Poliția canadiană a eliberat podul Ambassador, punct-cheie pentru comerțul cu SUA. Ultimii protestatari au fost alungați

0
766
Podul Ambassador, peste râul Detroit

Poliţia canadiană a alungat ultimii demonstranţi de pe podul Ambassador, un pod-cheie pentru comerțul transfrontalier între Canada și Statele Unite (între orașele Windsor și Detroit), a cărui blocare timp de o săptămână a avut consecinţe economice grave.

Podul Ambassador este acum pe deplin deschis, permiţând din nou libera circulaţie și derularea comerţului între economiile canadiană şi americană.

Acest blocaj a avut consecinţe pentru industria auto de pe ambele părţi ale frontierei.

Serviciile de frontieră canadiene au transmis pe Tweeter: „Operaţiunile frontaliere normale au fost reluate la podul Ambassador. Călătoriile neesenţiale nu sunt recomandate”.

Poliţia canadiană a avut nevoie de două zile pentru a reuşi să evacueze podul blocat de lunea trecută de către manifestanţii împotriva măsurilor sanitare.

Sâmbătă, majoritatea camioanelor şi camionetelor au fost retrase de pe pod, însă câteva sute de manifestanţi refuzau să părăsească locul. Poliţia a anunţat că între 25 şi 30 de protestatari au fost arestaţi.

Washingtonul a exercitat o oarecare presiune asupra Guvernului canadian, cerându-i săptămâna trecută să facă uz de „puterile federale” pentru a pune capăt unui blocaj cu „consecinţe serioase” asupra economiei americane, dată fiind importanţa schimburilor comerciale care implică acest pod dintre orașele Detroit și Windsor.

Podul de 92 de ani, peste râul Detroit

Podul Ambassador leagă orașul american Detroit de cel canadian Windsor, pe ruta ce duce spre Toronto. El se înalță peste Detroit River, care leagă două dintre cele 5 mari lacuri, Huron și Erie (printr-un lac mai mic, intermediar – St. Clair).

Construcția podului Ambassador a început pe 16 august 1927, iar inaugurarea a avut loc pe 11 noiembrie 1929 (după 2 ani și 3 luni).

Lungimea totală a podului este de peste 2 kilometri, mai exact 2.286 de metri. Înălțimea: 118 metri. Distanța maximă dintre stâlpi: 564 de metri.

Iureșul camionagiilor în Canada. Stare de urgență la Ottawa

Canada este zguduită de două săptămâni de o amplă mişcare de contestare a măsurilor sanitare: protestatarii ocupă străzile din centrul capitalei federale din 29 ianuarie, dar şi mai multe axe frontaliere.

Zeci de drumuri au fost blocate, iar în capitala federală Ottawa a fost declarată stare de urgență. Oamenii sunt nemulțumiți de restricțiile anti-Covid, în special de obligativitatea vaccinării șoferilor de camion, pentru a trece granița dintre Canada și SUA.

Protestele s-au extins rapid la granița cu Statele Unite, unde manifestanții au blocat mai multe puncte de trecere a frontierei, inclusiv podul Ambassador.

Deși poliția i-a evacuat pe protestatari după emiterea unui ordin judecătoresc, demonstrațiile continuă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* SUA: Putin a decis să invadeze Ucraina „în zilele următoare, probabil miercuri”. Va fi atacată și capitala Kiev, pentru a fi impus un guvern pro-rus

* FSB a primit misiunea să organizeze „lovituri de stat” în toate marile orașe ucrainene imediat după declanșarea invaziei rusești, scrie „The Guardian”

* Băsescu: „De ce susținem Ucraina? Dacă privim pe hartă, vedem că după Ucraina urmăm noi” / „Putin a pierdut. Nu va invada Ucraina”

* TVR a scăpat de „propagandistul roșu”, Ionuț Cristache. Mutat de la ora 21 la 17, acesta nu și-a atins ținta de audiență și, prin urmare, nu i-a fost prelungit contractul

* Dragnea: În spatele lui George Simion și al AUR se află Ghiță și Burci. „Ambele personaje au legături cu serviciile. Poate e doar o coincidență…”

* Cum a scăpat de pușcărie Valeriu Zgonea (PSD) în ciuda dovezilor evidente ale traficului de influență. Rolul decisiv al CCR și al „legilor lui Dragnea”

* Comisia Europeană dă șah-mat PSD-ului în subiectul pensiilor: „Doar un dezastru natural poate duce la renegocierea PNRR”

* Liiceanu face zob cooperativa Gâdea – Antena 3: daune morale de 20.000 de euro, după un proces de calomnie! „Vidanjorul lui Voiculescu” afirmase, abject, că filosoful și-a bătut soția când era însărcinată

* PSD l-a rezolvat și pe Nelu Barbu de la B1 TV: jupân la Registrul Auto Român, cu 2.500 de euro pe lună! E a 8-a sinecură a sa în 5 ani. Dăncilă îl trimisese consul la Shanghai, Orban l-a revocat

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (86) / Secretul din pădure

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here