Clotilde Armand le dă o palmă usturătoare celor care umblă cu „străinismul” în gură

3
2810
Clotilde Armand

Europarlamentarul român Clotilde Armand (USR) le-a dat o replică tăioasă celor care o somează s-o lase mai moale cu Ziua Unirii Principatelor Române, pe motiv că „nu e româncă”.

Clotilde Armand nu s-a născut româncă, dar a ales să fie româncă (deși avea pașaport francez),căsătorindu-se cu un cetțean român și mutându-se în România.

Într-o postare pe Facebook, europarlamentarul USR nominalizează câteva personalități importante în istoria și cultura României – unele provenind din străinătate, altele studiind sau creând în afara granițelor.

Precizările lui Clotilde Armand

„Îmi spune cineva că eu n-am voie să vorbesc nimic despre Ziua Unirii, pentru că n-am nicio legătură cu acest prilej. OK, am înțeles. N-am nume românesc, «n-am mâncat salam cu soia», nu m-am născut aici, «jos străinismul!».

Și mai frustrant este să auzi asta de la un «om de bine» care nu-ți lăsa impresia de «român verde».

Oameni buni, eu am ales România și am dat totul acestei națiuni. Din convingere. Iar celor care umblă mereu cu «străinismul» în traistă le spun mereu așa: Regele Carol I a scris în testament «Totul pentru ţară, nimic pentru mine», Eminescu a studiat la Viena și Berlin, Nicolae Iorga avea doctorat la Leipzig, Caragiale era aromân, Carol Davila era de origine franceză, «Deşteaptă-te, române!» a fost compus de Anton Pann, George Enescu a studiat la Viena și la Paris, Brâncuși a creat la Paris, Lucian Blaga a studiat în Viena și lista poate continua.

Poate învățăm cu toții din experiența aceasta.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

FBI: Dincă plănuia să le țină captive pe fete mai multă vreme, apoi să le omoare. Dacă nu era prins, ar fi ucis și alte adolescente. Telefonul Alexandrei la 112 a fost crucial pentru stoparea crimelor

3 COMENTARII

  1. Dacă acești indivizi / individe (așa-ziși politicieni sau nu) pătrunși de atâta românism care le dă pe răscoale ar fi măcar la jumătatea doamnei Clotilde Armand de inteligenți, cinstiți, corecți … , România și poporul român ar fi fost la un alt nivel superior de dezvoltare și, mai ales, civilizație !

  2. 💐💞💐 Ich bin Clotilde Armand ! 👍 👍👍 Je suis Clotilde Armand 💞💐💞 se pare ca noi ” ausländerii ” am dat Romaniei 2 Premii Nobel
    Stefan Walter Hell (* 23. Dezember 1962 in Arad, Volksrepublik Rumänien) ist ein rumäniendeutscher Physiker si Herta Müller (* 17. August 1953 in Nițchidorf, Volksrepublik Rumänien) ist eine deutsch-rumänische Schriftstellerin , dar si un Presedinte de Tara cu 2 mandate Klaus Werner Johannis , Roman de etnie germana . Natia Romana este format din noi toi cei care Iubim cu adevarat Romania 💞🇹🇩💞

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here