Propaganda PSD face o scamatorie ca să scoată „Ciuma roșie” pe primul loc: inventează o alianță care nu există! PNL e retrogradat pe 2, iar USR-PLUS izolat pe 3

1
2519

Aflat în prăbușirea constantă de câteva luni, ajungând în iunie la 21,9% (mai puțin decât la europarlamentarele din 26 mai 2019), PSD recurge la șiretlicuri care să-l arate, totuși, „pe val”. Apelează la un „sondor de casă” ca să producă un sondaj care să dea PSD pe primul loc, fie chiar și într-o alianță inexistentă!

„Sondorul de casă” este Iosif Buble, patronul CURS și soțul deputatei Diana Tușa (PSD). Fost angajat la Antena 3, Buble a făcut o scamatorie ca să coboare PNL pe locul 2 și să crească astronomic distanța dintre PSD și USR-PLUS: a inventat Alianța PSD – ALDE – Pro România.

Această alianță nu există, n-a fost înscrisă nicăieri, nici măcar n-au fost anunțate intenții în acest sens. Mai mult, Victor Ponta a declarat că Pro România va avea propriii candidați la alegerile locale (unde interesul coalizării e mai mare, primarii și șefii de consilii județene fiind desemnați într-un singur tur). La alegerile parlamentare, chiar nu contează dacă PSD și Pro România merg separat sau împreună, deci interesul unei alianțe este cu atât mai mic.

CURS-ul lui Iosif Buble, finanțat consistent de PSD, acordă Alianței (imaginare) PSD – ALDE – Pro România o cotă de 37%. Tot pe-acolo iese și suma procentelor indicate recent de IMAS: PSD 21,9% + Pro România 11,2% + ALDE 3,7% = 36,8%, adică foarte aproape de cele 37% indicate de CURS.

Marea diferență e că IMAS plasează PSD pe locul 2, Pro România pe 4, iar ALDE pe 6, în vreme ce CURS-ul lui Buble le duce pe toate trei pe locul 1 (în alianță)!

Și în sondajul CURS, o eventuală formulă de guvernare PNL + USR-PLUS + PMP ar strânge binișor peste 50% (mai exact, 56%), dar Buble – soțul PSD-istei Tușa) pune aceste partide pe locurile 2, 3 și 4, căci locul 1 e rezervat finanțatorului, chiar și cu numai 37%!

Rezultatele „sondajului” CURS

1. Alianța PSD – ALDE – Pro România ….. 37%

2. PNL ………………….. 33%

3. Alianța USR-PLUS … 17%

4. PMP ……………………. 6%

5. UDMR ………………….. 5%

  • Alt partid ……………… 2%

Volumul eșantionului: 1.100 de respondenți, în vârstă de 18 ani și peste.

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: ±2,95%.

Metoda de culegere a datelor: față-n față, la domiciliul respondenților.

Perioada de realizare a sondajului: 19-30 iunie 2020.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Barometrul IMAS pe iunie: PNL și USR-PLUS cresc în iunie și ajung, împreună, la 51,1%. PSD scade la 21,9%, sub scorul de la europarlamentare!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here