Cioloș amenință cu ruperea USR, în caz că Drulă „nu va lucra pentru tot partidul”, ci doar pentru o parte din el

3
1563
Dacian Cioloș

Dacian Cioloș trimite un avertisment sever în direcția „taberei Drulă-Barna” din USR. Într-un interviu acordat Hotnews.ro, fostul președinte al partidului dă de înțeles că va rupe USR și va reînființa PLUS, în caz că noua conducere „nu va lucra pentru tot partidul”. Cioloș n-o spune explicit, dar formularea sa arată clar care-i este planul de acțiune: va păstra USR-ul unit doar dacă aripa PLUS nu va marginalizată.

Noua conducere a USR va rămâne doar „cu o parte din partid”, „dacă nu arată că lucrează pentru tot partidul”, a avertizat fostul președinte al Uniunii Salvați România (USR), Dacian Cioloș, în interviul acordat HotNews.ro la Strasbourg (Franța).

Referitor la creșterea prețurilor la energie, europarlamentarul USR/Renew Europe a acuzat actuala majoritate de la guvernare, PSD-PNL, că „după câteva luni a creat mai mult bulibășeală, a zăpăcit oamenii de cap”.

Principalele mesaje transmise de Dacian Cioloș

  • „În interiorul USR, am avut alegeri în diaspora, am avut peste 100 de sesizări despre felul cum s-au desfășurat alegerile. Mie mi se părea normal – și mi se pare normal în continuare – ca acei lideri care au făcut sesizări să primească un răspuns, să se verifice dacă plângerile lor se confirmă sau nu. Am avut un blocaj din partea Biroului Național în a face acele verificări, care au venit inclusiv pe numele meu. Dar, în sfârșit, avem acum o nouă conducere, au majoritatea, eu sper să arate că lucrează pentru tot partidul, pentru că, dacă nu, vor rămâne doar cu o parte din partid.”
  • „Eu am spus ce cred că era de făcut, am pus în acel program care a fost respins, acum noua conducere sper să vină cu un program care să convingă, pentru că dacă nu va convinge, vom pierde cu toții.”
  • „Eu nu am fost votat doar de foști membri PLUS, când am fost ales președinte. Dintre cei care pleacă din partid acum nu sunt doar din fostul PLUS.”
  • „Congresul USR ar trebui organizat imediat ce lucrul acesta este posibil. Cu cât mai repede, cu atât mai bine.”
  • „Principalul obiectiv al Congresului nu trebuie să fie alegerea președintelui. Președintele e votat de toți membrii, Congresul doar validează sau invalidează președintele. Congresul trebuie organizat ca să modificăm Statutul. Și trebuie să modificăm Statutul ca să rezolvăm niște probleme din partid. Și le-am prezentat în programul pe care l-am făcut.”
  • „Fermierii, după criza pandemică, fac față celeilalte crize, cea a energiei, care afectează nu doar din perspectiva îngrășămintelor, dar și toate costurile de producție și de consum de carburanți, de energie electrică… Gândiți-vă la cei care încălzesc sere, solarii și care folosesc tot energie. Toate costurile astea cresc și aici Guvernul, din păcate, este într-o situație de eșec. Au promis în toamna anului trecut că vor face această mare coaliție și vor pune inteligența PSD și PNL laolaltă și că vor găsi soluții, și vedem că după câteva luni au creat mai mult bulibășeală, au zăpăcit oamenii de cap, care cum nu mai știu ce să înțeleagă, nu văd ca prețurile de pe facturi să scadă.”
  • „Noi, USR, am propus de atunci măsuri foarte concrete – scăderea TVA la energie, eliminarea cel puțin temporară a taxelor pe certificatul verde, care se regăsește pe factura de curent. Deci, sunt niște măsuri concrete, și văd că deja de câteva zile discută în sfârșit și de măsurile astea. Dacă le-ar fi aplicat din toamnă, altfel stăteam acum, inclusiv în agricultură.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* NATO crede că „retragerea” unor trupe ruse de la granița cu Ucraina e o păcăleală. „Anunță că retrag trupe, dar armamentul rămâne acolo”

* FOTOREPORTAJ. Ravagiile făcute de trupele ruse în estul Ucrainei, unde au bombardat grădinița din satul Stanița Luganska

* Băsescu: „De ce susținem Ucraina? Dacă privim pe hartă, vedem că după Ucraina urmăm noi” / „Putin a pierdut. Nu va invada Ucraina”

* Ghinea (USR): „Ciolacu, Rafila, puneți mâna la muncă, putorilor!” / „S-au isterizat pentru că le-am dat de muncă prin PNRR și sunt puturoși”

* Propagandista anti-americană din PNL Italia este repudiată de șefii săi. Și-a șters cele trei postări mizerabile

* Radu Moraru: „M-am decis să fiu liderul pe care-l căutați! Vreau să preiau funcția de președinte al României!”

* Oana Roman se bucură „foarte tare” că tatăl ei „scapă de țara asta de doi bani”! Dar se bucură degeaba: Petre Roman nu se mută în Elveția

* TVR a scăpat de „propagandistul roșu”, Ionuț Cristache. Mutat de la ora 21 la 17, acesta nu și-a atins ținta de audiență și, prin urmare, nu i-a fost prelungit contractul

* Gest scandalos al unui tânăr șofer cu Mercedes, din Timișoara. A scuipat și înjurat un pieton care traversa regulamentar. Amendă de 7.000 de lei

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (89) / TAB-ul, ultimul adăpost

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here