PSD preia din zbor delirul AUR și vrea să taxeze magazinele care introduc case self-service! Se anunță ani grei pentru România, sufocată de proști și populiști

4
147
Marcel Ciolacu, Gabriela Firea, Paul Stănescu, simbolurile unui PSD retrograd, ostil progresului, democrației și economiei de piață

Bătaie mare între AUR și PSD pe încă un non-subiect asamblat de propaganda anti-occidentală din România: casele self-service de la magazine, despre care politicienii celor două partide, preluând prostiile debitate de influencerul Godină, spun că lasă românii fără locuri de muncă. PSD se pregătește să introducă în proiect de lege care să sancționeze automatizarea plăților, magazinele urmând să fie taxate cu salariul minim pe economie pentru fiecare casă self-service introdusă!

Sistemul este foarte vechi în Occident și, de câțiva ani, unele magazine au început să-l introducă timid și în România. Mega Image a fost primul lanț de marketuri care a adus casele self-service, unde cumpărătorul nu mai trebuie să stea la coadă, ci se duce și-și scanează singur produsele luate. Se scurtează astfel foarte mult timpul petrecut la rând, pentru a plăti ce s-a cumpărat.

Scandalul a fost aprins de fostul polițist Marian Godină, un influencer cu 630.000 de urmăritori care s-a înfuriat că la Auchan nu a găsit case de marcat cu casier care să-i scaneze produsele. Godină a postat un mesaj vehement, în care acuza retailerul francez că a concediat casierii (afirmație care s-a dovedit în scurt timp o minciună), că Auchan a venit în România ca să facă profit și se plângea că el, cumpărătorul, a fost transformat în casier și nici măcar nu i s-a făcut reducere! Postarea a primit în scurt timp aproape 30.000 de reacții. Godină a continuat să insiste pe subiect zilele următoare în același stil național-ceaușist.

Pe val s-a urcat imediat George Simion, președintele AUR, care a reluat retorica lui Godină și a dus-o la următorul nivel, acuzând corporațiile că fac afaceri în România, că românii sunt și slugi, și cu banii luați, chemând la boicot contra Auchan etc.

PSD vrea să taxeze magazinele cu salariul minim pe economie pentru fiecare casă self-service introdusă!

Luni a apărut în scenă, așa cum era de așteptat, și PSD-ul, care a anunțat că pregătește un proiect de lege care să taxeze magazinele cu case de marcat self-service! Această inițiativă năucitoare ar urma să penalizeze cu salariul minim pe economie fiecare casă de marcat self-service. În plus, magazinele ar urma să facă un discount clienților care folosesc aceste case de marcat.

Deputatul Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD, a declarat luni, pentru postul B1 TV: „Noi credem că e absolut normal. Când există casieri fizici, care înseamnă cheltuieli pentru fiecare angajator… Când nu mai există așa ceva și partea asta trece în sarcina clienților, care trebuie să scaneze produsele, trebuie să existe fie o scădere a prețului la raft sau să existe reduceri pentru cei care folosesc astfel de case de marcat. Încercăm să protejăm până la urmă puterea de cumpărare a oamenilor. Tehnologie în plus înseamnă cheltuieli mai mici pentru angajator, dar acest lucru trebuie să se revadă în politica de preț pe care marile lanțuri de magazine le utilizează (…). Deocamdată e o inițiativă a PSD. Ea poate să sufere îmbunătățiri, pot exista propuneri, amendamente, vom avea dezbateri în societate. Important e că avem inițiativă pe care să discutăm. Discutăm și cu partenerii sociali, împreună cu retailerii, să găsim cea mai bună soluție pentru a proteja puterea de cumpărare a românilor“.

