Putin a pornit mașinăria de propagandă pentru a exploata divizarea SUA pe tema avortului

2
1256
Vladimir Putin

Presa americană a sesizat că decizia Curții Constituționale a SUA de acum câteva zile, privind avorturile, a fost prompt speculată de mașinăria de propagandă a lui Putin, fidelă politicii Kremlinului de a exploata la maximum orice temă care poate genera disensiuni în statele occidentale „inamice”. Publicația Daily Beast prezintă emisiunea de la Rossia 1 a lui Vladimir Soloviov, propagandistul-șef al lui Puțin, în care s-au dat liniile directoare ale discursului pe care apoi postacii, trolii și boții pro-ruși l-au răspândit masiv pe rețelele de socializare, cu scopul de a întărâta cât mai mult posibil taberele pro și contra avort.

Fiecare dintre noi avem, probabil, în lista de prieteni de pe rețelele de socializare măcar câțiva pe care-i vedem, zi de zi, exploatând așa-zise „subiecte de interes” cu potențial distructiv asupra țesutului social. Anul trecut a fost vaccinul, în martie a fost „le dați ajutoare la ucraineni în loc să le dați la ai noștri”, ieri au fost homosexualii, azi este avortul și tot așa.

În realitate, acești oameni repetă doar, conștient sau nu, direcțiile stabilite la Moscova de propaganda de stat rusească. Pentru ruși, subiectul nici nu are importanță, de fapt. Dacă mâine lumea s-ar certa pe un ofsaid la un meci de fotbal, ei vor încerca să-i facă pe microbiști să se ia la bătaie, dacă se poate. Propaganda lui Putin nu susține o idee sau un principiu, ci doar dezbinarea.

Sărbătoare în studioul Rossia 1: Rusia va ajuta taberele pro și contra avort să se urască de moarte

Așa se face că tot ceea ce citim zilele acestea la „conservatorii” noștri sau din alte părți pe tema avorturilor a fost rostit deja înainte, la Rossia 1, de Vladimir Soloviov, propagandistul-șef al lui Putin. Discursul lui coincide, ca temă, cu „argumentele” împrăștiate apoi pe rețelele de socializare.

În emisiunea directoare de la Rossia 1, Soloviov i-a acuzat pe activiștii pro-avort că sunt „sataniști” – asta, în condițiile în care Rusia a fost prima țară din lume, în 1920, care a legalizat avortul, lege în vigoare la ruși până azi. Amfitrionul i-a imitat grobian pe cei care susțin avortul, sugerând astfel audienței că aceștia sunt niște „neoameni”. „Următoarea lege care va fi revizuită este cea privind căsătoriile homosexuale”, a decretat Soloviov.

În SUA și Occident e o mare dictatură, acuză amfitrionul Rossia 1, acompaniat de aprobările politologilor ruși din studio. În țara unde opozanții regimului Putin se „sinucid“ cu pușca cu lunetă de la 200 de metri, dezbaterile din lumea liberală sunt considerate semnul clar al abuzului: „Ce vedem noi? Încălcarea sălbatică a tuturor libertăților din America!”.
Rusia va ajuta la destrămarea SUA, care se va rupe în bucăți prin întărâtarea taberelor care se ceartă acum în interiorul societății americane, au promis cei din studio – de parcă până acum Kremlinul n-ar fi făcut asta zi de zi.

Soloviov și invitații săi au și un epilog la certurile peste care ei le vor ațâța: SUA va sfârși dezmembrată în 2 sau mai multe state antagoniste.

Având în vedere că America de astăzi este fruntașul lumii care se bazează pe nedreptatea fundamentală, este logic să presupunem că – indiferent dacă durează 3 ani sau 30 de ani – acest sistem colonial și exploatator se prăbușește„, concluzionează Kira Sazonova, de la Academia Prezidențială Rusă de Economie Națională și Administrație Publică:

Mai jos, traducerea integrală a articolului din Daily Beast care arată cum Rusia speculează polemicile din societățile democratice, încercând să le distrugă din interior prin antagonizarea taberelor.

„Echipa lui Putin plănuiește deja să exploateze haosul avorturilor din America

Mașinăria antiamericană a lui Putin nu a pierdut timpul și a pus la cale un plan pentru a profita de decizia SCOTUS care a zguduit SUA.

Majoritatea americanilor dezaprobă decizia Curții Supreme de a anula hotărârea Roe vs. Wade, potrivit unui sondaj recent, realizat la scurt timp după pronunțarea hotărârii. Între timp, purtătorii de cuvânt ai președintelui rus Vladimir Putin de la televiziunea de stat au fost absolut încântați de această evoluție – dar nu pentru că se opun avortului.

