Rareș Bogdan anunță că a pus piciorul în prag: s-a dus la Guvern și l-a băgat în ședință pe premierul Ciucă. „Situația e intolerabilă!”

4
15000
Ai tricolor, ești patriot! Rareș Bogdan pe vremea când făcea "Jocuri de putere" la Realitatea TV

Europarlamentarul Rareș Bogdan a anunțat duminică seara, în săptămânala sa intrare la România TV, că s-a dus personal la Palatul Victoria, imediat ce a pus piciorul în țară după revenirea de la Bruxelles, și l-a băgat în ședință pe premierul Nicolae Ciucă. Prim-vicepreședintele PNL i-a atras atenția generalului că „situația e intolerabilă” în privința vitezei pe care și-a luat-o curentul extremist al cărui exponent e AUR.

Conflictul lui Rareș Bogdan cu George Simion a pornit săptămâna trecută, când liderul AUR a mers la Ocna Mureș și a vorbit cu oamenii despre falimentul Combinatului din localitate sub conducerea lui Ioan Bogdan, tatăl politicianului liberal. Rareș Bogdan a încercat să ia legătura cu Simion, i-a trimis și mesaje noaptea, dar președintele AUR a refuzat dialogul: „Eu nu răspund noaptea la telefon”. Ulterior, Simion a spus că Rareș Bogdan l-ar fi amenințat că „o să ai probleme cu mine”.

A sunat miniștrii, să le atragă atenția, iar miercuri o să-i vorbească lui Macron, două minute pe ceas, despre problema extremismului din România

De atunci, George Simion și-a continuat periplul cu acțiuni populiste și iresponsabile. Vineri a dat buzna în primăria Timișoara, în fruntea unui detașament de AUR-iști, făcând aluzii la originea etnică a primarului Dominic Fritz (care e german). Abil, extremistul se oprește deocamdată la limita violenței fizice, mulțumindu-se doar cu agresivitatea verbală, dar își incită susținătorii subliminal, prin comportament și declarații, să treacă acest prag.
Rareș Bogdan, care până de curând n-a acordat nicio atenție derapajelor AUR, e acum foarte interesat de situație.

El a relatat la televiziunea oligarhului Sebastian Ghiță și preluat de Aktual24.ro, că l-a băgat în ședință pe premierul Ciucă, a mobilizat miniștrii și că i se va plânge personal președintelui francez Emmanuel Macron.

„Avem un comportament huliganic al unor oameni care se îndreaptă împotriva casei președintelui României. (…) Ieri am aterizat la 16.30 de la Bruxelles și primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă duc la Guvernul României, la domnul Ciucă, la Nicolae Ciucă, căci ceea ce se întâmplă la ora actuală… să discut cu dânsul inclusiv despre această situație. Am pus mâna pe telefon și am sunat și oameni din Guvernul României, explicându-le că situația este intolerabilă. Miercuri, în Parlament, la Strabourg, va fi președintele Franței, domnul Macron. Eu am trei minute ca șef al delegației României în Parlamentul European, PPE, în care doream să vorbesc exclusiv de accesul României în Schengen. Voi vorbi un minut despre asta și două minute voi vorbi despre faptul ca în momentul acesta România este un stat care devine nesigur, este sub asediul extremismului, al neo-fascismului, a neo-legionarimului, al antisemiților“.

În urmă cu doar trei săptămâni, Rareș Bogdan cânta și dansa în platou cu George Simion, la Revelionul televiziunii lui Sebastian Ghiță

Relația lui Rareș Bogdan cu AUR și George Simion rămâne însă una neclară. Partidul lui George Simion primește o susținere fățișă de la postul lui Sebastian Ghiță, care-i popularizează acțiunile și liderii folosind aceleași teme de propagandă: veninul față de Occident, conspiraționismul, atacurile împotriva procurorilor și judecătorilor independenți, antivaccinismul etc. Nu trebuie uitat că în 2016 George Simion s-a întâlnit personal cu Sebastian Ghiță la sediul primului partid extremist pe care oligarhul apropiat de serviciile secrete și abonat la contractele cu statul a vrut să-l bage în Parlament (Partidul România Unită). La momentul respectiv, PRU n-a prins pragul de 5% și Ghiță a fugit din țară la câteva zile după alegeri.

George Simion și-a continuat aparent independent aventura politică și în 2019 a candidat la alegerile europarlamentare. În 2020 a pătruns cu AUR în Parlament într-o operațiune foarte bine coordonată și acoperită.

Rareș Bogdan a fost ani în șir un inamic al postului România TV și al lui Sebastian Ghiță, lansând atacuri în emisiunile pe care le modera la Realitatea TV. Însă în ultimul timp pașii l-au purtat foarte des la televiziunea oligarhului. Nu mai departe de acum câteva săptămâni el a apărut în programul de Revelion de la RTV chiar alături de George Simion, dar și de alte personaje dubioase precum Oana Lovin și Codruța Cerva.

Schimbarea de direcție este ciudată. Despre AUR și George Simion se știa că sunt exponenții unui curent extremist cu potențial violent și acum trei săptămâni. Chiar pe 21 decembrie avuseseră loc incidentele de la Palatul Parlamentului. Cu toate acestea, Rareș Bogdan nu părea atunci să aibă probleme cu această situație. În ultimele zile, însă, el a devenit brusc vehement – dar tot prin intermediul televiziunii care-l susține pe Simion!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Game over! Djokovici a pierdut procesul și va fi expulzat din Australia. Fatal i-a fost faptul că a devenit idolul anti-vacciniștilor

* „Am avut neșansa să mă nasc în țara în care un organ îți omoară puiul și, ca să verifice dacă l-a omorât, îl împunge cu piciorul”. Tristețea nepoatei de ostaș austriac din Primul Război Mondial și a fiicei de fotbalist din echipa națională

* Hal de polițist: s-a dus la o prostituată, drogat, în uniformă, a înșelat-o la bani, apoi a făcut accident și a refuzat verificarea alcoolemiei

* AGENȚII HAOSULUI (3). Extremiștii de la AUR – „Coloana a V-a” a unei puteri străine în România?

* VIDEO. CTP despre asaltul AUR asupra Primăriei din Timișoara: „Asta făceau «Cămășile brune» în Germania anilor ’20-’30”

* Tovarășe Kuzmin, când URSS ne-a smuls cu forța Basarabia și nordul Bucovinei, cine era agresorul? Dar când ne-a impus un regim criminal pentru 45 de ani? Ori când Stalin a omorât prin înfometare peste 10 milioane de ucraineni?

* Mincinoasa Monica Pop, zdrobită cu cifre de DSU: „Astăzi, 392 din cei 441 de pacienți Covid de la ATI sunt nevaccinați, iar 34 din cele 36 de decese sunt ale unor persoane nevaccinate”

* Prejudiciul produs statului de „banda lui Vanghelie”, în noul dosar de corupție: peste 50 de milioane de euro!

* Fost senator PSD, cercetat penal pentru abandon de familie. Liviu Tit Brăiloiu, acuzat că a refuzat să-și recunoască un copil

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (63) / Escală ratată la Judeţeana de Partid

4 COMENTARII

  1. peneleule, CE-AI FACUT ? AI FACUT-O PE firea SA PLANGA ! SA PLANGA PE UMERII CONSUMATORILOR CU FACTURI GRESITE. PLANGEA DE SAREA CAMASA DE PE EA 🙂

    MARE MANIPULATOARE. ARE SCOALA LA VARANU.
    ITI CASTIGA 1000 DE VOTURI CU 1 LACRIMA, PROMISIUNI SI 1 VAUCER.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here