu întorc și obrazul celălalt, ci doar spatele, care e plin de rănile cuțitelor care mi-au fost înfipte în el de-a lungul vieții“.

La Congresul din 27 martie, George Simion va rămâne singurul conducător al AUR

Conducerea colectivă a AUR prevede acum că deciziile se iau cu majoritate de „2 din 3”, prin voturile lui George Simion, Claudiu Târziu (ambii, președinți ai partidului) și Sorin Lavric (președintele Senatului AUR). Târziu și Lavric sunt de aceeași parte a baricadei, dar la Congres e clar că Simion nu va avea rival, fostul membru de galerie controlând organizațiile din teritoriu.

La Congresul din 27 martie va fi ales un singur președinte al AUR, iar acesta va fi, foarte probabil, George Simion, ceea ce va consfinți victoria acestuia asupra taberei Târziu-Lavric.
Însă, în același timp, Simion reprezintă curentul violent din AUR, considerat nefrecventabil chiar și de celelalte formațiuni de extremă dreapta din Europa. Târziu, apropiat de mișcarea legionară, de Coaliția pentru Familie și de aripa radicală a Bisericii Ortodoxe, are un sprijin limitat din partea filialelor AUR.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

NATO crede că „retragerea” unor trupe ruse de la granița cu Ucraina e o păcăleală. „Anunță că retrag trupe, dar armamentul rămâne acolo”

Băsescu: „De ce susținem Ucraina? Dacă privim pe hartă, vedem că după Ucraina urmăm noi” / „Putin a pierdut. Nu va invada Ucraina”

Ghinea (USR): „Ciolacu, Rafila, puneți mâna la muncă, putorilor!” / „S-au isterizat pentru că le-am dat de muncă prin PNRR și sunt puturoși”

Cioloș amenință cu ruperea USR, în caz că Drulă „nu va lucra pentru tot partidul”, ci doar pentru o parte din el

Propagandista anti-americană din PNL Italia este repudiată de șefii săi. Și-a șters cele trei postări mizerabile

Radu Moraru: „M-am decis să fiu liderul pe care-l căutați! Vreau să preiau funcția de președinte al României!”

Oana Roman se bucură „foarte tare” că tatăl ei „scapă de țara asta de doi bani”! Dar se bucură degeaba: Petre Roman nu se mută în Elveția

TVR a scăpat de „propagandistul roșu”, Ionuț Cristache. Mutat de la ora 21 la 17, acesta nu și-a atins ținta de audiență și, prin urmare, nu i-a fost prelungit contractul

Gest scandalos al unui tânăr șofer cu Mercedes, din Timișoara. A scuipat și înjurat un pieton care traversa regulamentar. Amendă de 7.000 de lei

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (89) / TAB-ul, ultimul adăpost

* Un articol care a păcălit cenzura arată că scaunul lui Xi Jinping se clatină. Criticile au devenit virale cu ajutorul opoziției din Partidul Comunist Chinez

* Incredibilă prăbușire a Simonei Halep, în semifinale, la Dubai: 0-7 (în tie-break), 0-6, după 6-2 în primul set!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here