Dan Barna (USR), apel disperat: „Prin OUG 114, luaţi dreptul la pensie a 6 milioane de români!”. Opoziţia cere retragerea Ordonanţei care aruncă în aer finanţele României

1
1144
Dan Barna, USR
Dan Barna îi cere lui Ludovic Orban să ia rapid o decizie în ce privește alegerea primarilor

Liderul USR, Dan Barna, a declarat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că OUG 114 include un set de măsuri care aruncă în aer multe domenii strategice pentru economie: energetic, bancar, telecomunicaţii, dar răul cel mai mare este că pune în pericol dreptul la pensie a 6 milioane de români.

Barna a spus că agenţiile de rating retrogradează România din cauza OUG 114.

„E foarte greu de fapt să reuşeşti să înghesui într-un singur act normativ un set de măsuri care să arunce în aer atât de multe domenii care sunt strategice pentru economie: secorul energetic, domeniul bancar sau cel al telecomunicaţiilor, toate printr-o singură ordonanţă. Dar răul cel mai mare pe care îl faceţi cu ordonanţa 114 este desfiinţarea de facto a pilonului II de pensii, punând în pericol dreptul la pensie a 6 milioane de români, a afirmat el.

El a adăugat că nu premierul Dăncilă este autorul ordonanţei.

„Autorii acestei ordonanţe nu a lăcomiei, ci a sărăciei pentru România sunt cei doi infractori condamnaţi penal care conduc de fapt Guvernul României, domnul Liviu Dragnea şi domnul Darius Vâlcov. Şi de ce au dat domnul Dragnea, domnul Vâlcov şi domnul Teodorovici această ordonanţă? E foarte simplu, suntem într-un an electroal şi aţi rămas fără bani”, a declarat Barna.

El a spus că premierul ar trebui să le spună oamenilor adevărul: că a rămas fără bani de pensii şi salarii, că nu va fi făcut niciun tronson de autostradă în acest an, că nu sunt bani de spitale şi că vor creşte taxele şi impozitele, că vor fi luaţi banii din pilonul II de pensii.

1 COMENTARIU

  1. Principiul economiei capitaliste clasice vorbeşte clar de armonia legii înspre ajutorul unui model economic. Baza unei economii e sistemul bancar credibil. Evident sunt măsuri care luate duc forma brută de acumulare capital în zona unui dezinteres guvernamental. Europa s-a gripat mereu în datoriile publice crescute și nu lasă de la ea prin legea economiei. Dorința de a păstra banii ca exponent apolitic conduce imediat la conflicte. Dar mai agresivă e plângerea de a fi bancar sau hotelier, a fi agricultor sau energie ca bunul Bernie Sanders. Banca suprimă imediat piața care nu se descurcă. E firesc să se întâmple dar nu e şi necesar.

    Ziua care curge pe nesimțite e în doliu. Dumnezeu face parte din banul zilnic. Cumpără şi vinde mărfuri. Prin orgoliu vinde şi cumpără acțiuni. Când guvernul devine retrograd în lege sau ordonanțe, el nu se mai împrumută ieftin pe piețe. Apoi vin ratingurile scăzute şi mila Domnului. Un guvern meritoriu cumpără aur în loc să vândă aur. E mai bine să ai aur în loc de acțiuni transpartinice de Niceea. Valul de nemulțumire republican va observa mai apoi calmul sideral al femeilor carnale. Binele lor e masa de onoare la un final. Banii au miros. Cresc şi scad ca lege. Legea nu e ban. Proprietatea e banul. A fi capitalist înseamnă cumpărare de aur şi vana vinului roşu desprinde aripi de bronz de lumea de mâine spre infinitul ieri. Da. Întotdeauna drumul de întors e valoros.

    12 Martie 2019 ora 17:17

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here