PSD propune șef la CNCD un fost polițist penal, acum senator. A scăpat dintr-un dosar cu mașini furate ținut până când faptele s-au prescris

1
2099

PSD îl propune ca președinte al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pe Adrian Nicolae Diaconu, senator social-democrat care, pe când era polițist, a fost urmărit penal pentru înmatriculări de mașini furate, dezvăluie Libertatea.

Senatorul face parte din Rotary Club Timișoara, organizație cu profil masonic, și se consideră potrivit pentru funcția de șef la CNCD pentru că, în calitate de fost polițist, spune s-a ocupat de drepturile omului.

Adrian Nicolae Diaconu, senatorul PSD propus președinte la CNCD, a scăpat de un dosar penal cu mașini furate după ce faptele s-au prescris. Acum e membru în Rotary Club

Adrian Nicolae Diaconu poate reprezenta cu brio portretul-robot al PSD-istului de top. A fost ofițer de poliție la Inspectoratul Județean de Poliție Timiș între 1994 și 2003. În acest interval, a fost implicat în niște povești foarte urâte – s-a ales cu dosar penal într-o cauză cu furturi de mașini, el fiind acuzat că favoriza înmatricularea autoturismelor furate.

Diaconu a ieșit din Poliție și s-a apucat – cum altfel? – de afaceri, urcând apoi, cu acest excelent CV, glorioasa scară a funcțiilor publice. După ce a fost director la două firme de protecție și pază, a ajuns consilier județean în Timiș, apoi director coordonator al Direcției pentru Sport din județul Timiș, deputat de Timiș în mandatul 2012-2016 și, în sfârșit, senator PSD de Timiș în 2016-2020.

Între timp, dosarul politicianului PSD a zăcut la naftalină. În 2014, pe când ajunsese deja în Parlamentul României, ca deputat, Diaconu a fost achitat pentru că faptele comise se prescriseseră!

PSD vrea să captureze și șefia CNCD, instituție pe care o controla până acum prin majoritatea din Colegiul Director

Cazul său fusese ținut la sertar peste 15 ani, iar Noul Cod Penal prevedea prescrierea acestui tip de fapte dacă trece așa mult timp.

Acum, PSD consideră că Diaconu poate face încă un pas înainte în carieră: președinte al CNCD.

Social-democrații încearcă să preia controlul total al încă unei instituții, după ce au capturat aproape toate pârghiile statului – CCR, Avocatul Poporului, Consiliul Audiovizualului, TVR, Radiodifuziunea etc. Până acum, PSD deținea majoritatea în Colegiul CNCD, dar nu avea președintele.

Oportunitatea s-a ivit după ce au expirat 7 din cele 9 mandate de membri ai Colegiului Director al CNCD, inclusiv cel al președintelui Cszaba Asztalos, ajuns acolo pe filiera UDMR.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

În plină pandemie, Daniel Florea (PSD), primarul Sectorului 5, a dat unei firme turcești cu sediul la Moscova un contract de 185 de milioane de euro pentru îngrijirea spațiilor verzi

Robert Negoiță și-a plimbat iubita prin China pe banii Primăriei! A cazat-o la hotel de 5 stele

Putea fi doar măturător, dar PSD l-a pus șef la ADP Sectorul 4. Marian Goleac, aghiotantul primarului Băluță, și-a falsificat diplomele de Bac și de facultate. DNA l-a trimis în judecată

1 COMENTARIU

  1. Minciuni. Rotary Club are ca steag numai culoarea galbenă a soarelui la ora 12. Culoarea roșie a Partidului Social Democrat, e numai la asfințiitul soarelui spre britanici dacă ești în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here