Ravagii la un turneu de tenis organizat de Djokovici în Croația: Dimitrov și Ciorici – infectați cu Covid-19. Djokovici a părăsit țara fără să fie testat

0
2050

Croatul Borna Ciorici (nr. 33 mondial) este, după bulgarul Grigor Dimitrov, (19 mondial), cel de-al doilea tenismen confirmat pozitiv cu noul coronavirus după ce a participat, zilele trecute, la un turneu demonstrativ organizat la Zadar (Croația) și Belgrad (Serbia).

Borna Ciorici (33 de ani) a anunțat sec, pe contul său de Twitter: “Salut tuturor, am vrut să vă informez că am fost testat pozitiv cu Covid-19. Vreau să mă asigur că toți cei care au fost în contact cu mine în ultimele zile fac testul! Îmi pare rău pentru orice probleme am provocat. Mă simt bine și nu am niciun simptom. Vă rog, stați în siguranță și sănătoși! Vă iubesc pe toți”.

Dimitrov a abandonat sâmbătă pentru că se simțea rău. Ciorici spune că se simte bine. Alți doi tenismeni sunt în carantină

În urmă cu două zile (sâmbătă, 21 iunie), Ciorici jucase cu Grigor Dimitrov, pe care l-a învins cu 4-1, 4-1. Bulgarul s-a retras de la turneul demonstrativ imediat după aceea, din cauză că se simțea rău. El a fost testat și descoperit pozitiv cu coronavirus. În cazul său, lucrurile sunt mai serioase. Este verificat și antrenorul lui Dimitrov, Kristijan Groh, care e posibil să fie infectat.

Cel care a organizat turneul, liderul mondial Novak Djokovici, a refuzat să fie testat și a părăsit Croația după ce finala a fost anulată. În schimb, potrivit SportKlub, și preparatorul fizic al lui Djokovici, Marko Paniki, ar fi infectat.

Momentan, alți doi participanți, germanul Alexander Zverev (nr. 7 mondial) și croatul Marin Cilici (37 mondial), au ieșit negativi la teste, dar vor intra în izolare pentru că, dacă au fost infectați foarte recent și virusul e încă în incubație, există posibilitatea ca rezultatele analizelor să fie acum înșelătoare. Ei vor repeta testele peste câteva zile. “Voi intra 14 zile în carantină, deși am fost testat negativ. E important ca noi toți să ajutăm la reducerea răspândiri virusului. Dacă intervin schimbări, vă anunț”, a declarant Cilici.

În Serbia și Croația, autoritățile n-au considerat necesar să impună măsuri de distanțare socială. Jucătorii participanți la turneul demonstrativ Adria Tour, de la Zadar și Belgrad, și-au petrecut timpul liber împreună, jucând baschet, fotbal, tenis.

Turneul a fost anulat după aceste evenimente.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

FOTO+VIDEO. Sorina, la un an de America. „Familia Șărămăt o învăța să ne dea foc la casă și să fugă” / „Bătăi cu cureaua pe pielea goală și cu urzica” / „A fost pregătită de asistenta maternală «să țipe, să se tăvălească pe jos, să se țină de balustradă, să facă pe ea»” / „Au învățat-o să toarne o cafea în capul doamnei psiholog”

„Îmi stropesc patul cu lacrimile mele. Viaţa mea de iad s-a apropiat!”. Lovită de Covid-19, necredincioasa Ozana citează din psalmii lui David

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here