Politrucii din CCR îl obligă pe Klaus Iohannis să accepte toate ciurucurile propuse de Viorica Dăncilă ca miniștri!

4
2150
Dorneanu - Enache - Deliorga - Stan - Varga

Curtea Constituțională (CCR) a admis miercuri, parțial, conflictul dintre premier și președinte, obligându-l pe Klaus Iohannis să revoce miniștrii demiși de Dăncilă, să numească interimarii și să motiveze refuzul numirii noilor miniștri.

Decizia a fost luată cu 7-2. Împotriva ei au votat Livia Stanciu și Simina Tănăsescu, ambele juriste de mare clasă, ambele numite în CCR de Klaus Iohannis.

În schimb, dintre cei care au votat decizia anti-Iohannis, majoritatea sunt politruci din zona PSD (Valer Dorneanu, Marian Enache, Gheorghe Stan etc.).

Curtea Constituțională a mai decis, în unanimitate, că Viorica Dăncilă este obligată să vină în Parlament pentru un nou vot de încredere, după ruperea coaliției de guvernare de către ALDE.

Curtea Constituțională a adoptat miercuri o decizie în patru puncte:

 1. Admite cererea și constată existența unui conflict juridic de natură constituțională între prim-ministru și președintele României, determinat de refuzul președintelui de a revoca unii miniștri precum și de refuzul tacit de numire a unor miniștri interimari.
 2. Președintele urmează să emită, de îndată, decretele de revocare din funcție a miniștrilor, precum și decretele de desemnare a miniștrilor interimari propuși.
 3. Președintele urmează să răspundă în scris și motivat cu privire la refuzul numirii miniștrilor propuși de prim-ministru.
 4. Constată că nu există conflict juridic de natură constituțională generat de refuzul președintelui de numire a miniștrilor tutelari.

Punctul 4 a fost adoptat cu unanimitate de voturi de judecătorii CCR, decizia bazându-se pe faptul că Viorica Dăncilă a trimis propunerile de miniștri tutelari după ruperea coaliției de guvernare de către ALDE.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Șantajistul lui Voiculescu a stat în pușcărie doar 44% din pedeapsă. Beneficiar al legilor PSD-ALDE, el s-a întors la conducerea Antenelor

O nouă înfrângere a mafiei din justiție: instalarea Adinei Florea la SS-Gestapo a fost blocată a cincea oară! Vot la limită: 10-9

Dăncilă dezgroapă un dinozaur PSD pentru a o ajuta în campania prezidențială: fostul pușcăriaș Miron Mitrea

Cum putem scăpa de PSD în 3 pași și 15 luni, plecând de la dorința lui Moise Guran: „Să scăpăm odată de acest blestem!”

VIDEO. Ultimele ore ale Alexandrei. La reconstituire, anchetatorii au făcut focul, iar Dincă a pus lemne sub butoi. O polițistă a jucat rolul Alexandrei, iar la ardere a fost folosit un manechin

VIDEO. Cumpănașu, furios că nu e păzită de jandarmi și mama sa, când strânge semnături! Se simte spionat, zice că renunță la protecția Jandarmeriei. Urlă că e datoria noastră să-i asigurăm paza, pentru că el luptă pentru popor!

VIDEO. Cumpănașu a mințit: n-a făcut niciun preinfarct, ci a simulat la RTV! Jandarmul care-l păzește a sunat la 112 și tot el l-a dus la spital

Beizadeaua ucigașă a mai făcut două accidente grave! A distrus trei mașini de lux, în valoare totală de peste 600.000 de euro: Nissan, Ferrari, Aston Martin!

DOCUMENT. Așa arată cetățenia americană a Sorinei! Plus: distracție cu vrăjitoarea. Între timp, televiziunile din România primesc confirmarea ticăloșiei cu care au tratat acest caz

4 COMENTARII

 1. CCR: Conform Constituției remanierea unui guvern PSD sau PNL, prin retragerea de la guvernare a Alde România, se face prin interimari pentru care domnul Klaus Iohannis e obligat să valideze interimarii, sau prin miniștri stabili, dar nu prin puterea Sine Die a guvernului masonic PSD, ci prin susținere în Parlament. Parlamentul legiferează.

  În cazul interimarilor nu e nevoie de susținerea miniștrilor în Parlament. Dar interimatul unui guvern care a pierdut majoritatea nu poate ține din septembrie 2019 în decembrie 2024.

  Masonii PSD să-și vadă lungul nasului.

 2. Miră pe cineva decizia luată de CCR(Rusia) miercuri-18.09’19 ?! Vă așteptați la altceva din partea celor 6 subspecii malefice trădătoare, dirijate de bețivul bolșevik (vodkar) Dorneanu, cel care la finele lunii 05/2017 a mers la Moskova (Kremlin) să ia ‘lumină’ și traseul de parcurs în următorii ani cu șobolanii roșii la putere ?!
  Siktir teroriști roșii malefici mizerabili ce sunteți !!! 👹

 3. Sa vedem cum scapam de acesti politruci din C.C.R. (macar de… MAJORITATEA pe care o detin !), dupa ALUNGAREA „CIUMEI-ROSII” de la Putere !!!

  (NU va fi chiar usor…, pe termen scurt cel putin !)

 4. Siii…, ca veni vorba…, MAGHIARUL din C.C.R…. INCA (Sic !) NU a aflat ca, de vreo… cateva luni bune (!), formatiunea care l-a propus acolo (U.D.M.R.) DECLARA (OFICIAL) ca se afla in… OPOZITIE (!) si ca… NU mai sustine actuala Putere executiv-guvernamentala (pesedista) ???!!!?????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here