A rămas Rareş Bogdan în sondajele PNL, deşi a cerut tranşant să fie scos din măsurători? Anunţul făcut de Raluca Turcan privind candidatul liberal la Primăria Capitalei

0
831

PNL este în căutarea candidatului ideal pentru Primăria Bucureştiului. Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte liberal şi europarlamentar, i-a cerut zilele trecute lui Ludovic Orban să fie scos din măsurătorile caselor de sondaje. Solicitarea lui e fost surprinzător de tranşantă, motivul fiind clar: nu doreşte să candideze pentru Primăria Bucureşti.

Dar vicepremierul Raluca Turcan a declarat, joi, că nu poate să infirme sau să confirme faptul că Rareş Bogdan figurează în sondajele interne ale PNL privind candidatul la Primăria Capitalei.

„Eu nu pot să spun nici că a fost scos, nici că a fost pus în sondajul de opinie, întrucât de sondajul de opinie în Bucureşti se ocupă organizaţia Bucureşti. Eu răspund de sondajul de opinie în Sibiu, aşadar nu ştiu de ce a fost nevoie să discutăm public despre scoaterea de pe listă, atât timp cât nu ştim dacă a fost pe listă”, a afirmat Turcan, la RFI România.

Ea a spus că PNL face, în acest moment, măsurători interne pentru desemnarea celor mai buni candidaţi.

„Nu vreau să candidez la Primăria București, drumul meu în viață e consolidarea statutului de europarlamentar”, a spus Rareş Bogdan, la finele săptămânii trecute.

El a afirmat însă că preşedintele Klaus Iohannis este singurul care l-ar putea determina să ia în calcul o candidatură. Astfel, ar fi pus într-o situaţie complicată, a declarat Rareş Bogdan.

„Sper să nu-mi ceară, totuşi. Aş sta de vorba cu el, i-aş spune proiecţia viitorilor ani, cum o văd eu, iar el e o persoană echilibrată şi înţeleaptă, care sunt convins că va înţelege lucruri şi nu impune nimănui nimic. Va asculta argumentele mele”, a mai spus Rareş Bogdan.

Ulterior acestor declaraţii, Klaus Iohannis a spus, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, că nu se amestecă în decizia internă a PNL privind candidatul la Primăria Capitalei.

Raluca Turcan a mai fost întrebată la RFI dacă alegerea primarilor în două tururi exclude ideea de candidaţi unici ai partidelor de dreapta:

„Nu suntem în momentul în care să vorbim de candidaţi unici. PNL intenţionează şi a declanşat acest moment atât de important al alegerii primarilor în două tururi de scrutin, facem sondaje interne să desemnăm cei mai buni candidaţi, vom vedea sprijinul de care se bucură candidaţii PNL şi, după aceea, aşa cum procedează şi celelalte partide, putem să discutăm”, a spus Raluca Turcan.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Arsene de la Neamț, tovarășul lui Dragnea, mai bagă niște bani publici în buzunarele lui Cumpănașu

Acestui nesimțit îi vom plăti pensie mare și lungă. A fost prins beat la volan și, de ciudă, s-a pensionat la 51 de ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here