Răfuială mafiotă în PSD, pentru controlul Aradului. Un fost ministru de Interne se luptă cu regele șpăgilor din vămi

0
1518
Tovarăși vechi, ajunși la cuțite: Dorel Căprar - Mihai Fifor

Război total pentru controlul organizației județene PSD Arad, pe care și-o dispută deputatul Dorel Căprar (actualul președinte al filialei, urmărit penal pentru luare de mită și abuz în serviciu) senatorul Mihai Fifor (fost ministru de Interne). Cei doi își aduc acuzații foarte grave, definindu-se reciproc ca fiind mafioți.

De o săptămână, războiul dintre Căprar și Fifor se derulează pe Facebook. Primul a atacat Fifor, dar Căprar a lovit mai dur, „la oase”.

Ședința de alegeri la PSD Arad e organizată de penalul Dorel Căprar vineri, de la ora 17.00, sfidând conducerea centrală a partidului, care boicotează scrutinul, considerat nestatutar. În schimb, își bagă coada Cozmin Gușă, care-l susține pe Căprar.

Acuzațiile lansate reciproc de Căprar și Fifor descriu un partid complet mafiotizat.

Mihai Fifor, 31 ianuarie: „Facem schimbarea!”

„8 februarie 2020, Conferința Extraordinară de Alegeri a PSD Arad. Împreună suntem puternici, împreună facem schimbarea!”

Mihai Fifor, 1 februarie: „Deturnare”, „tulburări”, „manevre nestatutare”

„Comitetul Executiv Național a revenit aseară și a stabilit data Conferinței Extraordinare de alegeri a PSD Arad, pentru ziua de 7 februarie 2020, ora 17. S-a decis să fie 7 și nu 8 februarie, așa cum se comunicase anterior, datorită agendei extrem de încărcate cu alte Conferințe județene de săptămâna viitoare.

În ciuda încercărilor repetate ale unora de a interpreta Statutul după bunul plac, tot CEX-ul de ieri a stabilit clar că la Conferința de la Arad vor participa doar cei prevăzuți în mod expres și limitativ de statut, după cum urmează: Comitetul Executiv Județean, primarii, viceprimarii, parlamentarii, consilierii județeni, președinții de organizații locale care nu se regăsesc deja în CEX, precum și cele două Comisii deja menționate în Statut.

Orice încercare de a forța trimiterea de delegați din partea organizațiilor locale la această Conferință Extraordinară este în afara cadrului statutar, lucru subliniat de conducerea partidului și în CEX-ul de ieri.

Iată de ce, le cer cu fermitate celor care încearcă să deturneze lucrările Conferinței Extraordinare în folos propriu, cu încălcarea flagrantă a Statutului, să dea dovadă de responsabilitate și să înceteze să tulbure organizația cu tot soiul de manevre nestatutare.”

Dorel Căprar (3 februarie): Tratat despre minciună

„Să fie oare cartea preferată a lui Mihai???”

#bibliotecalu‘mihai

Dorel Căprar (4 februarie): „Metode securiste și un tupeu oltenesc needucat”

„Chiar dacă unii colegi cu drept de vot sunt amenințați cu metode securiste și cu un tupeu oltenesc needucat, în ciuda tentativelor disperate de a prelua conducerea partidului, deși arădenii nu-i apreciază pe cei veniți de «afară» ca să facă legea după bunul lor plac, vineri, pe 7 februarie, la PSD Arad, continuăm să luptăm pentru oameni și drepturile lor. Avem maturitate, înțelepciune, onestitate, caracter, curaj și încredere. Dar NU avem șiretenie, tupeu, NU suntem meschini. NOI SUNTEM ARĂDENI!”

Mihai Fifor (4 februarie): „Presiuni inimaginabile”, „încălcare grosolană a Statutului”

„În ciuda tuturor presiunilor inimaginabile la care sunt supuși colegii noștri cu drept de vot, în ciuda tentativelor disperate de încălcare grosolană a Statutului partidului, vineri, pe 7 februarie, la Conferință, dăm o nouă șansă organizației noastre și facem schimbarea. (…) Facem o schimbare imperios necesară pentru reconstruirea PSD Arad, pe principii, valori și norme corecte, moderne, europene.”

Mihai Fifor (5 februarie): „Cea mai sinistră tentativă de manipulare”

„Asistăm, astăzi, la cea mai sinistră tentativă de manipulare, de acaparare și de subordonare unor interese de grup a organizației PSD Arad.

Proiectele personale clădite pe dorința obsesivă de putere, jocurile sulfuroase de culise cu gașca lui Falcă, menite a elimina orice posibilitate de a avea un candidat credibil și cu șanse la Primăria Arad, rețeaua de interese economice obscure și neprincipale clădită cu migală în ani de lidership la limita existenței politice, toate arată cât de urgentă este nevoia unei schimbări radicale, de profunzime, la nivelul organizației noastre.

Să plasezi filiala în afara partidului, prin instigarea la încălcarea grosolană a statutului și a prevederilor imperative enunțate într-un document oficial emis de conducerea legitimă a partidului, în numele «autonomiei» organizației, dovedește iresponsabilitate și un dispreț profund față de tot ce înseamnă normă și disciplină de partid.

(…) Nu pot accepta transformarea filialei Arad într-o «afacere» a unui grup de interese, care nu are nicio legătură cu ceea ce înseamnă viața de partid, valorile social-democrate și, mai ales, obligațiile pe care ni le-am asumat față de arădeni.

A continua în această formulă de lidership condamnă, fără echivoc, orice șansă de resetare reală și sănătoasă a organizației noastre și, implicit, orice șansă de a redeveni credibili și ofertanți în viața politică arădeană.”

