Cu steagul și icoana, înainte, la șpăgi! PSD-istul Viorel Sandu, fost șef la Apele Române, săltat pentru mită de un million de euro

1
2707
Cu steagul tricolor în stânga și icoana în dreapta, ca orice PSD-ist care se respectă, Viorel Sandu n-a ezitat să ceară șpăgi de milioane de lei ca să păgubească statul român. FOTO: curentul.info

Viorel Sandu, fostul director al Administrației Naționale “Apele Române” numit în funcție de PSD în 2015, a fost arestat de DNA Bacău sub acuzația de a fi luat șpăgi de circa un milion de euro pentru a da niște contracte “cu dedicație”, unei firme private.

DNA l-a dus în fața judecătorilor marți, iar instanța a decis, pe baza probelor, ca PSD-istul să fie arestat preventiv. Conform dovezilor prezentate de DNA, Viorel Sandu a pretins și primit mită de 4,8 milioane de lei de la o firmă, pentru a semna niște contracte “cu dedicație”. Banii au fost virați în conturile unor firme pe care le controla prin interpuși PSD-istul.

Potrivit unui articol publicat de curentul.info în 2018, Viorel Sandu – pus la “Apele Române” deși avea expertiză zero, dar relații apropiate cu fostul trezorier al PSD, Mircea Gheorghe Drăghici – ar fi înființat zeci de posturi de consilieri ai directorilor, desființând în schimb funcțiile de specialiști.

DNA Bacău pare să fi dat serios iama în grupările infracționale organizate de la PSD. Cu doar o zi în urmă, cinci șefi de la Romsilva Bacău fuseseră de asemenea arestați la domiciliu pentru luare de mită.

Comunicatul emis marți de DNA în cazul Viorel Sandu:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 3 august 2020, a inculpaților:

SANDU VICTOR, la data faptei director general al Administrației Naționale “Apele Române”, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită,

Persoana fizică, om de afaceri, reprezentant al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de dare de mită.

De asemenea, s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, cu începere de la data de 3 august 2020, față de două persoane, administratori ai unor societăți comerciale, pentru infracțiunea de complicitate la luare, respectiv complicitate dare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În calitate de director general al Administrației Naționale “Apele Române”, în perioada 17 mai – 6 mai 2019, inculpatul Sandu Victor ar fi pretins sume de bani și ar fi primit, de la un om de afaceri, coinculpat, suma totală de 4.830.464 lei, reprezentând mită în schimbul alocării de fonduri necesare executării unor contracte încheiate de societatea comercială administrată în fapt de omul de afaceri cu Administrația Națională “Apele Române”.
Banii ar fi fost virați de societatea omului de afaceri în conturile a două firme controlate de un apropiat al directorului general.
Concret, banii ar fi fost pretinși și primiți de inculpatul Sandu Victor în legătură cu atribuțiile sale de serviciu referitoare la alocarea de fonduri pentru executarea unor contracte având ca obiect amenajarea unor râuri ori înlăturarea efectelor calamităților produse pe râuri din județul Bihor.
Banii primiți drept mită ar fi fost justificați cu facturi fiscale emise de cele două firme controlate de apropiatul inculpatului Sandu Victor, reprezentând contravaloarea unor lucrări și servicii care în realitate nu au fost executate.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 4 august 2020, inculpatul SANDU VICTOR și coinculpatul om de afaceri sunt prezentați Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Finul Negoiță o pulverizează pe nașa Firea: “E foarte periculoasă. Minte cu o lejeritate dezarmantă. Îmi spunea să ne facem partid și să plecăm împreună din PSD”

Sondaj IMAS: PNL – 33,4%, PSD – 23,4%, USR-PLUS – 17,2%. Pro România scade sub 10%, ALDE se stinge

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here