marți, aprilie 16, 2024
AcasăDezvăluiriPrefectul beat la volan e tot o beizadea ucigașă! Tatăl său, fost...

Prefectul beat la volan e tot o beizadea ucigașă! Tatăl său, fost secretar de stat, e unul dintre marii latifundiari ai Dobrogei

-

Vremuri negre pentru doi foști prefecți PSD-iști din județul Constanța! Gheorghe Martin (71 de ani), prefect pe vremea Guvernului Năstase, a murit sâmbătă, doborât de o boală necruțătoare. Ioan Albu (38 de ani), prefect în „epoca Dragnea”, a omorât un om duminică.

Ioan Albu, prefectul-ucigaș care a produs accidentul mortal fiind beat la volanul unui jeep Range Rover, este traseist politic, ca și bogatul său tată, Gheorghe Albu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

Și Ioan Albu, și tatăl său sunt latifundiari constănțeni, multimilionari în euro.

Și unul, și celălalt au deținut funcția de director al Direcției Agricole a județului Constanța.

- Advertisement -

Amândoi sunt vajnici exponenți ai traseismului politic. Au făcut carieră și avere ca reprezentanți de marcă ai PNL Constanța (mai ales pe vremea tovărășiei dintre PNL și PSD, cu tristul apogeu în perioada USL), apoi, mânați de oportunism, au migrat spre PSD, care le-a dat funcții și privilegii și mai mari.

Tânărului traseist nu i-a plăcut un PNL ne-USL-ist

Ioan Albu are 38 de ani, locuiește în Constanța, este căsătorit și are doi copii. El este fiul unuia dintre cei mai bogați agricultori din sud-estul României: multimilionarul în euro Gheorghe Albu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, actualmente important lider al influentei Ligi a Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Tânărul Ioan Albu a urmat cu exactitate traseul politic oportunist al tatălui său: ridicat de PNL, a trecut la PSD atunci când a considerat că politicile fostului partid nu-i mai satisfac interesele.

- Advertisement -

Albu-junior a fost consilier judeţean la Constanța, între 2012 și 2015, din partea PNL, în plină „epocă USL”.

După desființarea oribilei asocieri politice numite USL, Ioan Albu a trecut la PSD, fiind răsplătit cu funcția de șef la Direcţia Agricolă Județeană Constanţa. Ulterior, în ministeriatul sinistrei Carmen Dan la Interne, Ioan Albu avea să fie numit prefect al aceluiași județ.

În iulie 2017, cu ocazia ceremoniei de învestire în funcția de prefect, Albu-junior a explicat astfel plecarea sa din PNL: „Am fost membru PNL vreo patru ani. La timpul respectiv, în urmă cu doi ani, când am ales să trec de la PNL în PSD, am plecat deoarece am considerat că PNL era un partid mort, mic şi de familie. Tot atunci, am găsit în PSD o echipă schimbată, tânără, cu mulţi alţi tineri care au promovat pe criterii profesionale. De o săptămână, nu mai sunt membru PSD, acum sunt apolitic”. (Legea îl obliga, formal, să nu fie membru al vreunui partid politic, dat fiind că funcția de prefect este una de înalt funcționar public.)

Ioan Albu a fost prefect în perioada iulie 2017 – iunie 2018. De-a lungul vremii, el s-a străduit să strângă cât mai multe diplome, fără a excela în pregătirea sa universitară. Dimpotrivă, și sub acest aspect a părut mânat tot de un oportunism „în ton cu vremurile”.

A absolvit Facultatea de Ştiinţe ale naturii, specializarea Agricultură, la Universitatea „Ovidius” din Constanţa. Și-a tras și o diplomă de absolvent al Facultăţii de Drept, la Universitatea „Spiru Haret” din Bucureşti. Mai deţine un master în specializarea Management şi Dezvoltare Rurală, la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară – Bucureşti, acum este doctorand la aceeași universitate.

Podgorie, cramă, pădure, baltă de pește

Ioan Albu a învățat oportunismul chiar în familie. I l-a predat chiar tatăl său, Gheorghe Albu, unul dintre latifundiarii Dobrogei, proprietar al unui deja cunoscut brand de vinuri.

După ce a ocupat și el (înaintea fiului) funcția de director al Direcției Agricole a județului Constanța, Gheorghe Albu a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în 2007-2008, în timpul Guvernului Tăriceanu (guvern minoritar PNL susținut de PSD), sub trei miniștri: Dan Motreanu, Decebal Traian Remeș și Dacian Cioloș.

Din 2016, Gheorghe Albu se află în conducerea Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Conform celor declarate de el însuși, în 2018, revistei specializate „Agro-Inteligența”, mega-fermierul Gheorghe Albu lucra, acum un an și jumătate, peste 6.000 de hectare, după ce la jumătatea anilor 2000 se mândrea chiar cu mai multe: 12.500 de hectare.

Agricultorul care administrează holdingul „Argonaut”, din satul Viișoara, comuna Cobadin, județul Constanța, deține în proprietate 225 de hectare de viță-de-vie, 150 de hectare de pădure și 150 de hectare de baltă de pește. Ținta lui Gheorghe Albu este să ajungă la 500 de hectare de viță-de-vie.

Fermierul deține și o cramă modernă, care în 2018 își crescuse capacitatea cu peste 500.000 de litri, ajungând de la 1,35 milioane la aproape 2 milioane de litri. Brandul de vinuri „Conu’ Albu” și-a crescut notorietatea de la un an la altul.

