Președintele Ucrainei, interzis în cinematografele din propria țară pentru că joacă în filme rusești

1
761
Volodimir Zelenski

Pe lista neagră, alături de Volodimir Zelenski, se mai află americanul Steven Seagal și francezul Gerard Depardieu.

Comitetul de Stat al Cinematografiei din Ucraina (Goskino) a trecut pe lista neagră 5 filme, dintre care două sunt de producție rusească. Într-unul din ele, culmea, joacă taman actualul președinte, Volodimir Zelenski, de profesie actor.

Asemenea lui, au fost interziși pe marile ecrane din țara vecină și celebrii Steven Seagal și Gerard Depardieu, motivându-se că amândoi au primit cetățenie rusă din partea lui Vladimir Putin. Adică, nimeni altul decât dușmanul Ucrainei, dar și al UE și al SUA.

Un alt motiv pentru care proiectarea și distribuirea acestor pelicule a fost anulată este chiar scenariul provocator: Zelenski, jucând rolul de președinte interimar, este împușcat! Ministerul Culturii de la Kiev a dat și un ordin special în acest sens, „privind completarea listei persoanelor care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”, conform agenției de știri Interfax-Ucraina.

Filmele interzise de Goskino

  • „Macete” (Rusia, 2010), regia Robert Rodriguez. Se consideră că actorul american Steven Seagal este „simpatic pentru autoritățile ruse”.
  • „Trouble at Timpetill” (Belgia, 2008), regia Nicolas Bary. În film apare „titularul unui pașaport rusesc, Gerard Depardieu”.
  • „Eight First Dates” (Rusia, 2012), regia David Dodson și Alexander Malyarevsky. În film joacă actrița rusă Ekaterina Barnava, inclusă pe lista persoanelor care prezintă o amenințare la adresa securității naționale a Ucrainei. Unul dintre producătorii și scenariștii din „Eight First Dates” („Primele opt întâlniri”) este actualul șef al statului ucrainean, Volodimir Zelenski. În plus, el a jucat într-unul din rolurile principale ale filmului, împreună cu Oksana Akinșina.
  • „Nu cred așa”, regia David Danielyan.
  • „Strela” („Împușcături), regia Evgeny Nikitin.

Din datele furnizate de reprezentanții Goskino, această listă neagră va fi extinsă în curând.

Putin și-a ales doi actori renumiți ca să umilească UE și SUA

„Țarul de la Kremlin” și-a atras de partea sa doi dintre cei mai cunoscuți actori din Occident, dorind să umilească Uniunea Europeană (unde „nu se trăiește atât de bine”), dar și Statele Unite ale Americii („Tărâmul Făgăduinței”).

Anul trecut, francezul Gerard Depardieu și-a manifestat intenția de a interpreta figura politică a lui Leonid Brejnev, fostul președinte al URSS, în filmul „Primăvara la Praga”, în regia croatului Lordan Zafranovici. El a mai spus că filmul va fi dedicat liderului reformelor socio-politice din 1968 din Cehoslovacia, Alexander Dubcek. Potrivit presei croate, bugetul filmului va fi de peste 11 milioane de dolari, iar premiera mondială este programată pentru 2022.

În 2013, Depardieu a primit cetățenia rusă și chiar un apartament la Saransk (unde i s-a acordat titlul de „Cetățean de onoare”), din ordinul lui Vladimir Putin. Actorul francez a optat pentru cetățenia rusă ca să evite plata impozitelor mari din țara sa de proveniență: 75% pentru persoanele cu venit anual de peste un milion de euro.

Americanul Steven Seagal călătorește frecvent în diverse orașe ale Rusiei pentru o lungă perioadă de timp și ia parte la multe evenimente organizate de oficialii de la Kremlin.

La 31 iulie 2018, printr-un ordin semnat de ministrul de Externe al Rusiei, Seagal a fost numit reprezentant special al Ministerului de Externe pentru Relații Umanitare din Rusia și Statele Unite.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Război în Ucraina. Separatiștii ruși, asalt cu mitraliere și tancuri pentru a compromite procesul de pace

* Tăriceanu, un dictator tot mai mare într-un partid tot mai mic. Contestatar executat cu sânge rece

* Barurile și cafenelele, mai pline cu elevi decât sălile de clasă. Chiulul, fenomen de masă în România

* Îl acuză pe Iliescu că i-a ucis părinții! Valentin Ceaușescu, fiul dictatorului, se consideră victimă a Revoluției din 1989

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here