marți, martie 5, 2024
AcasăLumeaHaos în Bulgaria: Guvernul demis a expulzat 70 de "diplomați" ruși implicați...

Haos în Bulgaria: Guvernul demis a expulzat 70 de „diplomați” ruși implicați în ruperea coaliției, socialiștii le iau apărarea agenților putiniști

-

Rusia a reușit cu adevărat destabilizarea Bulgariei, pe care agenții Moscovei au aruncat-o într-un haos politic de nedescris cu ajutorul oligarhilor locali, speriați de avansul luptei anticorupție. La câteva zile după moțiunea de cenzură votată de Parlament, Guvernul demis al premierului Kiril Petkov a expulzat 70 de așa-ziși „diplomați” ruși, implicați în destrămarea coaliției.

Numărul lucrătorilor de la Ambasada Rusiei expulzați de Bulgaria pentru activități ostile este fără precedent: practic, e vorba de jumătate din tot personalul misiunii diplomatice!

Ministerul bulgar de Externe a somat Moscova să-și retragă cei 70 de angajați până la 3 iulie. Pretextul: Rusia trebuie să aibă un personal la același nivel numeric cu cel pe care-l are Bulgaria la Moscova. Dincolo de asta, precizează MAE bulgar, mai există o cauză mult mai gravă: „Primul motiv îl reprezintă reciprocitatea… Al doilea – din cauza activităților întreprinse de oficiali ruși, despre care autoritățile bulgare competente au stabilit că sunt incompatibile cu Convenţia de la Viena privind relaţiile diplomatice“.

Premierul Kiril Petkov acuzase explicit acum o săptămână, după căderea Guvernului condus de el, influența malefică a Rusiei și mafia bulgărească. Rușii au acționat ca represalii pentru măsurile dure impulse de Bulgaria împotriva lor și pentru a lovi în Uniunea Europeană. Oligarhii au reacționat la pericolul întăririi luptei anticorupție.

- Advertisement -

Acuzațiile n-au fost nefondate. Primii care au sărit ca arși au fost socialiștii bulgari – echivalentul PSD la Sud de Dunăre. Aceștia, furioși, au spus că expulzarea rușilor bănuiți de spionaj este „inacceptabilă” și au promis că nu vor mai face în niciun caz un nou Guvern cu actualul premier Kiril Petkov.

Bulgaria, socotită țara din Uniunea Europeană cel mai puternic penetrată de serviciile de informații ale Rusiei, se îndreaptă rapid către al patrulea rând de alegeri începând din aprilie 2021! Practic, de un an și jumătate la Sofia domnesc provizoratul și incertitudinea.

Ceea ce se petrece în țara vecină este cel mai elocvent exemplu despre felul în care Rusia exploatează slăbiciunile unui sistem politic populat de personaje corupte și șantajabile și ale unor instituții ale statului slabe.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Propagandistul-șef al lui Putin: „Să ardeți în focurile iadului!” / „Tovarășul Stalin a greșit când a permis existența Germaniei” / „Gorbaciov a greșit când a permis reunificarea Germaniei”

Rușii bombardează din nou Kievul! Trimit rachete de la distanță. O fetiță de 7 ani, scoasă de sub dărâmături. Joe Biden: „Încă o barbarie a lor”

* Rușii l-au reactivat și trimis pe front pe Pavel, un general obez, veteran al războiului din Afganistan. Are 67 de ani, 127 de kilograme și bea o sticlă de vodcă pe zi

VIDEO. O rachetă trimisă de ruși, în Lugansk, s-a întors și a lovit punctul de lansare, provocând o explozie catastrofală!

* Fost combatant în Grupul Wagner: „Mercenarii au pierderi foarte mari în Ucraina. Generalii n-au milă de ei. Disprețul pentru viața umană face parte din istoria Rusiei“

* L-au prins pe „Prince”! Fugarul Paul a fost înșfăcat pe stradă, la Paris. Escrocul se ascundea din 2020 de o condamnare la 3 ani și 4 luni de pușcărie

* Chesnoiu, ministrul pus sub acuzare de DNA pentru corupție, a fost aplaudat furtunos de grupul PSD în Parlament. „Sunt nevinovat!”

VIDEO. PSD-istul pervers care i-a cerut favoruri sexuale unei tinere pentru a o angaja la Primărie: „Sunt un familist convins!”

Prins că a trucat un concurs de angajare, ministrul Chesnoiu (PSD) și-a dat demisia de la Agricultură, dar nu și din Parlament. DNA cere ridicarea imunității sale parlamentare

Dulce ca mierea e pușcăria patriei. Cazul Elena Udrea

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -