Poziția tranșantă a celei mai mai populare case de pariuri sportive din România în „cazul «Gazeta Sporturilor» – Ringier”

0
928

Singura companie de pariuri sportive din România care a reacționat în scandalul izbucnit marți, 3 octombrie, între jurnaliștii de la „Gazeta Sporturilor” (GSP) și patronatul elvețiano-bulgar al publicației a fost Superbet Group, liderul pieței de pariuri sportive din România.

Deși n-a fost în niciun fel vizată de acuzațiile de imixtiune editorială aduse de jurnaliștii de la GSP unor manageri ai Ringier Sports Media Group (compania care editează ziarul), Superbet Group a comunicat că „se delimitează categoric de orice formă de influență, intruziune sau presiune exercitate în politica editorială a oricărei entități de presă”.

De asemenea, Superbet anunță că va lua „măsuri drastice” împotriva oricărui angajat al său care „va acționa neprincipial”: „Orice sesizare argumentată legată de activitatea echipelor noastre este investigată cu seriozitate și promptitudine, iar compania noastră nu va ezita niciodată să adopte măsuri drastice, în cazul în care reprezentanții grupului Superbet vor acționa neprincipial”.

Comunicatul Superbet Group

„În urma subiectelor circulate în sfera publică, pe parcursul ultimelor zile, în care se fac referiri la implicarea industriei de gaming în politica editorială a unor publicații de prestigiu din România, Superbet Group dorește să facă o serie de precizări.

De 15 ani sprijinim mediul sportiv și jurnalismul de calitate în România, fiind deplin conștienți de valoare socială pe care acestea o dețin. Încă de la începutul proiectului nostru de business, ne-am angajat să menținem standarde de integritate în toate aspectele activității noastre și în relația cu toți partenerii de dialog – presă, public general, organizații non-guvernamentale, cluburi sportive și autorități.

Prin urmare, dorim să menționăm, fără echivoc, faptul că Superbet Group se delimitează categoric de orice formă de influență, intruziune sau presiune exercitate în politica editorială a oricărei entități de presă. Suntem profund angajați în promovarea integrității, atât în lumea presei, cât și în cea a sportului. Respectul pentru libertatea presei și pentru independența jurnaliștilor este unul din principiile pe care ne bazăm activitatea și colaborarea cu orice parteneri media.

Orice ingerință în conținutul editorial sau presiuni la nivel de management sunt incompatibile cu valorile companiei noastre. De aceea, subliniem faptul că tratăm cu deosebită responsabilitate orice posibilă circumstanță în care reprezentați ai Superbet ar putea acționa neconform cu principiile noastre de activitate.

Orice sesizare argumentată legată de activitatea echipelor noastre este investigată cu seriozitate și promptitudine, iar compania noastră nu va ezita niciodată să adopte măsuri drastice, în cazul în care reprezentanții grupului Superbet vor acționa neprincipial.

Respectarea uniformă și fără excepție a codului nostru de bune practici rămâne unul dintre pilonii de sustenabilitate pe care este clădit businessul nostru. Rămânem deschiși la dialog cu toții partenerii care împărtășesc valorile noastre de transparență și respect.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Pleacă Tolontan de la Ringier? Ruptură totală: „Libertatea” și „Gazeta Sporturilor” au deschis edițiile online cu protestul jurnaliștilor față de imixtiunea patronilor în politica editorială

Dat afară de la Digi 24, CTP renunță și la contractul cu „Gazeta Sporturilor”, înfierând „jivinele cu sânge rece numite trustul Ringier”

* Abuz grav al lui Ciolacu: a promis că „taxa pe zahăr” se va întoarce la Coca-Cola, sub formă de ajutor de stat! „Ce a primit la schimb?!”

Primul baron PSD prins în flagrant cu șpaga luată ca să angajeze un medic: primarul din Mioveni, Ion Georgescu. PSD e destructurat corupt cu corupt

EDITORIAL CARTIANU. România văzută prin portbagajul lui Buzatu

Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

* Loteria Română a plătit 50.000 de euro pe o nouă siglă care putea fi luată gratuit de pe site-ul Shutterstock. Ministrul Economiei anunță control, deși n-are acest drept

VIDEO. George Simion devine agresiv când e întrebat „de ce ține cu rușii”. Derbedeu și la Festivalul „Micul de Aur”

Planul Rusiei de a destabiliza Europa printr-o nouă criză a refugiaților, după modelul celei siriene din 2015. De data asta, ținta sunt țările africane din Sahel

Capturat de un PSD-ist din „gașca Firea”, rugby-ul ne face de râs în lume: 8-82 cu Irlanda, 0-76 cu Africa de Sud, 0-84 cu Scoția. Suntem cea mai slabă echipă de la Cupa Mondială

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here