Pregătiți-vă, începe adevărata criză Covid în România! Dr. Rafila: “În următoarele săptămâni ne așteptăm la o creștere mai rapidă a cazurilor grave și a mortalității”

1
6527
Curba deceselor o urmează fidel pe cea a infectărilor, dar cu un decalaj de câteva zile

Toți românii care, nemulțumiți și neîncrezători pentru că “nu cunosc pe nimeni bolnav de Covid”, au contestat epidemia în ultimele luni vor avea ocazia, în următoarea perioadă, să se convingă pe propria piele ce-au avut și ce-au pierdut. Săptămânile în care România avea doar 100-200 de cazuri pe zi, iar oamenii se întrebau ce au Bill Gates și Oculta Mondială cu ei, sunt trecute și nu se vor mai întoarce curând.

Alexandru Rafila, directorul Societății Române de Microbiologie și reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a lansat un avertisment: să ne pregătim, pentru că situația va deveni cu adevărat gravă. Medicul a declarat luni seară, la Digi 24, că în următoarele săptămâni vom avea o creștere substanțială a cazurilor grave internate la terapie intensivă, dar și a ratei deceselor.

„E un decalaj între creșterea numărului de cazuri noi și creșterea numărului de cazuri de terapie intensivă și de mortalitate“

În esență, Rafila n-a spus nimic nou. Medicii epidemiologi au explicat încă de la începutul pandemiei că există un decalaj între momentul în care crește numărul de infectări și momentul în care acest lucru se vede în secțiile de terapie intensivă și numărul deceselor. Dar, în ultimele săptămâni, pe fondul ascensiunii numărului de cazuri zilnice, puțini medici au îndrăznit să le explice oamenilor, clar, ce îi așteaptă.

Lucrurile sunt simple, demonstrate statistic începând din februarie, de când pandemia de coronavirus și-a luat avânt. Circa 5% din totalul oamenilor infectați ajung la ATI. Dintre aceștia, tot statistic s-a demonstrat că aproximativ jumătate decedează. Este o mortalitate de zeci de ori mai mare decât a gripei obișnuite, care are o rată a fatalității de doar 0,1%.

„E un decalaj între creșterea numărului de cazuri noi și creșterea numărului de cazuri de terapie intensivă și de mortalitate. Pentru că un om care se îmbolnăvește nu intră de a doua zi la ATI, boala se agravează în timp. În următoarele săptămâni ne așteptăm să avem o creștere mai rapidă a cazurilor de terapie intensivă și a mortalității. Dacă am 1.200 de cazuri zilnic, ecoul acestor cazuri se întregistrează după o perioadă”, a avertizat Rafila.

Un calcul simplu: media de 1.200 de noi infectări pe zi înseamnă că, în următoarea lună, vom avea 900 de morți de Covid

Înarmat cu aceste repere, orice om cu minime cunoștințe matematice poate calcula singur ce urmează pentru România.
La o medie de 1.200 de cazuri pe zi, într-o lună se vor consemna circa 36.000 de noi bolnavi. Dintre aceștia, aproximativ 1.800 vor ajunge, cu un decalaj de circa 10 zile de la momentul infectării, la ATI. Dintre cei 1.800, cam jumătate – adică 900 – nu vor reuși să depășească momentul de cumpănă.

Aceasta este rata de decese la care ne putem aștepta, lunar, dacă România înregistrează, în medie, 1.200 de noi infectări pe zi. Orice creștere a acestei curbe se va reflecta corespunzător în numărul deceselor, după cum respectarea restricțiilor și stingerea focarelor va duce, tot cu un decalaj de circa două săptămâni, la scăderea numărului de bolnavi și de decese.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Finul Negoiță o pulverizează pe nașa Firea: “E foarte periculoasă. Minte cu o lejeritate dezarmantă. Îmi spunea să ne facem partid și să plecăm împreună din PSD”

Sondaj IMAS: PNL – 33,4%, PSD – 23,4%, USR-PLUS – 17,2%. Pro România scade sub 10%, ALDE se stinge

1 COMENTARIU

  1. Rafila ,medicul lui ponta,prieten cu criminalul banicioiu,TREBUIA ,DACA VROIA SA FIE CREDIBIL ACUM,SA-I INCHIDA GURA LUI PINOCCHIO ATUNCI CAND A CERUT RIDICAREA STARII DE URGENTA-PE CARE NICI NU A VOTAT-O !!!-ANULAREA RESTRICTIILOR ,DARAMAREA GUVERNULUI!Despre ce „mare” medic vorbiti aici,despre unul care statea alaturi de streinu-cercel si alti medici pesedisti ce nu mai conteneau sa arunce cu ineptii,cum ca virusul e apa de ploaie,trece cu ciorba???😠😬😕

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here