PSD-iștii ironizează „partidul-televizor al lui Voiculescu”, dar s-ar alia cu el! Condiție: să fie retrași Piedone și Onțanu la locale

0
527
Piedone și Onțanu

Consiliul Politic Național (CPN) al PSD, fostul Comitet Executiv (CEx), a discutat joi seară politica de alianțe pentru alegerile parlamentare. Au fost luate în discuțiile posibile colaborări cu Pro România, ALDE sau PPU-SL (fostul PUR, devenit PC) – partidulețul păstorit de Dan Voiculescu.

Mai mulți membri ai CPN au cerut ca PSD să meargă singur în alegerile parlamentare, a aflat pe surse Europalibera.org. Printre aceștia: Gabriela Firea, Claudiu Manda și Dumitru Buzatu.

Poziția Gabrielei Firea pare a fi una diversionistă. Ea are toate motivele să fie împotriva unei alianțe cu Pro România (V. V. Ponta) și chiar cu ALDE (C. A. C. P. Tăriceanu), dar niciodată nu s-ar opune intereselor „umaniste” ale lui Dan Voiculescu! Firea a lucrat mulți ani în trustul Intact, iar ca primăriță a pompat milioane de euro în imperiul mediatic al „Varanului”. Ea știe că PSD nu se aliază, de fapt, cu PPU-SL (o fantomă!), ci cu Antena 3, la care se adaugă sprijinul pe care-l poate primi PSD de la celelalte televiziuni, radiouri și site-uri ale trustului.

„Ei ne omoară la locale și apoi să-i luăm în brațe la parlamentare?!”

Chiar dacă nu s-a luat o decizie finală, Vasile Dîncu a recomandat în cadrul ședinței ca orice alianță pentru parlamentare să fie condiționată de retragerea candidaților pentru alegerile locale. Decizia finală urmează să fie luată luni, când e și termenul limită pentru depunerea alianțelor la Biroul Electoral Central.

Liderii de organizații au fost convocați de Marcel Ciolacu pentru a-și spune poziția privind strategia pentru parlamentare: dacă partidul ar trebui să meargă singur pe listă sau într-o alianță. Majoritatea pozițiilor exprimate au întărit ideea că PSD trebuie să meargă singur la alegerile parlamentare, varianta unei alianțe fiind respinsă.

Mulți lideri de organizație nu vor alianță cu Pro România, partidul condus de Victor Ponta, deoarece fostul premier a refuzat să colaboreze cu PSD în București și în alte județe pentru alegerile locale.

„Gabriela Firea, Claudiu Manda, Dumitru Buzatu au luat cuvântul și au spus că partidul trebuie să meargă singur la alegerile parlamentare. Buzatu și Manda au fost printre cei mai vehemenți, ei nu doresc alianță cu Pro România sau cu ALDE, au spus clar nu”, au declarat pentru Europa liberă surse din conducerea PSD.

Și alți lideri de organizații susțin ca partidul să meargă singur în alegeri.

  • „Ei ne omoară acum la locale și apoi să îi luăm în brațe la parlamentare? Nu putem așa”, a spus un alt lider de organizație PSD, pentru Europa Liberă.
  • „Cum să mă duc să strâng semnături pentru alianța cu Ponta în comunele în care primarul meu se luptă cu candidatul pus de Pro România?!”, a descris situația din teritoriu un alt lider de organizație.

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, le-a cerut colegilor să nu se ia o decizie radicală, iar o echipă de negociere să discute cu posibilii aliați în cele trei zile rămase până la termenul limită pentru depunerea alianțelor la alegerile parlamentare.

„Dîncu a spus să le mai dăm o șansă posibililor aliați, să fim pragmatici, iar aceștia să-și retragă candidații de la locale dacă vor o colaborare cu PSD la parlamentare. Dîncu a amintit că noi am pierdut din cauza alianțelor și că pentru multe partide am fost ca un tramvai spre paradis, deoarece i-am dus în Parlament. A venit cu argumente sociologice despre nevoia unor alianțe, dar și despre identitatea partidului. Tot el ne-a reamintit de episodul din 2004, când Voiculescu a plecat din coaliția cu PSD”, au dezvăluit surse din PSD pentru Europa Liberă.

După intervenția lui Dîncu s-a discutat despre posibilitatea ca PPU-SL, partidul păstorit de Dan Voiculescu, să-și retragă candidații de la sectoarele 2 și 5 din Capitală. Neculai Onțanu și Cristian Popescu Piedone sunt candidații susținuți de PPU-SL, iar aceștia ar putea lua voturi de la candidații PSD.

„Sunt șanse mari ca partidul-televizor al lui Voiculescu să aibă oameni pe lista PSD pentru parlamentare, nu știm încă în ce formă. Dar să vedem dacă înțeleg să-și retragă candidații de la locale”, a afirmat un lider care a participat la ședința Consiliului Național al PSD.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Delir conspiraționist la Antena 3. “Virusul este un plan. E o ordine bine stabilită a butoanelor. Copiii sunt ținta!“

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here