Programul „Casa Verde”: oameni batjocoriți pentru că directorul nu și-a revenit după chermeza PSD de pe litoral!

2
6577
Cornel Brezuică, președintele AFM

Programul Național „Casa Verde – Fotovoltaice”, prin care 30.000 de locuințe ar urma să beneficieze de finanțare europeană de câte 20.000 de lei (90% din costul total) pentru instalarea de panouri fotovoltaice, a debutat mizerabil. Zeci de reprezentanți ai firmelor acceptate în program au fost umiliți din prima zi de conducerea Administrației Fondului pentru Mediu (AFM).

Un anunț de pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu informa sec:

„În perioada 2-6 septembrie 2019, instalatorii validați în cadrul Programului Național «Casa Verde – Fotovoltaice» sunt așteptați să se prezinte la sediul Administrației Fondului pentru Mediu (Splaiul Independenței, nr. 294, Sector 6, București) pentru a semna contractele de participare în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională (Programul Național «Casa Verde – Fotovoltaice»).

În vederea semnării contractelor, reprezentantul legal al instalatorului validat se va prezenta la sediul AFM cu actul de identitate valabil și cu dovada deschiderii contului la Trezorerie.

De asemenea, contractul poate fi semnat și de către împuternicitul reprezentantului legal al instalatorului validat, caz în care se va prezenta actul de identitate și împuternicirea notarială.”

„Președintele e plecat, a fost la întâlnirea cu PSD-ul”

Luni, 2 septembrie, în prima zi, au fost programați cei 52 de „instalatori validați” (firmele acceptate în program) din 8 județe, cele cu literele A și B: Alba (6 firme), Arad (4), Argeș (7), Bacău (8), Bihor (12), Botoșani (6), Brașov (6), Brăila (3). Majoritatea, județe foarte îndepărtate de Capitală.

Reprezentanții celor 52 de firme selectate din cele 8 județe au venit de la prima oră să semneze contractele cu AFM, pe baza cărora să-și caute clienți interesați de acest program (persoane fizice).

Numai că, surpriză: reprezentanții firmelor semnau contractele, dar nu primeau un exemplar original. Motivul: lipsea președintele instituției, singurul împuternicit să semneze contractele.

Luat la rost de oamenii revoltați, care veniseră de la distanțe mari (unii cu mașina, alții cu avionul), un șefuleț din AFM a oferit o explicație halucinantă. Dialogul a fost redat de reprezentantul unei firme din Ardeal.

Dialogul delegat firmă – oficial AFM

Delegat firmă: Nu ne dați nouă un exemplar al contractului, să putem da drumul la treabă?

Oficial AFM: Nu vă putem da contractul.

Delegat firmă: Păi ne-ați chemat astăzi aici, am venit din toată țara.

Oficial AFM: Nu eu v-am chemat.

Delegat firmă: Ne-a chemat instituția.

Oficial AFM: Atunci vorbiți cu instituția!

Delegat firmă: Cine reprezintă instituția?

Oficial AFM: Președintele.

Delegat firmă: Atunci vrem să vorbim cu președintele.

Oficial AFM: Nu se poate, e plecat. De unde vreți să-l iau dacă nu se află în instituție?! A fost la întâlnirea cu PSD-ul și deocamdată n-a venit.

Delegat firmă: Dar nouă ne trebuie contractul, venim de departe, nu putem veni în fiecare zi.

Oficial AFM: Vă trimitem contractual pe e-mail. Îl semnează domnul președinte când se întoarce și vi-l trimitem pe e-mail.

Delegat firmă: Dar nouă ne trebuie contractul original!

Oficial AFM: Vă înțeleg, dar nu am ce face. Înțelegeți-mă și dvs. pe mine!

„S-o fi îmbătat pe la Mamaia, la petrecerea PSD-ului…”

Președintele Administrației Fondului pentru Mediu este Cornel Brezuică (45 de ani). Face parte din clientela PSD, partid care l-a plasat în mai multe funcții publice, mai ales din domeniul sănătății. Dar de la sănătate la mediu a fost doar un pas, pe care Brezuică l-a făcut în 2017, când a fost numit șef la AFM.

Conducerea lărgită a PSD s-a aflat în weekend pe litoral, având mai multe ședințe la Constanța și Mamaia.

Delegatul firmei din Ardeal care a purtat dialogul cu oficialul AFM era revoltat. „A zis că șeful lui vine pe la ora 12, apoi pe la 14… în fine, ne-a sugerat că nu ajunge astăzi, poate mâine. E bătaie de joc! Ne-au pus pe drumuri, am venit din multe județe ale țării, care cu mașina, care cu avionul… Ce fel de administrație e asta? Contractele se puteau semna electronic, nici nu trebuia să ne cheme aici, să stăm la coadă ca vitele și să aflăm că nu putem lua contractele, pentru că directorul s-o fi îmbătat pe la Mamaia, la petrecerea PSD-ului…”

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIȚI ȘI:

* Se fuge de Cumpănașu ca de ciumă! A treia organizație importantă părăsește „Coaliția” impostorului

Acuzat de Tonel că, după Alexandra, vrea s-o paraziteze și pe Luiza, Cumpănașu trece la amenințări de tip interlop

Nu e vierme, e limbric

Caracatița care-l susține pe Cumpănașu: sindicaliști, polițiști, masoni, foști șefi ai Guvernului, ai Armatei și ai SRI

VIDEO. „Pe Alexandra a omorât-o Ciuma Roșie! Iar Cumpănașu este un produs sută la sută Ciuma Roșie”

Dan Tăpălagă: „Primul candidat călare pe un cadavru”. Încă un text devastator la adresa „necrofagului” Cumpănașu

„Te-ai cățărat, indecent și oportunist, pe curajul și drama Alexandrei”. Text devastator al unui fost ministru la adresa lui Cumpănașu

Sondaj IMAS pe august: PNL 28,4%, USR-PLUS 25,3%, PSD scade sub 18%! Peste 56% pentru o guvernare PNL-USR-PLUS-PMP

Barometrul IMAS e necruțător cu PSD: Iohannis 44,6%, Dăncilă 8,4%! Se profilează o finală Iohannis-Barna. Sau Iohannis-Diaconu?!

Hăituit de PSD și de Tudorel Toader, Augustin Lazăr a fost angajat să reformeze justiția din Republica Moldova

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here