România și Polonia au devenit primele candidate la loviturile cu rachete “Kalibr” după ce Marea Britanie a considerat „justificate” atacurile ucrainene pe teritoriul rusesc, anunță cotidianul moscovit Pravda (Adevărul), comentând declarațiile oficiale ale Mariei Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus.
Cele două țări au devenit ținte legitime pentru că servesc drept bază logistică NATO pentru Ucraina, dar și pentru că România ar pregăti atacuri asupra Moldovei!
Zaharova a reacționat la declarațiile făcute de britanici spunând că acum Rusia are dreptul să lovească Marea Britanie. Dar publicația Pravda spune că primii care vor suferi vor fi „aliații SUA care au un comportament greșit”, adică România și Polonia. Atacarea liniilor de aprovizionare ale Ucrainei cu armament occidental va fi preludiul celui de-Al Treilea Război Mondial, scrie în articolul din publicația rusă, însă România și Rusia „nu vor supraviețui fizic și psihic” atacurilor cu rachete Kalibr.
Aceste arme au o rază de acțiune variabilă, în funcție de model, între 50 și 2.500 de kilometri și pot dezvolta viteză supersonică pe ultima porțiune a distanței până la țintă, fiind mai greu de interceptat. Rachetele Kalibr au o lungime de 6,9-8,9 metri și cântăresc între 1.300 și 2.300 de kilograme, cu un focos de 4-500 de kilograme, dar pot transporta și încărcături nucleare.
Mai jos, traducerea articolului din Pravda, semnat de Liubov Stepușova.
„România și Polonia – primele candidate la loviturile «Kalibr»
Recunoscând legitimitatea loviturilor UAF asupra țintelor militare din Rusia, Londra a justificat și loviturile aviației ruse asupra logisticii din acele țări NATO care aprovizionează Kievul cu arme. Polonia și România sunt primele.
Zaharova i-a răspuns lui Hippie: acum Federația Rusă are dreptul să lovească Marea Britanie
Subsecretarul britanic al Apărării, James Hippie, a declarat pentru Times Radio că Ucraina are dreptul legal de a lovi ținte militare din Rusia pentru a perturba logistica forțelor armate ruse.
Potrivit acestuia, «este absolut legitim ca Ucraina să lovească în profunzime în Rusia pentru a întrerupe logistica, dacă aceste livrări nu sunt întrerupte, acest lucru va duce direct la moarte și vărsare de sânge pe teritoriul Ucrainei».
Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova , comentând această declarație, a remarcat că acum, de dragul «încălcării logisticii livrărilor militare», Rusia poate lovi obiective militare pe teritoriul acelor țări NATO care furnizează arme regimului de la Kiev.
«Înțelegem corect? La urma urmei, acest lucru duce direct la moarte și vărsare de sânge pe teritoriul Ucrainei. Din câte am înțeles, Marea Britanie este una dintre aceste țări», a precizat Zaharova pe canalul său Telegram.
«Mânia lui Putin» va ajunge peste toată lumea
De fiecare dată când vinde arme Ucrainei, Europa se teme cel mai mult de faptul că va deveni participantă la ostilități și de «mânia lui Putin». De exemplu, șefa Ministerului german de Externe, Annalena Berbock , își face griji în acest sens.
«Noi, în Guvern, suntem unanimi în a spune că nu vom deveni parte la conflict prin furnizarea de arme», a declarat ea în timpul unei conferințe de presă la 20 aprilie.
Dar în Ungaria este rezonabil să se înțeleagă contrariul. Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, în timpul vizitei sale în Kosovo, a precizat că Ungaria nu intenționează să furnizeze arme letale Ucrainei și nu permite livrarea lor în tranzit către Kiev, deoarece acestea «pot deveni obiecte ale unor operațiuni militare ostile.
«Nu ne implicăm în acest război», a explicat ministrul.
Dealtfel, un grup de personalități publice germane a scris o scrisoare deschisă cancelarului german Olaf Scholz, cu un apel la oprirea livrării de arme către Ucraina, deoarece acest lucru «atrage Germania în război».
«Prin furnizarea de arme, Germania și alte țări NATO s-au transformat de facto într-o parte a războiului. Astfel, Ucraina a devenit un câmp de luptă în conflictul dintre NATO și Rusia privind regulile de securitate în Europa, care se intensifică de ani de zile», se arată în scrisoare.
Cine va fi primul care va fi lovit de «Kalibr»
Furnizorii activi de arme letale pentru Kievul nazist sunt:
- Republica Cehă,
- Polonia,
- Slovenia,
- Turcia,
- Germania,
- SUA.
- Mulți fac acest lucru în mod informal, cum ar fi Bulgaria.
Ministrul de externe Serghei Lavrov a declarat că este puțin probabil ca negocierile privind Ucraina să fie fructuoase dacă Kievul continuă să fie alimentat cu arme. În Statele Unite, livrările de arme către Ucraina sunt numite de sursele CNN «o investiție în neutralizarea armatei și marinei rusești pentru următorul deceniu». Recentele declarații ale șefului Pentagonului, Lloyd Austin, despre intenția sa de a «slăbi Rusia» prin intermediul asistenței militare acordate Ucrainei sunt o reamintire cinică a faptului că NATO este o organizație agresivă, iar obiectul agresiunii sale este Rusia.
Unde este posibil să fie lovite facilitățile logistice și militare occidentale?
1. În primul rând, în România, care poate acum să invadeze Transnistria pentru a-și salva frații moldoveni.
2. În al doilea rând, prin Polonia, pe unde trece toată logistica occidentală pentru furnizarea de arme.
Aceste țări nu vor supraviețui mental și fizic loviturii de «Kalibr». Da, acest lucru va fi formal un preludiu la cel de-Al Treilea Război Mondial, dar primii care vor pierde vor fi aliații SUA care se poartă greșit.“