Procurorul general al Ucrainei deschide procese penale împotriva Rusiei, din cauza modificării în forță a granițelor

0
961
Irina Venediktova

Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a scris luni seara pe pagina sa de Facebook că au fost demarate procese penale din cauza solicitărilor de modificare a granițelor țării sale, făcute în aceeași zi la Consiliul de Securitate a Rusiei. Procedura se încadrează în partea a 2-a a articolului 110 din Codul penal ucrainean. Declarația ei a fost imediat preluată de publicația Obozrevatel.com.

„Legea mă obligă să reacționez la infracțiunea săvârșită și să fiu responsabilă pentru viitorul cauzelor”, a spus procurorul general Irina Venediktova, adăugând că magistrații ucraineni vor investiga cazul în totalitate.

Venediktova a dat asigurări că membrilor acestui „club închis” „le va fi greu să mai meargă la cumpărături în străinătate”.

Luni, în cadrul unei ședințe a Consiliului de Securitate al Federației Ruse, absolut toți membrii săi au susținut „recunoașterea independenței” republicilor false din Donețk și Lugansk: de fapt, un teritoriu ucrainean ocupat temporar de către puterea de la Kremlin.

Procurorul general: „Legea ne obligă să răspundem la crima comisă și să fim responsabili pentru perspectiva procesuală”

„Acțiunile lor:

15.02.2022 – Deputații Dumei de Stat a Federației Ruse s-au adresat Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, pentru a recunoaște independența „LPR” și „DPR” – cu alte cuvinte, teritorii ucrainene.

21.02.2022 – A avut loc o reuniune a Consiliului de Securitate a Federației Ruse, condusă de Vladimir Putin, în cadrul căreia membrii săi au susținut deschis o astfel de idee.

Acțiunile noastre sunt:

Înregistrarea procedurilor penale pentru partea 2 a art. 110 din Codul Penal al Ucrainei – apel public la acțiuni deliberate de schimbare a granițelor Ucrainei, comise de un reprezentant al puterii.

Nu am dreptul să reacționez emoțional: nu pot glumi, vorbi în nicio limbă în afară de cea legală, trimite blesteme altora – toate acestea, legea nu îmi permite să le fac. Dar legea este cea care ne obligă să răspundem la crima comisă și să fim responsabili pentru perspectiva procesuală, nu a chestiunilor. Procurorii noștri ucraineni se vor ocupa de acest caz «în program complet». Mersul la cumpărături pentru membrii acestui club închis «în străinătate» va fi dificil – promitem.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Delirul istoric al lui Putin. Minciunile prin care și-a justificat hăcuirea Ucrainei. I-a criticat chiar și pe Lenin, Stalin, Hrușciov și Gorbaciov, care au fost „prea generoși” cu Ucraina!

* VIDEO. Gafă sau scenariu? Scena istorică de la Kremlin care arată că Rusia a decis nu doar independența, ci și ANEXAREA regiunilor ucrainene Donețk și Lugansk

* După ce a invadat Donbass-ul, Putin amenință Ucraina cu „consecințe extrem de periculoase” dacă își apără teritoriul

* Enorma hoție a PSD-istului Băluță: a supraevaluat ilegal veniturile Primăriei cu 17 milioane de euro, pentru putea cheltui „fără număr”!

Robert Negoiță, dosar penal cu prejudiciu de 130 de milioane de euro! DNA anchetează contractul cu firma de salubritate a lui Silviu Prigoană

* Prim-vicepreședintele ASF a câștigat anul trecut un milion de lei!

Anunțul trist al lui Oreste: până în 2025 părăsește definitiv România. „Am sperat, dar în 2021 am înțeles că nu se poate. Am plâns…” / „Oamenii frumoși și liberi vor triumfa. Păcat că fără mine!”

Poștărița AUR, fostă candidată la Senat, face „dreptate pentru România”: a furat pensiile, alocațiile și ajutorul de handicap a 54 de consăteni!

* Nu vă grăbiți cu relaxarea! Varianta Omicron BA.2 va aduce un nou val de morți, probabil mai mare decât cel produs de Omicron BA.1

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (89) / TAB-ul, ultimul adăpost

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here