Uniunea Sovietică a devenit primul stat din lume care a legalizat avortul în 1920, iar această practică a rămas populară în Rusia post-sovietică. Putin a rezistat propunerilor venite din partea altor oficiali guvernamentali care urmăreau să scoată procedura în afara legii.

Ceea ce i-a entuziasmat pe propagandiștii Kremlinului este faptul că hotărârea a divizat puternic societatea americană – un bonus pentru Rusia într-un moment în care orice distragere a atenției de la invazia sa brutală din Ucraina este savurată.

„Ceea ce se întâmplă în America în acest moment este foarte interesant”, a declarat Vladimir Soloviov în timpul emisiunii sale de luni, „Seara cu Vladimir Soloviov”, difuzată pe canalul Rossiia-1. Discutând despre decizia Curții Supreme, gazda a tăios: „America proclama că este învingătoare, că valorile sale liberale au triumfat, dar, dintr-o dată, iată că apare această lege care interzice avortul”. Soloviov i-a acuzat pe activiștii pro-avort de „satanism” și le-a mimat strigătele, distorsionându-și vocea și expresiile faciale pentru a-și demonstra dezgustul în timp ce striga cuvintele: „Alegerea mea”. Contradicția de a batjocori atât legea, cât și pe cei care i se opun pare perfect rezonabilă la Moscova, unde diviziunile occidentale sunt foarte apreciate, iar America ca întreg este detestată în cercurile pro-Kremlin.

Soloviov a adăugat: „În prezent, lumea nu numai că se prăbușește în război, dar se prăbușește și într-o dictatură totală. Americanii vor trebui să strângă șuruburile asupra a tot ceea ce se întâmplă în interiorul țării lor. Următoarea lege care va fi revizuită este cea privind căsătoriile homosexuale”. Prezentatorul televiziunii de stat a prezis că anularea altor hotărâri „va face America bucăți”. Într-un mesaj adresat conservatorilor din SUA, Soloviov a spus: „Nu am avut timp să mă gândesc la asta: „Tsk-tsk-tsk-tsk, vă înțelegem atât de bine. Veniți la noi, vă vom da un teren pe care îl puteți dezvolta”. Făcând imediat o răsturnare de situație, de la presupusul acord cu poziția conservatorilor, gazda a continuat să critice hotărârea: „Ce vedem noi? Încălcarea sălbatică a tuturor libertăților din America”.

Politologul Serghei Miheiev a afirmat: „Nu cred că democrația a existat vreodată, dar dacă a existat, sunt sigur că asistăm la epoca dezintegrării ei”. Trădându-și viziunea distorsionată asupra a ceea ce înseamnă democrația, Miheiev a afirmat că, dacă Rusia ar fi fost o țară democratică, Boris Elțîn și alți foști lideri guvernamentali ar fi fost împușcați sau, cel puțin, ar fi fost torturați și duși prin toată Rusia într-o cușcă pentru a fi văzuți de public. Într-o legătură grosolană cu actualele căutări teritoriale ale Rusiei, Miheiev a speculat că, dacă voința poporului ar fi fost vreodată în joc, la dizolvarea Uniunii Sovietice, Rusia ar fi acaparat cât mai multe teritorii. El a opinat: „Ucraina nu ar rămâne cu mare lucru, cu excepția Kievului, și chiar și acesta este discutabil… Am fi sufocat țările baltice și am fi trecut peste ele, înainte și înapoi”.

Miheiev a lăsat să se înțeleagă că recenta hotărâre este o distragere deliberată a atenției, elaborată în mod artificial de democrați pentru a afecta rezultatul viitoarelor alegeri de la mijlocul mandatului, fără a încerca să explice mecanismul teoriei sale conspiraționiste. Făcând aluzie la ideea unui război civil care ar diviza America, el a continuat să pledeze în favoarea divizării Statelor Unite „în sudiști și nordici” și să joace ambele facțiuni una împotriva celeilalte.

„Erau cu toții atât de concentrați pe confruntarea lor cu Rusia, încât nici măcar nu au observat că pierd America”.

