Puterea este o boală

2
488
Igor Dodon - Maia Sandu - Andrei Năstase

Puterea este o boală. Unii oameni pur și simplu nu vor să plece de la putere. Așa îmi explic eu faptul că unii nu vor alegeri parlamentare anticipate în Republica Moldova.

Se pare că nici măcar  partidul condus de Andrei Năstase, PPDA, care a fost în alianța cu PAS (Maia Sandu), nu dorește alegeri anticipate. Altfel nu-mi explic cum de Andrei Năstase a dorit să fie el premier.

Socialiștii lui Igor Dodon sunt cei mai bolnavi după putere. Ei sunt conștienți că alegerile parlamentare anticipate nu le sunt favorabile. Ar putea pierde conducerea Parlamentului. Anul trecut au pierdut alegerile prezidențiale.

Propunerea de premier a socialiștilor, doamna Mariana Durleșteanu, înseamnă o revenire la putere a celor care au făcut parte din guvernarea comunistă. Atunci când doamna Greceanîi, actualul speaker al  Parlamentului, era premier. Oare la Interne îl vor pune pe generalul Papuc? Cel care a fost ministru la 7 aprilie 2009.

Republica Moldova, din punctul meu de vedere, se îndreaptă spre o criză. Asta pentru că ziua de azi a arătat că nu există un consens nici măcar între cele două partide care cândva formau o alianță pro-Europa.

Paul Szasz Sebeș

(Opiniile îmi aparțin și nu implică redacția Ziaristii.com)

DE ACELAȘI AUTOR:

2 COMENTARII

  1. Cam 30 de ani i-au trebuit României sa cristalizeze o adevărată forță pro-europeana – USR. In Moldova vor trebui mult mai multi . Mafia Bolșevică nu renunță ușor .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here