Dragnea: În spatele lui George Simion și al AUR se află Ghiță și Burci. „Ambele personaje au legături cu serviciile. Poate e doar o coincidență…”

1
6792
Sebastian Ghiță (stânga), oligarh fugar cu legături tulburi în zona serviciilor secrete, e în spatele lui George Simion, afirmă fostul lider al PSD, Liviu Dragnea. FOTO: Inquam Photos

În spatele lui George Simion și al AUR stau oligarhii Sebastian Ghiță și Cristian Burci, a afirmat duminică seara, la Realitatea Plus, fostul lider al PSD, Liviu Dragnea. Acesta a adăugat că ambii afaceriști sunt conectați la serviciile secrete.

Invitat din nou la emisiunea „Culisele statului paralel”, Dragnea a menționat: „Am auzit, în ultima vreme, că AUR e susținut puternic de Sebastian Ghiță și Cristian Burci. Mi-am spus să nu vorbesc despre partidul AUR, pentru că nu aveam informații. Dar ambele personaje au legături cu serviciile. Poate este doar o coincidență că Sebastian Ghiță susține AUR și îl consiliază pe George Simion. (…) Pe Călin Georgescu îl știu de mai mulți ani, dar nu m-a preocupat persoana lui până acum. Eu consider că Garda de Fier a fost o greșeală a istoriei. Nu a fost doar o mișcare politică, ci una paramilitară, guvernată de foarte multă violență, care nu caracterizează poporul român. (…) Nu am știut niciodată cine sunt cei din Grupul de la Monaco, mai puțin de Grupul de la Abu Dhabi. Poate că domnul Coldea merge pe acolo la cumpărături sau să se bronzeze…“.

Referirea la Abu Dhabi este o aluzie la locul unde, acum câteva zile, și-a făcut nunta Cristian Burci, patron al trustului Adevărul, printre altele.

De la Partidul România Unită la Alianța pentru Unirea Românilor

Atât Sebastian Ghiță cât și Cristian Burci sunt urmăriți penal, în România, în diverse dosare. Ghiță a fugit din țară în decembrie 2016, după victoria PSD în alegeri. Modul în care a părăsit România a rămas neelucidat până azi, pentru că el era deja sub supraveghere și monitorizat, teoretic, de poliție. Ieșirea din țară nu s-ar fi putut face fără sprijinul unor instituții ale statului. Burci a plecat și el din România după ce a fost pus sub acuzare în dosarul Romvag Caracal. DIICOT a inculpat 11 persoane în acel proces, punând sechestru pe bunuri totale, mobile și imobile, de 36 de milioane de euro.

Legăturile lui Sebastian Ghiță cu George Simion nu sunt chiar o noutate. În 2016, cei doi au avut mai multe întâlniri înaintea alegerilor parlamentare. Ghiță se străduia să propulseze în Parlament, cu ajutorul PSD, un alt partid extremist – PRU (Partidul România Unită). Formațiunea a fost implicată în mai multe scandaluri, între care unul legat de campania intitulată „Albim Sectorul 5!”. PRU propunea formarea unor detașamente de asalt, paramilitare, care să circule pe străzi și să vegheze la menținerea ordinii.

Tentativa a eșuat, dar câțiva ani mai târziu, pe fondul pandemiei și al crizei economice generate de aceasta, a apărut AUR. Denumirea noii formațiuni păstra ideea celei vechi: n-a mai fost Partidul România Unită, ci Alianța pentru Unirea Românilor. De asemenea, AUR are în comun cu PRU extremismul, agresivitatea și populismul ascunse, destul de stângaci, după un așa-zis naționalism. Diferența este că, de data aceasta, Sebastian Ghiță a dispărut din prim-plan – în 2016 fusese în capul listei pentru Camera Deputaților.

În schimb, asocierea lui Cristian Burci cu AUR este surprinzătoare. Liviu Dragnea este primul politician care face legătura directă între milionar și partidul lui George Simion.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* SUA: Putin a decis să invadeze Ucraina „în zilele următoare, probabil miercuri”. Va fi atacată și capitala Kiev, pentru a fi impus un guvern pro-rus

* Băsescu: „De ce susținem Ucraina? Dacă privim pe hartă, vedem că după Ucraina urmăm noi” / „Putin a pierdut. Nu va invada Ucraina”

* TVR a scăpat de „propagandistul roșu”, Ionuț Cristache. Mutat de la ora 21 la 17, acesta nu și-a atins ținta de audiență și, prin urmare, nu i-a fost prelungit contractul

* Cum a scăpat de pușcărie Valeriu Zgonea (PSD) în ciuda dovezilor evidente ale traficului de influență. Rolul decisiv al CCR și al „legilor lui Dragnea”

* Liiceanu face zob cooperativa Gâdea – Antena 3: daune morale de 20.000 de euro, după un proces de calomnie! „Vidanjorul lui Voiculescu” afirmase, abject, că filosoful și-a bătut soția când era însărcinată

* PSD l-a rezolvat și pe Nelu Barbu de la B1 TV: jupân la Registrul Auto Român, cu 2.500 de euro pe lună! E a 8-a sinecură a sa în 5 ani. Dăncilă îl trimisese consul la Shanghai, Orban l-a revocat

Cel mai dur atac al lui Nicușor Dan la adresa Antenei 3: „Minte isteric, pentru a o pune pe Firea din nou primar”; „o mașinărie infernală”, care „manipulează, dezinformează, distorsionează, înveninează”, face „presiuni josnice”

Procurorii dau iama în căpeteniile AUR: dosare penale pentru George Simion, Călin Georgescu și Diana Șoșoacă!

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (85) / “L-a umplut de sânge pe Tovarăşu’!”

* Persoanele paralizate ar putea merge din nou. Cum funcționează dispozitivul care se implantează pe măduva spinării

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here