miercuri, februarie 28, 2024
AcasăNewsPolitrucii din CCR îl obligă pe Klaus Iohannis să accepte toate ciurucurile...

Politrucii din CCR îl obligă pe Klaus Iohannis să accepte toate ciurucurile propuse de Viorica Dăncilă ca miniștri!

-

Curtea Constituțională (CCR) a admis miercuri, parțial, conflictul dintre premier și președinte, obligându-l pe Klaus Iohannis să revoce miniștrii demiși de Dăncilă, să numească interimarii și să motiveze refuzul numirii noilor miniștri.

Decizia a fost luată cu 7-2. Împotriva ei au votat Livia Stanciu și Simina Tănăsescu, ambele juriste de mare clasă, ambele numite în CCR de Klaus Iohannis.

În schimb, dintre cei care au votat decizia anti-Iohannis, majoritatea sunt politruci din zona PSD (Valer Dorneanu, Marian Enache, Gheorghe Stan etc.).

- Advertisement -

Curtea Constituțională a mai decis, în unanimitate, că Viorica Dăncilă este obligată să vină în Parlament pentru un nou vot de încredere, după ruperea coaliției de guvernare de către ALDE.

Curtea Constituțională a adoptat miercuri o decizie în patru puncte:

 1. Admite cererea și constată existența unui conflict juridic de natură constituțională între prim-ministru și președintele României, determinat de refuzul președintelui de a revoca unii miniștri precum și de refuzul tacit de numire a unor miniștri interimari.
 2. Președintele urmează să emită, de îndată, decretele de revocare din funcție a miniștrilor, precum și decretele de desemnare a miniștrilor interimari propuși.
 3. Președintele urmează să răspundă în scris și motivat cu privire la refuzul numirii miniștrilor propuși de prim-ministru.
 4. Constată că nu există conflict juridic de natură constituțională generat de refuzul președintelui de numire a miniștrilor tutelari.

Punctul 4 a fost adoptat cu unanimitate de voturi de judecătorii CCR, decizia bazându-se pe faptul că Viorica Dăncilă a trimis propunerile de miniștri tutelari după ruperea coaliției de guvernare de către ALDE.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Șantajistul lui Voiculescu a stat în pușcărie doar 44% din pedeapsă. Beneficiar al legilor PSD-ALDE, el s-a întors la conducerea Antenelor

O nouă înfrângere a mafiei din justiție: instalarea Adinei Florea la SS-Gestapo a fost blocată a cincea oară! Vot la limită: 10-9

Dăncilă dezgroapă un dinozaur PSD pentru a o ajuta în campania prezidențială: fostul pușcăriaș Miron Mitrea

Cum putem scăpa de PSD în 3 pași și 15 luni, plecând de la dorința lui Moise Guran: „Să scăpăm odată de acest blestem!”

VIDEO. Ultimele ore ale Alexandrei. La reconstituire, anchetatorii au făcut focul, iar Dincă a pus lemne sub butoi. O polițistă a jucat rolul Alexandrei, iar la ardere a fost folosit un manechin

VIDEO. Cumpănașu, furios că nu e păzită de jandarmi și mama sa, când strânge semnături! Se simte spionat, zice că renunță la protecția Jandarmeriei. Urlă că e datoria noastră să-i asigurăm paza, pentru că el luptă pentru popor!

VIDEO. Cumpănașu a mințit: n-a făcut niciun preinfarct, ci a simulat la RTV! Jandarmul care-l păzește a sunat la 112 și tot el l-a dus la spital

Beizadeaua ucigașă a mai făcut două accidente grave! A distrus trei mașini de lux, în valoare totală de peste 600.000 de euro: Nissan, Ferrari, Aston Martin!

DOCUMENT. Așa arată cetățenia americană a Sorinei! Plus: distracție cu vrăjitoarea. Între timp, televiziunile din România primesc confirmarea ticăloșiei cu care au tratat acest caz

- Advertisement -

4 COMENTARII

 1. CCR: Conform Constituției remanierea unui guvern PSD sau PNL, prin retragerea de la guvernare a Alde România, se face prin interimari pentru care domnul Klaus Iohannis e obligat să valideze interimarii, sau prin miniștri stabili, dar nu prin puterea Sine Die a guvernului masonic PSD, ci prin susținere în Parlament. Parlamentul legiferează.

  În cazul interimarilor nu e nevoie de susținerea miniștrilor în Parlament. Dar interimatul unui guvern care a pierdut majoritatea nu poate ține din septembrie 2019 în decembrie 2024.

  Masonii PSD să-și vadă lungul nasului.

 2. Miră pe cineva decizia luată de CCR(Rusia) miercuri-18.09’19 ?! Vă așteptați la altceva din partea celor 6 subspecii malefice trădătoare, dirijate de bețivul bolșevik (vodkar) Dorneanu, cel care la finele lunii 05/2017 a mers la Moskova (Kremlin) să ia ‘lumină’ și traseul de parcurs în următorii ani cu șobolanii roșii la putere ?!
  Siktir teroriști roșii malefici mizerabili ce sunteți !!! 👹

 3. Sa vedem cum scapam de acesti politruci din C.C.R. (macar de… MAJORITATEA pe care o detin !), dupa ALUNGAREA „CIUMEI-ROSII” de la Putere !!!

  (NU va fi chiar usor…, pe termen scurt cel putin !)

 4. Siii…, ca veni vorba…, MAGHIARUL din C.C.R…. INCA (Sic !) NU a aflat ca, de vreo… cateva luni bune (!), formatiunea care l-a propus acolo (U.D.M.R.) DECLARA (OFICIAL) ca se afla in… OPOZITIE (!) si ca… NU mai sustine actuala Putere executiv-guvernamentala (pesedista) ???!!!?????

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -