Prins că nu respecta măsurile anti-Covid stabilite chiar de el, ministrul Sănătății din Cehia a fost dat afară din Guvern

0
3490
Ministrul Sănătății din Cehia, surprins de jurnaliștii de la Blesk în timp ce ieșea seara dintr-un restaurant care ar fi trebuit să fie închis, potrivit propriilor hotărâri anti-coronavirus impuse populației. FOTO: blesk.cz

Roman Prymula, ministrul Sănătății din Cehia, a fost demis după ce au apărut fotografii care arătau că nu respecta măsurile de protecție anti-Covid  stabilite și impuse chiar de el! Președintele Cehiei va numi un nou ministru joi, anunță AFP.

Cehia este de departe țara europeană cel mai greu încercată de valul doi al epidemiei. La o populație de 10,7 milioane de locuitori, marți au fost, de exemplu, 15.663 de cazuri. În ultima săptămână s-au numărat 90.000 de noi infectări. Marți au murit 182 de persoane, iar de o săptămână acest bilanț sinistru trece zilnic de sută.

În acest context, Guvernul a decis restricții din ce în ce mai severe. Printre acestea, ministrul Sănătății a hotărât și închiderea restaurantelor. Numai că jurnaliștii de la publicația Blesk l-au fotografiat săptămâna trecută când ieșea seara tocmai dintr-un restaurant care ar fi trebuit să nu primească mușterii, în baza ordonanței date tocmai de ministrul Prymula! Culmea este că acesta este medic epidemiolog.

Președintele țării, Milos Zeman, îl va numi în loc pe hematologul Jan Blatny, în funcția de ministru. Acesta a fost până acum directorul adjunct al unui spital din Brno.

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here