Ghinea (USR): „Ciolacu, Rafila, puneți mâna la muncă, putorilor!” / „S-au isterizat pentru că le-am dat de muncă prin PNRR și sunt puturoși”

0
3470

Cristian Ghinea (USR), fostul ministru al Fondurilor Europene din Guvernul Cîțu, îi acuză de incompetență și de ipocrizie pe Marcel Ciolacu și pe Alexandru Rafila, transmițându-le un mesaj tăios: „Puneți mâna la muncă, putorilor!”.

Într-o postare consistentă pe Facebook, Cristian Ghinea spune că Marcel Ciolacu, președintele PSD și al Camerei Deputaților, a lansat știri false la Antena 3 despre banii din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) alocați pentru construirea de spitale.

Astfel, fiind invitat „la Gâdea, la un exercițiu jurnalistic de masat dorsalul cu limba”, Ciolacu ar fi făcut declarații false pentru că „PSD e încurcat de cele 1,7 miliarde de euro din PNRR pentru construcția de spitale. Se dau de ceasul morții să găsească scuze și să inventeze pretexte ca să nu le facă. De asta și atacă PSD continuu PNRR, pentru că impune un mod de a face lucrurile pe care ei nici nu-l știu, nici nu-l vor”.

Cristian Ghinea spune că a construit o organizație care se va ocupa cu monitorizarea atentă a investițiilor care trebuie făcute din banii care vor veni din PNNR și că va face dezvăluiri incendiare despre incompetența lui Rafila, din cauza căruia riscăm să pierdem o bună parte dintre cei 1,7 miliarde de euro prevăzuți prin PNNR doar pentru construirea de spitale.

„Asta îi va isteriza suplimentar pe Ciolacu și Rafila. Urmează informații bombă despre Rafila și lenea lui, care va deveni proverbială. Tot acest atac e unul preventiv, pentru că ei știu că eu știu. Ciolacu, Rafila, sunteți pe cale să ratați șansa de a investi 1,7 MILIARDE de euro în spitale. O să fiu aici să vă toc cu asta. Puneți mâna la muncă, putorilor!”

Mesajul necruțător al lui Cristian Ghinea 

„Rafila, nu fi puturos, pune mâna și fă spitale!

PSD e încurcat de cele 1,7 miliarde de euro din PNRR pentru construcția de spitale. Se dau de ceasul morții să găsească scuze și să inventeze pretexte ca să nu le facă. De asta și atacă PSD continuu PNRR, pentru că impune un mod de a face lucrurile pe care ei nici nu-l știu, nici nu-l vor.

Marcel Ciolacu a fluturat niște cifre bombă: cică ar fi în PNRR o chestie cu 30 de milioane bani de consultanță la 5 milioane investiții. Pam-pam, titluri de presă.

I-am propus un pariu: îi dau încă trei indemnizații de revoluționar ca cea pe care o ia «eroul» Marcel dacă aduce exemplul. Nimic.

Aseară, Rafila a fost la TV la Gâdea, la un exercițiu «jurnalistic» de masat dorsalul cu limba. Au găsit ei bomba. Investiții la Agenția care va construi spitale de 5 milioane și consultanță de 25. Au pierdut 5 milioane de euro pe drum, dar să trecem peste.

Adevărul:

Agenția care ar trebui să construiască spitale (ANDIS) este finanțată din PNRR. Asta înseamnă 5 milioane pentru funcționarea sa (salarii, dotări) până în 2026 și 25 de milioane pentru tot ce înseamnă asistență tehnică la construcția de spitale.

Cât e investiția de fapt? Stați jos?

1,7 MILIARDE EURO. Repet: Un miliard plus 700 milioane. Euro.

Cât de analfabet să fii să crezi că salariile de la ANDIS sunt «investiții» și să omiți 1,7 miliarde, cât e investiția în spitale?

De ce e ANDIS în PNRR?

După ce am convins Comisia să ne acorde o sumă atât de mare pentru Sănătate (2,6 miliarde, din care 1,7 pentru spitale), s-a pus întrebarea legitimă: dar cine le construiește?

Da, suntem țara unde tătucul lui Marcel și al lui Rafila, Liviu Dragnea, a promis 8 spitale regionale și în 3 ani de guvernare nu au început nici măcar unul.

Explică asta la Bruxelles, că aveam bani europeni de 3 spitale, borfașii nu s-au apucat de nici unul, dar au promis 8 și nici din alea nu au făcut vreunul.

Am deblocat noi pe cele trei și dacă citiți știri că se semnează contracte de spitale regionale la Cluj, Iași și Craiova, e pentru că Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă au muncit pentru asta.

Ministerul Sănătății are două direcții generale care se calcă în picioare, una pentru spitale regionale (făcute pe fonduri UE) și o alta pentru spitale din fonduri UE. Știu că uneori par glumeț, dar e o reacție la absurdul situației, chiar atât de stupizi sunt.

Deci, eram cumva blocați: cum să justificăm suma de spitale fără să schimbăm nimic acolo?

Așa că am decis să înlocuim acele direcții cu ANDIS. Evident, directorimea din MS e acum isterizată că pierde postul călduț și se agită. Iar Rafila îi ține în brațe. Prima investiție de când e ministru a fost să cumpere televizoare în tot ministerul – nu glumesc nici cu asta, e pe bune. Atât înțelege din investiții în sănătate.

