Rareș Bogdan s-a autopropus vicepremier și ministru al Transporturilor în viitorul Guvern PSD-PNL. „A spus că simte că puterea se ia și că vrea să ia ce are de luat și nu mai vrea să aștepte”

4
558
Rareș Bogdan se simte pe cai mari și vrea să ia ce i se cuvine, adică postul de vicepremier al României

Rareș Bogdan, fostul realizator TV luat de Iohannis în 2019, băgat în PNL și pus în fruntea listei de candidați pentru Parlamentul European, simte că e momentul să primească o funcție pe măsura valorii sale – s-a autopropus vicepremier și ministru al Transporturilor în viitorul Guvern PSD-PNL, solicitând funcțiile deținute acum de Sorin Grindeanu (PSD). Evenimentul a avut loc la ședința cu scântei ținută miercuri seara de conducerea liberalilor la Vila Lac, în Floreasca.

În contextul în care Vasile Blaga a cerut ca în viitorul Guvern, la rotativa din luna mai, să fie trimiși miniștri liberali din prima linie a partidului, Rareș Bogdan a ieșit impetuos la rampă, așezându-și primul sacoșele la coada pentru postul de vicepremier, dublat de cel de ministru al Transporturilor.

Un lider de organizație județeană a PNL, martor ocular la discuții, a relatat pentru „Libertatea”: „Rareș a avut un discurs mai lung pe această temă. A spus că simte că puterea se ia și că vrea să ia ce are de luat și nu mai vrea să aștepte. Că a văzut că dacă a avut bun-simț până acum, a început să fie atacat, inclusiv din interiorul PNL. Aluzia a fost făcută la purtătorul de cuvânt Ionuț Stroe, care i-a ținut partea lui Bogdan Aurescu. Rareș Bogdan vrea să fie vicepremier din luna mai”.

Această bătaie pe funcții, lansată încă de pe acum, a fost taxată ironic de Dan Motreanu, șeful organizației de Giurgiu și europarlamentar, care i-a spus „pe un ton amical, în glumă”, că poate ar fi bine să preia și Ministerul Transporturilor. Nu e clar dacă Rareș Bogdan s-a prins de ironie, întrucât a replicat că a fost propus deja de unii la acest minister.

Tot discursul finului lui Sorin Roșca Stănescu a fost năucitor. El le-a spus celorlalți liberali că are și o condiție ca să preia funcția de vicepremier – să nu-și dorească acest post Emil Boc sau Ilie Bolojan. „Cei doi sunt mai buni ca mine, în rest, mă consider mai îndreptățit decât toți cei prezenți”, ar fi afirmat Rareș Bogdan, conform unul lider PNL citat de „Libertatea”.

Problema e că postul de vicepremier e vizat de alți doi oameni ai lui Iohannis, actualul premier Nicolae Ciucă și ministrul de Interne, Lucian Bode. Amândoi speră astfel să-și păstreze o parte din influența și puterea de acum.

Rareș Bogdan este pomenit în stenogramele din dosarul mitei de la Aeroportul Otopeni. Unul dintre inculpați le-a spus celolalți, în convorbirile telefonice înregistrate de DNA, că a vorbit cu prim-vicepreședintele PNL ca să rezolve cu licitația pentru închirierea duty-free-urilor, iar Rareș Bogdan ar fi dat asigurări că e ca și rezolvată problema.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* STENOGRAME. Dosarul „Șpagă la Otopeni”. Directorul arestat: „Am vorbit cu Rareș – «Stai liniștit! Garantat săptămâna viitoare!»” / Vecinul din complexul „Stejarii”

* STENOGRAME. Toți liderii PSD, invocați în dosarul șpăgii de la Aeroportul Otopeni. „Mă duc la Marcel, l-am rugat să-l sune pe Grindeanu, să-mi dea și mie o prelungire pe 3, 5, 7 ani”

* STENOGRAME. Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus, denunțat în „dosarul Otopeni”. Ar fi recurs la șantaj folosindu-se de trustul său de presă

Rusofilul Cozmin Gușă îi ia apărarea lui Rareș Bogdan și spune că acesta e victima SUA: „Vă dau un nume – Victoria Nuland. Face ce dorește în România. Acesta e ultimul dans al lui Rareș Bogdan”

Guvernul PSD-PNL anunță că e gata să renunțe la 700 de milioane de euro, din tranșa a doua a PNRR, pentru că n-a introdus legea avertizorului de integritate

Liberalii în Senat: „Ciucă are 3.000 de euro. Dacă asta vi se pare o pensie mare…”. În realitate, premierul are 3.600 de euro, de 10 ori mai mult decât pensia medie în România. Și s-a pensionat la 52 de ani!

VIDEO. Ciolacu minte ca o poștă sovietică: zice că PNRR e „secret”, deși atât el, cât și ceilalți PSD-iști l-au votat în Parlament! Documentul poate fi citit de oricine, oricând, pe site-ul ministerului

George Simion s-a întâlnit cu un șef al FSB la Cernăuți, dezvăluie fostul ministru al Apărării din Moldova. „Asta explică de ce AUR face politică pro-rusă în România“

Propagandistul putinist ucis la cafenea era spărgător de bănci și trădase Ucraina pentru Rusia. El amenința din Kremlin: „Îi vom jefui pe toți, îi vom ucide pe toți!”. Tatarski este al doilea instigator la genocid anti-ucrainean aruncat în aer, după Dughina

„AVIONUL MEDICAL”. Fuga spectaculoasă a unor medici celebri din Rusia, cu un charter plătit de un miliardar secret. Ca să emigreze, au organizat un congres medical inexistent – inițial în Armenia, apoi „mutat” în Kazahstan

4 COMENTARII

  1. Papagalul mincinos are un tupeu nesimtit. Vede Romania ca pe o prada si vrea o bucata care, desigur, e a lui si i se cuvine. Nu e clar de ce? Inginfatul e tantos precum cocosul in virful gunoiului numit PNL.

  2. Eeee, cu Raresica ministrul Transporturilor, toata mita de 22 meleoane de euroi de la Otopeni se va scurge in buzunaru-i incapator. Ce de ar bani ar avea si cum ar putea el sa-i imprastie prin buzunarele presedintelui Iohannis! Fericire absoluta, Rares Bogdan este numele tau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here