PSD face lege ca baronii locali să poată folosi girofarul. „Este o consecinţă firească a recunoaşterii locului şi rolului” feudalilor „în ierarhia unui stat de drept“

0
1550
Baronii PSD vor acum girofar, ca să nu mai stea la coadă pe drumurile proaste și aglomerate de pe moșiile lor. FOTO: contul de Facebook al lui Ciolacu

USR încearcă să oprească o lege prin care PSD vrea să le dea dreptul președinților de Consilii Județene să folosească girofarul în trafic, asemenea mașinilor de poliție și coloanelor oficiale. Demersul a fost inițiat de 3 deputați social-democrați, care au motivat că trebuie astfel „să li se recunoască public locul și rolul” baronilor locali „în ierarhia unui stat de drept”.

Ideea le-a venit deputaților Nicolae Georgescu, Eugen Neață și Eduard-Andrei Popică. Aceștia s-au dus la Senat și au înregistrat proiectul de lege.

Expunere de motive năucitoare al PSD-iștilor, cu fraze kilometrice în limbaj de lemn, din care nu se înțelege nimic

Expunerea de motive a celor trei PSD-iști este năucitoare, cu propoziții kilometrice și alambicate, din care nu se înțelege aproape nimic.

Având în vedere disfuncţionalităţile şi problemele semnalate în mod constant de către autorităţile administraţiei publice, ca urmare a neadaptării cadrului legal actual care reglementează organizarea şi funcţionarea acestor autorităţi la realităţile socio-economice, la complexitatea şi dinamica activităţilor aferente furnizării serviciilor publice esenţiale pentru cetăţeni, propunem această completare legislativă în directă legătură cu atribuţiile preşedinţilor de Consilii Judeţene care sunt şi vicepreşedinţi ai Comitetelor pentru Situaţii de Urgenţă, calitate în care participă în diverse întruniri sau misiuni cu caracter de urgenţă“.

Autorii proiectului de lege „girofar pentru baroni” reușesc, până la urmă, să se facă înțelese adevăratele motive care i-au mânat în luptă: „(…) această modificare este o consecinţă firească a recunoaşterii locului şi rolului preşedinţilor de Consilii Judeţene în ierarhia unui stat de drept, şi are rolul de a facilita rezolvarea operativă a tuturor tipurilor de activităţi specifice precum şi îndeplinirea atribuţiilor alocate acestei funcţii“.

Ionuț Moșteanu (USR): „Girofar pentru baroni. Asta le mai lipsea. Același PSD a blocat, ani de zile, proiectul prin care se acorda girofar Salvamontului”

Cu alte cuvinte, feudalilor locali nu se li poate recunoaște importanța dacă nu au girofar, astfel încât plebea să le facă loc pe drumurile proaste și aglomerate ale moșiilor lor.

Ionuț Moșteanu, șeful grupului USR din Senat, a cerut retragerea proiectului de lege: „Girofar pentru baroni. Asta le lipsea preşedinţilor de Consilii Judeţene. Girofar. Vor să o rezolve printr-o lege depusă de mai mulţi parlamentari PSD. Legea a fost înregistrată la Senat şi urmează să intre în dezbatere la comisii. Acelaşi PSD a blocat, ani de zile, proiectul prin care se acorda girofar Salvamontului. Mai întâi s-au bătut pentru pensiile speciale pentru baroni, acum girofar. Le cer PSD-iştilor şi partenerilor lor de coaliţie, PNL, să retragă proiectul «girofar pentru baroni»“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Germania blochează Nord Stream 2, Rusia amenință: „Europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru 1.000 de metri cubi de gaz!”. Acum, prețul – deja umflat – e de aproape 800 de euro

* Delirul istoric al lui Putin. Minciunile prin care și-a justificat hăcuirea Ucrainei. I-a criticat chiar și pe Lenin, Stalin, Hrușciov și Gorbaciov, care au fost „prea generoși” cu Ucraina!

* VIDEO. Gafă sau scenariu? Scena istorică de la Kremlin care arată că Rusia a decis nu doar independența, ci și ANEXAREA regiunilor ucrainene Donețk și Lugansk

* Enorma hoție a PSD-istului Băluță: a supraevaluat ilegal veniturile Primăriei cu 17 milioane de euro, pentru putea cheltui „fără număr”!

Robert Negoiță, dosar penal cu prejudiciu de 130 de milioane de euro! DNA anchetează contractul cu firma de salubritate a lui Silviu Prigoană

* Prim-vicepreședintele ASF a câștigat anul trecut un milion de lei!

Anunțul trist al lui Oreste: până în 2025 părăsește definitiv România. „Am sperat, dar în 2021 am înțeles că nu se poate. Am plâns…” / „Oamenii frumoși și liberi vor triumfa. Păcat că fără mine!”

Poștărița AUR, fostă candidată la Senat, face „dreptate pentru România”: a furat pensiile, alocațiile și ajutorul de handicap a 54 de consăteni!

* Nu vă grăbiți cu relaxarea! Varianta Omicron BA.2 va aduce un nou val de morți, probabil mai mare decât cel produs de Omicron BA.1

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (89) / TAB-ul, ultimul adăpost

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here