Dorel Căprar (6 februarie): „Îi mulțumesc lui Cozmin Gușă, care mă susține”

„Astăzi am avut deosebita plăcere sa-l primim pe prietenul și colegul nostru, Cozmin Gușă, la o discuție constructivă, împreună cu o parte din echipa PSD Arad.

Am apreciat întotdeauna deschiderea lui și faptul că sustine dialogul pentru a eficientiza viitorul partidului nostru și al României.

Îi mulțumesc, de asemenea, pentru sprijinul consistent și calificat pe care îl asigură echipei PSD Arad, precum și pentru susținerea candidaturii mele pentru funcția de președinte al Organizației Județene PSD Arad.”

Frăția Gușă-Căprar, clădită pe bază de judo

„În această după amiază mi-am exprimat regretul, printr-o adresă transmisă președintelui interimar Marcel Ciolacu și secretarului general interimar Paul Stănescu, pentru faptul că nu vor putea participa la Conferința Extraordinară de alegeri a PSD Arad, programată pentru data de 7 februarie.

Este nestatutar să amânăm organizarea alegerilor, încălcând astfel decizii ale forurilor de conducere la nivel naţional și la nivel județean.

Așadar, vineri, 7 februarie 2020, ora 17.00, la salon Helen, va avea loc Conferința Extraordinară Județeană a PSD Arad.”

Dorel Căprar (7 februarie): „Vor să pună mâna pe filiala PSD Arad”

„Știți că mă număr printre aceia care respectă cu sfințenie social-democrația, statutul partidului, doctrina și lupt pentru mai binele oamenilor simpli, oamenii care într-adevăr au nevoie de sprijin. Pot să înțeleg multe lucruri, nu pot să accept interesele unei mâini de oameni care, cu forța, vor să pună mâna pe filiala PSD Arad. (…) Democrația să aibă ultimul cuvânt, și nu intimidarea, forța, dezechilibrul!

LE SPUN ARĂDENILOR MEI, PSD-IȘTILOR CU CARE AM PURTAT ATÂTEA LUPTE ELECTORALE, SĂ NU LE FIE FRICĂ. Să nu lase pe nimeni să intre cu BOCANCII în ORGANIZAȚIA PSD ARAD!

Absolut totul este organizat STATUTAR. Prin dorința de tergiversare îmi dă impresia că nu se dorește să avem ALEGERI STATUTARE. Ba chiar că am putea să ne temem de FRAUDĂ! Lucru pe care nu îl pot accepta în organizația în care am trudit atâția ani de zile.

Doi-trei colegi, care până mai ieri erau lipiți de mine ca timbrul de scrisoare, s-au apucat să trimită invitații în paralel, nestatutar, la o altă dată a conferinței de AZI. Total pentru a induce în eroare colegii de partid! Cred cu tărie că PSD-iștii arădeni pot fi reprezentați cu cinste și demnitate de unul de-al lor. Sunt ARĂDEAN, prin venele mele curge SOCIAL-DEMOCRAȚIA, lupt pentru arădeni și interesele lor.

PSD-iști, astăzi este ziua cea mare, VĂ PROVOC SĂ AVEM ALEGERI LIBERE LA PSD ARAD, SĂ MERGEM MAI DEPARTE ÎMPREUNĂ, SĂ AVEȚI LA CÂRMA ORGANIZAȚIEI UNUL DE-AL VOSTRU!”

***

„În urma dezinformărilor apărute în spațiul public, vreau să fac câteva precizări:
1. Domnul Fifor vorbește despre un blat cu tabăra Falcă, motiv pentru care nu mai dorește să candideze. Vreau să anunț atât membrii de partid, cât și arădenii în general, că domnul Mihai Fifor a fost desemnat candidat la Primăria Aradului din partea PSD, la ultima ședință a Adunării Generale a organizației municipale PSD, de săptămâna trecută. Dacă a-l nominaliza pe Mihai Fifor ca și candidat înseamnă blat cu Falcă, atunci ne recunoaștem vinovați.

2. Așa cum am mai spus, Conferința Extraordinară de alegeri din cadrul organizației PSD Arad se desfășoară în spiritul și litera statutului PSD, fiind stabilită de către Comitetul Executiv Național și cel Județean al PSD Arad, cu votul unei majorități covârșitoare, de necontestat.

3. În cadrul acestei conferințe județene perfect statutare, vom alege nu doar președintele, ci și echipa de conducere și echipa de campanie, iar împreună începem lupta pentru a câștiga cât mai multe primării, inclusiv cea a Aradului, cât mai multe consilii locale și, bineînțeles, consiliul județean.”

Mihai Fifor (7 februarie): „Impune cu brutalitate votul nestatutar”

„Eu nu mă retrag niciodată, cum încearcă unii să împrăștie în oraș, ca fake news. Ar vrea poate unii, dar nu vor avea această satisfacție!

Greu, frate, greu… Greu să faci diferența între «a te retrage» dintr-o competiție și «a refuza» să participi la o competiție viciată în profunzimea ei. Treabă de semantică… și de principii pe care refuz să le încalc.

Eu refuz să girez o «competiție» organizată de unul dintre candidați după bunul plac, fără transparență, consultare și cu încălcarea grosolană a Statutului și a oricărei discipline de partid.

Dacă se voia competiție, președintele nu mai era «președinte» care să impună cu brutalitate votul nestatutar, ci devenea «candidat», care să respecte regulile jocului, ca toata lumea, așa cum le prevede clar statutul. Iar organizator era, în mod firesc, cel desemnat tot de statut, adică secretarul executiv.

În fine… greu să înțelegi ce înseamnă să ai principii, dacă nu le-ai avut toată viața.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here