Gheorghe Albu are deschise și două magazine proprii, unul la crama sa din Viișoara și celălalt în Piața Tomis-3 din Constanța.

Nepoții săi, sprijiniți de omnipotentul unchi, dețin de asemenea o fermă, care exploatează în comuna Pecineaga, din apropierea orașului Mangalia, 1.800 de hectare de teren agricol. Lucrează pe baza unor contracte de arendă pe termen lung, cu durata de 10 ani. Suprafețele cresc din nou, de la un an la altul.

Carnajul de duminică seara

Viața atotputernicului Gheorghe Albu s-a complicat duminică seara, când fiul său a produs un accident mortal. Circumstanțele nenorocirii sunt agravante pentru Albu-junior: conducea beat, cu viteză mare, a pătruns neregulamentar pe contrasens.

În fața puternicului Range Rover, care l-a lovit frontal, șoferul celeilalte mașini (un bărbat de 44 de ani), care conducea regulamentar, n-a avut nicio șansă. El a murit pe loc.

Accidentul s-a produs duminică seara, în jurul orei 19.15, pe DN 3, între localitățile Ciocârlia de Sus și Cobadin, din județul Constanța.

Proba cu aparatul alcooltest a relevat că Ioan Albu, autorul accidentului, avea 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

9 COMENTARII

  1. Cateva intrebari:
    1)Cate hectare avea Gheorghe Albu la inceputul anilor ’90?
    2) Prin ce metode a facut o asemenea avere?
    3) In functiile pe care le-au detinut el si fiul lui, ce bine au facut societatii, cum s-au achitat de datoria pe care au avut-o, ocupand aceste responsabilitati? Cati mai sunt ca ei?
    4) Acesti talhari imbuibati au inceput sa ne si ucida. Nu ne mai putem baza nici pe politicieni, nici pe justitie, nici pe politie, deci nici pe statul roman. Cand se va destepta poporul roman si va cere lichidarea acestor averi obtinute prin furt si prin abuz de putere?
    5) Deoarece altii lucizi si justitiari nu prea avem, cand vor intelege barbatii si barbatele din presa ca nu e suficiient doar sa descopere si sa scrie? Cand vor initia o miscare politica noua, care sa vindece tara asta?

      • Multumesc. Cu cine imi recomanzi sa votez?
        Promiti ca, daca votez cu cine imi recomanzi, vor face curatenie si dreptate?
        Problema e nu ca eu nu votez, ci ca niciun partid nu are intentia sa puna Romania pe baze corecte. Unele sunt mai bune decat altele, dar niciunul nu e suficient de bun.

  2. Paul in primul rand bine ai revenit pe aici,chiar ti-am simtit lipsa.
    Ce e la voi acolo la Constanta e jale mare.
    Aveti cea mai mare densitate de milionari pe km2.
    Si ca sa-i raspund si lui valll daca te uiti in trecutul acestor oameni o sa vezi legaturi stranse cu disparitia flotei,Bancorex, operatiuni portuare…..
    Mai vad pe unele site-uri ingrijorati din astia, ca se vinde sau se concesioneaza Portul Constanta.
    Al cui este Portul acela fratilor?
    Ia vedeti cam ce familii controleaza tot ce misca in portul acela.Tot,tot,tot de la dane la pilotaj si remorchere.Nimic nu misca fara ei la butoane. Asta fara sa investeasca niciodata nimic.
    In general in estul si sudul Romaniei astia au acaparat tot, deconcentrate,terenuri,lacuri,iazuri, tot ce se putea acapara si acum ne rad in nas.
    Acum trei sau patru ani,nu mai stiu sigur, am fost la Constanta invitat de niste prieteni.Ianuarie sau februarie.
    Am trecut muntii, am mers bine pana am intrat in Dobrogea, totul a fost curat,asfalt la negru Ok.
    Cand am intrat in Constanta am zis ca-mi rup masina.Era gheata pe bulevarde, cu gropi in ea de ziceai ca mergi pe aratura. Nu vorbesc de antiderapant dar nici macar putin nisip.
    Asta pentru ca mi-am adus aminte de Martin asta si de deconcentrate.
    Paul, Martin acesta nu avea o firma Polaris sau Solaris care se ocupa cu salubrizarea si deszapezirea?

    • Paiii…, doar ce-am scris LUNI, aici, la „Ziaristii.com”, despre „POLARIS M Holding” (articolul are titlul „A murit unul dintre stâlpii Mafiei PSD din Republica Mazăre. „Nășit” de Năstase, a creat un clan. Fratele său e arestat în SUA”), cu prilejul morții unuia dintre copatroni, fostul prefect (de Constanța) pesedist Gheorghe Martin, întâmplată sâmbătă noaptea !

      Sunt acolo amănunte despre ESCROCHERIILE firmei fraților Martin (celălalt, Dumitru, este în pușcărie, în… S.U.A., din 2016, pentru că a încercat să-l șpăguiască, cu un milion de dolari, la San Francisco, pe un oficial american, ca să-i dea contracte babane la baza americană de la Mihail Kogălnivceanu !), încă din timpul „Republicii Mazăre”.

      Merită citit articolul, zicem noi…
      De altfel, o să revenim, foarte curând, cu niște dezvăluiri de actualitate, despre cât de nociv rămâne, pentru constănțeni (cetățeni, firme și buget-local)… MONOPOLUL-„PE-VECIE” al firmei „Polaris”, în materie de salubrizare a orașului nostru !
      (De fapt, aceeași situație este prin toate localitățile, de pe cuprinsul țării, unde și-a întins tentaculele „Polaris” !!!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -