Raport MCV. Bulgaria scapă de monitorizare, România mai așteaptă. Mulțumim, Dragnea, Tăriceanu, Dăncilă, Toader, Iordache, Savonea și mulți alții!

2
2844
Liviu Dragnea, PSD

Varianta de lucru a raportului MCV a ajuns în România. Lia Savonea, șefa CSM, a refuzat cererea Ministerului de Justiție de a trimite un reprezentant pentru a citi raportul și a face observații.

Conform unor surse, raportul critică în termeni duri atacul PSD asupra Justiției.

”În ceea ce priveşte MCV-ul, am spus că aş fi vrut ca în timpul mandatului nostru acest mecanism să fie finalizat. Va trebui însă să mai studiem cu grijă observaţiile făcute recent de comisie în ceea ce priveşte România. Am mai discutat cu Guvernul despre această chestiune”,  a subliniat Jean Claude Juncker în data de 11 ianuarie în cadrul unei declaraţii de presă comune cu preşedintele Klaus Iohannis, citată de News.ro.

Viorica Dăncilă, premierul demis, vorbește de un raport pozitiv în ce privește guvernarea, nefăcând nicio referire la marile probleme ale sistemului de justiție din România, cum ar fi legea recursului compensatoriu și cele două instrumente de control politic asupra magistraților: Inspecția judiciară și Secția Specială.

„Mă aştept ca, din punct de vedere al evaluării actului de guvernare, raportul MCV să fie pozitiv. Eu spun ceea ce vreau să fie acum. Din punct de vedere al Guvernului României, din punct de vedere al meu ca premier, eu consider că nu am greşit cu nimic din punct de vedere juridic şi sper ca raportul MCV să reflecte acest lucru”, a declarat Viorica Dăncilă.

Raportul MCV, un dezastru pentru România

Dragoș Tudorache, europarlamentar USR-PLUS, anunță că raportul MCV este un dezastru pentru România, iar Bulgaria a fost scoasă de sub monitorizarea Comisiei Europene pe problemele de justiție, România rămânând în continuare sub observație.

”Acesta e rezultatul concret al guvernării PSD. O ţară distrusă din toate punctele de vedere. De la economie la justiţie. Încă din 1990 ne-au arătat cine sunt şi ce vor: hoţie şi cumetrie. În 2016, negociam cu Comisia Europeană, punct cu punct, criteriu cu criteriu, ridicarea MCV. Din ianuarie 2017, mafia PSD-ALDE a distrus tot progresul făcut, toată încrederea câştigată în dialogul cu partenerii europeni. OUG. 13, atacul obsesiv şi sistematic la adresa justiţiei, încercarea de decredibilizare a DNA, impunitatea faţă de avertismentele europene, toate acestea au adus România în situaţia de a fi azi ultima ţară din Europa sub MCV. Da, Bulgaria a fost scoasă de sub incidenţa MCV, în situaţia în care în 2016 urma să fie decuplată de România şi lăsată exact acolo unde ne găsim noi astăzi”, scrie Tudorache pe Facebook.

Bulgaria scapă de MCV, România mai așteaptă

La prezentarea ultimului raport MCV din noiembrie 2018, Frans Timmermans, vicepreședinte al Comisiei Europene la acel moment, anunța că Bulgaria mai are un pas pentru a ieși de sub monitorizarea pe Justiție. Nu era cazul României.

„Trei din cele şase condiții cerute Bulgariei sunt îndeplinite. Bulgaria îşi menţine pasul reformelor. Suntem încrezători că MCV pentru Bulgaria poate fi încheiat până la sfârşitul mandatului actualei Comisii Europene. Nu e vorba de un deadline. E ceva ce noi ne propunem, ce poate fi realizat dacă Bulgaria menţine pasul”, a declarat atunci Timmermans.

Raportul MCV va arăta că în România sistemul de justiție are încă mari probleme, iar liderii politici încearcă să-l influențeze și să-l folosească în interes propriu.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Cucule, pușcăria te mănâncă! Autodenunț: a fost acasă la șefa Tarom și a întrebat-o „ce parlamentari zboară” în ziua moțiunii. DNA începe luni audierile

* Lia Savonea atacă din nou Ministerul Justiției, de data asta pe tema MCV. Tudorel Toader îi sare în ajutor

AUDIO. Candidata lui Voiculescu îl acuză pe „Varan”, plângând, că i-a furat banii de campanie și îi șantajează soțul bancher. „Jegul ăsta de om”, „o mizerie umană!”, „viermele ăsta”, spune un colaborator

VIDEO. Planul pervers al PSD: blocarea Parlamentului. Sabotarea cvorumului ar împiedica instalarea Guvernului PNL, dar și alegerile anticipate

„Criminalilor, mi-ați omorât părinții!” Scrisoare cutremurătoare a unei femei îndoliate către PSD, ALDE și UDMR. „Dacă ați fi votat altfel, ucigașul ar fi rămas în închisoare, iar părinții mei ar fi acum în viață”

VIDEO. Cumpănașu a mai reușit o mizerie: a pervertit-o și pe mama Alexandrei. Teorii conspiraționiste și râsete nepotrivite pentru o mamă îndurerată

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here