În preajma alegerilor parlamentare, Marcel Ciolacu încearcă din răsputeri să se lepede de cei pe care până deunăzi îi mângâia pe creștet. Să fim sinceri, nici n-ar avea de ales. Să ducă mai jos PSD-ul e aproape imposibil: nu poți găsi persoane mai necioplite, mai vulgare, mai inculte și de o prostie demnă de poveștile lui Creangă decât în fosta tabără a pușcăriașului Dragnea, cu cireașa de pe tort Veo Vasilica și cu „dezastrele ei produse de calamități”.
Poate ar mai fi totuși o treaptă sub cele două picate de „Proasta României” la liceu: prezența unor „goagăli” de talia lui Marian Vanghelie. Dar, cel puțin temporar, fostul exmatriculat din Academia SRI (M. Ciolacu, despre dânsul e vorba) știe că nu-i cazul să mizeze pe serviciile lor, dacă vrea să aibă oarece șanse la scrutinul din 6 decembrie.
Până acum, din ce-am văzut cu toții, înaintașul său, Liviu Dragnea, a contat numai pe garnitura de second-hand a PSD (de la „vulpea turbată” Olguța la „Veo Vasilica”, incluzându-i pe mitocanii Codrin Șt., Brăiloiu, Bacalbașa, Nicolicea, Șerban Nicolae, ministrul „Altă-Întrebare” Iordache-Ciordache și alții). Numai așa și-a permis Dragnea să facă tot ce vrea: să masacreze legile justiției, să risipească banii de la buget, să stopeze orice proiect de anvergură (construcția de autostrăzi, căi ferate etc.).
După câțiva ani de „antrenament” sub bagheta „șăfului” de Teleorman, „rezervele” PSD-iste au ieșit din câmpul de joc politic mai șifonate ca echipamentul de pe ele. N-a mirat pe nimeni: nu poți puncta la infinit din pomeni electorale. Iar de asta s-au prins inclusiv fanii lor cei mai înrăiți, sătui să „plătească” la infinit bilete roșii și să se aleagă ulterior cu lefuri sau pensii mărite în procent mai mic în comparație cu explozia prețurilor de pe rafturile magazinelor.
În acest context, în PSD trebuia să se schimbe ceva: evident, atât tehnicianul, care antrenează acum în spatele gratiilor, cât și jucătorii. Iar noul „șăf” Ciolacu s-a transformat într-un veritabil scouter. Pe vreme de pandemie, și-a tras două achiziții de marcă, una după alta (cine știe cât l-or fi costat transferurile), pentru formația de bază: profesorii Rafila și Streinu Cercel.
De ce ei? Pentru că pe ei i-a scos cel mai mult în evidență temutul Covid. Iar Ciolacu are impresia că acest duo îl bate la toate capitolele pe cel istoric din tenis, devenit, odată cu trecerea anilor, unul deosebit de grețos: Țiriac (agentul „Titi Ionescu”, mulgător de bani publici) – Năstase (dintr-un campion, ajuns condamnat la închisoare cu amânarea pedepsei). Ambii – susținători temerari ai hoției și, negreșit, ai PSD.
Ciolacu se și vede câștigător în decembrie. Își imaginează cum va trona iarăși culoarea roșie peste județele patriei. Dar are toate șansele să se înșele amarnic. Nu înseamnă că, dacă ai realizări în domeniul medical, ești și un model demn de urmat. Dimpotrivă. Poți fi un escroc cu 10 clase peste cele ale unui muritor de rând.
Iată trei exemple chiar din tagma PSD: Mircea Beuran – reținut de DNA pentru luare de mită (și nu e vorba de tradiționalul bacșiș); Șerban Brădișteanu – condamnat în 2015 la un an de închisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului; Sorin Oprescu – condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită.
Deci, principiul enunțat de Ciolacu, dar și de Firea (se bazează pe oameni care și-au construit o carieră strălucită în lumea medicală) nu garantează victoria politică.
Constatăm că aproape toate „vedetele” racolate de PSD din diverse domenii de activitate (sport, medicină) au ieșit pe ușa din dos: fie s-au ales cu dosare penale, fie au fost arestate, fie au fost trimise în spatele gratiilor, fie au stârnit oprobriul alegătorilor din momentul în care au fost descoperite cu lucrări plagiate, fie și-au pătat serios imaginea după ce au acceptat funcții înalte în „epoca Dragnea”.