A fost o mare reușită să putem finanța ANDIS și cheltuielile tehnice pentru spitale din PNRR. De ce? Pentru că doar excepțional se poate, regulamentul PNRR presupune că există deja proiectele și că avem doar lipsă de bani. Nu e cazul.

În concluzie, nici vorbă de «consultanță» de 25 milioane la investiții de 5 milioane. Ci investiții de 1,7 miliarde în spitale și 30 de milioane pentru tot aparatul care le face, pe 5 ani.

Hai să vedem ce înseamnă «consultanța» (de fapt, asistență tehnică):

– Studii de fezabilitate (da, e nevoie, proiectele nu cresc în pomi, nu avem spitale pentru că PSD crede că un spital se face ca o vilă de baron, așa. Nu e cazul).

– Monitorizarea de șantier (trebuie să iei oameni specializați).

– Asistență pentru achiziția și instalarea echipamentelor medicale (da, și aici trebuie să iei experți, să nu mai pățim că dăm bani pentru echipamente nefolosite).

– Pregătirea personalului ANDIS pentru elaborare modele financiare și de cost/beneficiu (aș explica pentru PSD, dar nu vreau să creadă că sunt rău cu ei, să caute pe google).

– Asistență pentru elaborarea și verificarea normelor de siguranță (ca să nu mai explodeze și alte grozăvii).

E mult 25 de milioane pentru toate astea, pentru 25 de spitale pentru 5 ani? Dacă așa crede Rafila și vrea să facă economii, să le facă cu experții de la PSD. Să zică Comisiei: doamna, s-au bătut Ghinea și Mihăilă să pună bani pentru șantiere, dar nu avem nevoie, le organizăm noi cu experții PSD. Și gata.

Acum, de ce toată această șaradă?

Evident că se pregătesc să o dea de gard. În martie trebuie elaborate criteriile de selecție a spitalelor. ANDIS trebuia să fie deja operațională și nu este. În iunie trebuie să bată în cuie lista de 25 de spitale din PNRR. Le e lene să muncească la asta, Rafila se ocupă să cumpere televizoare în minister.

Soluția? Să zicem că ia Ghinea consultanță. Învârtim subiectul la Gâdea, la ora de masaj dorsal, nimeni nu mai înțelege nimic și ne scoatem cumva. O să mă ocup eu de verificat șantiere de spitale, instalat echipamente, norme de siguranță? Nu, nu mă pricep, nu am de gând și nu aș face-o. E un non-subiect inventat de PSD, pentru că le-am dat de muncă prin PNRR și sunt puturoși.

Băi, oricât încercați să lipiți asta de mine, nu ține. Organizația pe care am fondat-o și care devine coșmarul leneșilor NU IA FONDURI DIN PNRR.

Suntem aici ca să arătăm cine face și cine nu face din PNRR, nu avem nicio treabă cu statul și cu banii din PNRR. Oricine poate dona, oamenii au încredere în noi și chiar funcționează: https://www.otaracaafara.eu/doneaza/. Dragi români, care vreți să fiți mogulPNRR, vă așteptăm să donați.

Asta îi va isteriza suplimentar pe Ciolacu și Rafila. Urmează informații bombă despre Rafila și lenea lui, care va deveni proverbială. Tot acest atac e unul preventiv, pentru că ei știu că eu știu.

Ciolacu, Rafila – sunteți pe cale să ratați șansa de a investi 1,7 MILIARDE euro în spitale. O să fiu aici să vă toc cu asta.

Puneți mâna la muncă, putorilor!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Radu Moraru: „M-am decis să fiu liderul pe care-l căutați! Vreau să preiau funcția de președinte al României!”

* Ironia prin care cancelarul german l-a ridiculizat pe Putin chiar la Moscova. Blajinul Scholz a fost mult mai eficient decât ambițiosul Macron

* NATO crede că „retragerea” unor trupe ruse de la granița cu Ucraina e o păcăleală. „Anunță că retrag trupe, dar armamentul rămâne acolo”

* Băsescu: „De ce susținem Ucraina? Dacă privim pe hartă, vedem că după Ucraina urmăm noi” / „Putin a pierdut. Nu va invada Ucraina”

* A murit, la 62 de ani, „deputatul moților”. În 2019 a venit din spital pentru a vota căderea Guvernului Dăncilă

* TVR a scăpat de „propagandistul roșu”, Ionuț Cristache. Mutat de la ora 21 la 17, acesta nu și-a atins ținta de audiență și, prin urmare, nu i-a fost prelungit contractul

* Cum a scăpat de pușcărie Valeriu Zgonea (PSD) în ciuda dovezilor evidente ale traficului de influență. Rolul decisiv al CCR și al „legilor lui Dragnea”

* Comisia Europeană dă șah-mat PSD-ului în subiectul pensiilor: „Doar un dezastru natural poate duce la renegocierea PNRR”

* Liiceanu face zob cooperativa Gâdea – Antena 3: daune morale de 20.000 de euro, după un proces de calomnie! „Vidanjorul lui Voiculescu” afirmase, abject, că filosoful și-a bătut soția când era însărcinată

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (86) / Secretul din pădure

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here