În timp ce se luptă cu progresul tehnologic, cei de la PSD apără cu pieptul gol și pensiile speciale, pentru care sunt dispuși să renunțe la zecile de miliarde de euro din PNRR. Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a anunțat că România nu mai e nevoită să facă reforma pensiilor convenită cu Comisia Europeană, iar Marcel Ciolacu, președintele PSD, a decretat că pensiile militarilor nu sunt speciale, deși nu respectă principiul contributivității.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Încă un narativ violent anti-occidental: chemări la boicot contra francezilor de la Auchan, după ce polițistul Godină s-a plâns că a ajuns să-și scaneze singur produsele, mințind că au fost dați afară casierii

* Minciuna lui Grindeanu: la 8 zile după ce „era pregătit” să măsoare Canalul Bâstroe, ministrul PSD amână până după 15 martie, pentru că nu are nave dotate corespunzător

* O nouă rușine a justiției române: Crin Bologa – de la șefia DNA, direct la pensie, la 51 de ani! Pensie specială, de peste 5.000 de euro pe lună

* Firea s-a făcut din nou de râs: a furat un citat din scriitoarea Virginia Woolf, dar a confundat zăvorul cu șurubul!

* Ministrul PSD de la Finanțe zice că nu mai e nevoie de reforma pensiilor speciale, chiar dacă ele ne costă 2,5 miliarde de euro în acest an și ne lasă fără miliardele din PNRR!

* S-a speriat Ghiță că-i poate fi închisă televiziunea din cauza propagandei pro-ruse „dirijată” de Ciutacu? Comunicat umil-mincinos: RTV își cere scuze, se declară „atașată valorilor europene” și asigură că „astfel de situații nu se vor repeta”

* Colonelul Turcescu și-a găsit locul: s-a angajat la televiziunea clanului Firea-Pandele! Milionarul putinist va fi plătit generos de locuitorii orașului Voluntari. Va fi coleg cu Oana Lovin și Mădălin Ionescu, prietenii ambasadorului Kuzmin

* Doar în ultimele două luni, Guvernul Ciucă a creat 26 de noi posturi la Secretariatul General, cu salarii medii de 14-16.000 de lei pe lună!

* Se conturează coaliția forțelor de dreapta pentru alegerile din 2024. USR ar urma să formeze, probabil cu PMP și Forța Dreptei, un „pol democratic“ care să se opună „mamutului USL 2“ (PSD-PNL)

* VIDEO. Bătăușul Olaianos e prea bolnav pentru a lucra la TVR, dar e suficient de sănătos ca să comenteze la Prima Sport! Un concediu medical dubios, care trebuie verificat

4 COMENTARII

  • SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CU MAXIMA DETERMINARE, PRECIZIE SI UNIUNE ESTE:
   „SCAPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT, NE DAM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI SI NE LUAM ‘justitia’ ADICA TOATA PUTEREA”.

   PARTIDUL SI SECURITATEA PENTRU ETERNITATE.

   „magistratii” AU FOST DRESATI, CINE NU MERGE PE LINIA PARTIDULUI ESTE DAT AFARA, CINE EXECUTA ORDINELE ESTE PROMOVAT SI RASPLATIT DIN BANII populimii.

 1. Scoala comunista avea si partile sale bune. Au infierat-o cu o ura proletara si s-a ajuns ca presedintele tari, Bashila, sa spuna ca scoala scoate prosti pe banda rulanta. Dezinteresul fata de educatie, inchiderea scolilor de meserii, fabrici de diplome la facultati obscure, au creat un cancer pe masura in zona educationala. Cand vezi apoi doctori cu diplome false iti dai seama si mai mult de gunoiu care s-a alterat si pute. Actuala clasa politica, toti aciuatii prin functii publice, nu vor un votant educat pentru ca ar fi eliminate cuiburile de cumetrii precum cuiburile de plosnite. Din pacate Romania nu are niciun viitor pe termen scurt si degradarea societatii conduce catre un colaps greu de oprit peste 10 – 20 de ani. Totul a inceput in 1989 cand un criminal bolsevic avid de putere a dat o lovitura de stat si apoi a pastrat in fiinta tot aparatul comunist. Daca se adopta Proclamatia de la Timisoara astazi nu mai aveam plosnitele societatii cu piutii lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here