Cei mai noi recruți, profesorii Alexandru Rafila și Adrian Streinu Cercel, nu sunt nici ei fără de păcat. Când au aderat oficial la PSD pentru a tânji la funcții de deputat și senator, nu doar prin aparițiile televizate, au comis deja un păcat dintr-un șir. Șirul arată acum ca o coadă la alimentară din perioada comunistă. Are forma unui șarpe. Aparent, crezi că e inofensiv. În realitate, mușcă atunci când nu te aștepți. Și mușcă atât de tare, încât afectează infrastructura sanitară peste care tot el, șarpele, e stăpân.
Acest șarpe, din structura căruia fac parte și profesorii Rafila și Cercel, are venin roșu ciumat de zeci de ani. Cei doi, lansați în cursa politică, au spus la unison că e nevoie de o reformă sanitară solidă în sistemul medical, că doar candidând pentru Senat și Camera Deputaților își pot pune în aplicare planurile. I-aș întreba: vor să reformeze medicina din România ca în cazul Toni Tecuceanu?
Ce-a zis Cercel, care tot șef la „Matei Balș” era și în urmă cu 10 ani, când s-a stins Toni Tecuceanu pe patul de spital? A spus tare și răspicat, folosind sintagma lui preferată – „absolut” -, că actorul de la „Cronica Cârcotașilor” a fost răpus de gripa porcină (AH1N1), că lumea trebuie să se vaccineze, că dacă se vaccinează, va scăpa de virusul mortal.
A doua zi, curtea spitalului, până atunci goală, s-a umplut ca la revista de front din armată. Iar profesorul Cercel înainta pe lângă „soldații” prezenți pentru vaccinare în halatul său alb, ca un general aflat în inspecția propriului detașament.
Strategia sa dăduse rezultatul scontat. Reușise să mobilizeze populația pentru vaccinare. Dar a făcut-o în mod corect? La câțiva ani distanță, s-a dovedit prin acte, prezentate de ziarul „Libertatea”, că Tecuceanu n-a fost răpus de gripa AH1N1, ci taman de o infecție spitalicească pe care a luat-o de la „Matei Balș”: embolism pulmonar acut, pneumonie bacteriană nosocomială cauzată de acinetobacter baumanni, sindromul SIRS/SEPSIS produs de infecții nosocomiale, folosirea antibioticului Tigacyl.
Părinții actorului n-au ezitat să recurgă la instanțele de judecată, după ce li s-a refuzat accesul la dosarul medical. Justiția le-a dat în cele din urmă câștig de cauză. Informațiile furnizate în 2014 de jurnaliștii de la „Libertatea” erau și sunt halucinante: în prima zi de internare, Tecuceanu trebuia să facă un EKG, dar în secția de terapie intensivă de la „Matei Balș” nu exista hârtie pe care să se imprime electrocardiograma!!!
Cazul Tecuceanu a căzut ulterior în uitare. Dar și neregulile grave constatate la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase „Matei Balș”. Profesorul Rafila era angajat tot acolo, pe postul de șef al Laboratorului de Microbiologie, încă din 2006, dar n-a „văzut” prin microscop nicio bacterie care să-l fi răpus pe Tecuceanu, nici faptul că lipsea hârtia pentru tipărirea EKG-ului.
La interval de 10 ani, a venit peste noi și Covid-19. Cu același șef Cercel peste instituția sanitară. Și cu aceleași probleme, coincidență sau nu, la secția de Terapie Intensivă. De data asta însă, profesorul Cercel a fost luat la rost chiar de președintele Societății Române de Terapie Intensivă, Șerban Bubenek. Acesta s-a opus detașării medicilor și asistentelor la „Matei Balș”, acuzându-l de abuz de putere pe Cercel: că n-a organizat concurs pentru conducerea secției de Terapie Intensivă de 11 ani, din perioada în care a murit Tecuceanu; că secția e condusă de un medic care nu e de specialitate; că există pacienți care au decedat în secțiile ATI cu boala Covid-19 și nu au primit vreo medicație antivirală.
Asta-i reforma sanitară pe care vor s-o realizeze profesorii Rafila și Cercel în mandatul lui Ciolacu? Așa înțeleg dânșii să-și răsplătească toți contribuabilii de pe urma cărora s-au ales cu salarii mărite și averi frumușele?
Ar fi o bună răsplată ca alegătorii să-i taxeze pe PSD-iști, în frunte cu celebrele lor „cărți de vizită”, așa cum au realizat-o pe scară mai mică la Timișoara, la alegerile locale, unde Voichița Lăzureanu, fost director al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, a obținut doar 6,17% în cursa pentru fotoliul de primar.
Bun articol!
Ce au reformat ei pana acum , cine i-a oprit sa reformeze sistemul sanitar ; au facut pe dracu” ghem toti golanii astia care-si bat joc de populatie de aproape 30 de anii ..