Politologii au subliniat că subiectul influențării opiniei publice din SUA este unul frecvent în cercurile media rusești: „Ne întrebăm adesea dacă ar trebui sau nu să influențăm lucrurile în Statele Unite ale Americii”. Miheiev a sugerat: „Ar trebui să le spunem republicanilor confederați: nordicii sunt total scăpați de sub control… Nordicilor le-am spune: „Acei confederați retrograzi sunt total scăpați de sub control”. Dacă există o astfel de oportunitate, ar trebui să le vorbim tuturor: extremei drepte, extremei stângi. Desigur, este foarte dificil și foarte costisitor”. Miheiev s-a certat cu adversarii săi imaginari: „Orice este posibil, dacă există voința de a face acest lucru”.

Decanul adjunct al catedrei de politică mondială de la Universitatea de Stat din Moscova, Andrei Sidorov, a fost la fel de entuziast în ceea ce privește exploatarea diviziunilor interne ale Americii de către Rusia: „Când vorbesc despre avorturi, aceasta este o problemă mult mai amplă. Aceasta se referă la drepturile statelor… Eu sunt în favoarea drepturilor statelor (americane – n. red.)! La modul în care plănuiesc să ne divizeze țara, ar trebui să susținem drepturile statelor… Dacă această mișcare continuă să meargă în direcția corectă, nu se va împărți în Sud și Nord, ci în două coaste și centru.”

Această idee nu este nouă, deoarece Kremlinul curtează de ani de zile partide marginale, ultranaționaliste și secesioniste pentru a destabiliza SUA, NATO și UE. Discursul despre avorturi nu face decât să ofere o altă panglică pentru a lărgi diviziunea socială din America.

„Cel mai probabil vor pieri. Această dispariție nu se va întâmpla dintr-o dată, dar declinul imperiului roman modern este în curs de desfășurare”, a concluzionat expertul Andrei Sidorcik în episodul de luni dimineață al emisiunii 60 Minutes, adăugând că Occidentul „schizofrenic” nu are niciun viitor.

În aceeași ordine de idei, în timpul emisiunii lui Soloviov, Kira Sazonova, de la Academia Prezidențială Rusă de Economie Națională și Administrație Publică, a susținut că „având în vedere că America de astăzi este fruntașul lumii care se bazează pe nedreptatea fundamentală, este logic să presupunem că – indiferent dacă durează 3 ani sau 30 de ani – acest sistem colonial și exploatator se prăbușește”.

Cu o satisfacție îngâmfată, Soloviov a presupus: „Erau cu toții atât de concentrați pe confruntarea lor cu Rusia, încât nici măcar nu au observat că pierd America.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Propagandistul-șef al lui Putin: „Să ardeți în focurile iadului!” / „Tovarășul Stalin a greșit când a permis existența Germaniei” / „Gorbaciov a greșit când a permis reunificarea Germaniei”

Rușii bombardează din nou Kievul! Trimit rachete de la distanță. O fetiță de 7 ani, scoasă de sub dărâmături. Joe Biden: „Încă o barbarie a lor”

* Rușii l-au reactivat și trimis pe front pe Pavel, un general obez, veteran al războiului din Afganistan. Are 67 de ani, 127 de kilograme și bea o sticlă de vodcă pe zi

VIDEO. O rachetă trimisă de ruși, în Lugansk, s-a întors și a lovit punctul de lansare, provocând o explozie catastrofală!

* Fost combatant în Grupul Wagner: „Mercenarii au pierderi foarte mari în Ucraina. Generalii n-au milă de ei. Disprețul pentru viața umană face parte din istoria Rusiei“

* L-au prins pe „Prince”! Fugarul Paul a fost înșfăcat pe stradă, la Paris. Escrocul se ascundea din 2020 de o condamnare la 3 ani și 4 luni de pușcărie

* Chesnoiu, ministrul pus sub acuzare de DNA pentru corupție, a fost aplaudat furtunos de grupul PSD în Parlament. „Sunt nevinovat!”

VIDEO. PSD-istul pervers care i-a cerut favoruri sexuale unei tinere pentru a o angaja la Primărie: „Sunt un familist convins!”

Prins că a trucat un concurs de angajare, ministrul Chesnoiu (PSD) și-a dat demisia de la Agricultură, dar nu și din Parlament. DNA cere ridicarea imunității sale parlamentare

Dulce ca mierea e pușcăria patriei. Cazul Elena Udrea

2 COMENTARII

  1. Măcar ei speculează ceva 100% adevărat, cum e și normal să facă un organ de presă competent. Nu ceea ce face CNN când transmite fragmente de jocuri video ca imagini de război. Rușine CNN și suratelor lor!!!!!!!

  2. În această lume stricată sunt mai bine văzuți campionii la crime de război și la încălcarea cât mai multor prevederi ale tratatelor internaționale.

    Dezgustător!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here