sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăOpiniiEste jurnalismul o meserie periculoasă?

Este jurnalismul o meserie periculoasă?

-

Se pare că da: jurnalismul este o meserie periculoasă. Și nu mă refer la un caz dintr-o țară îndepărtată din Africa sau Orientul Mijlociu. Se întâmplă chiar în Republica Moldova.

O echipă a postului de televizune TV8, un post foarte apreciat în Republica Moldova, este blocată pe Nistru de către „pacificatori” înarmați. Îmi aduc aminte că în 2012 a fost ucis un tânăr care dorea să treacă Nistrul. Vadim Pisari era numele său.

Acum, vajnicii „pacificatori” le-au cerut să șteargă tot ce au filmat.

Regiunea transnistreană nu mai este sub controlul autorităților de la Chișinău din anul 1992. Atunci a fost un război pe Nistru. Așa-zisele autorități de la Tiraspol nu sunt altceva  decât niște păpuși ale Moscovei. Acești ”pacificatori” de pe Nistru sunt tot soldați ruși.

- Advertisement -

Autoritățile de la Chișinău, cu părere de rău, nu fac altceva decât să cedeze în fața celor de la Tiraspol. Miliția transnistreană trece Nistrul și arestează pe cine vrea de pe teritoriul  Republicii Moldova. Pe ei nu-i oprește nimeni.

Însă acest grup de jurnaliști de la Chișinău a fost oprit. Mai mult decât atât, televiziunea de stat de la Tiraspol, TV PGTRK, filmează reportaje întregi în centrul Chișinăului. Eu, personal, am văzut aceste reportaje pe YouTube. Bineînțeles că sunt reportaje contra Republicii Moldova.

Ce fac autoritățile de la Chișinău? Absolut nimic.

- Advertisement -

Paul Szasz Sebeș

(Opiniile îmi aparțin și nu implică redacția Ziaristii.com)

DE ACELAȘI AUTOR:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -