Acasă Lumea Europa Afară cu oamenii ruşilor din UE! Viktor Orban, aliat cu Dragnea&Tăriceanu, la...

Afară cu oamenii ruşilor din UE! Viktor Orban, aliat cu Dragnea&Tăriceanu, la un pas de excludere din grupul popularilor europeni

Douăsprezece partide membre ale Partidului Popular European (PPE), principalul grup politic din Parlamentul European, au cerut în mod oficial excluderea prim-ministrului populist ungar Viktor Orban şi a partidului său Fidesz, a anunţat luni preşedintele PPE, Joseph Daul, citat de France Presse.

„Această problemă va fi discutată în cadrul reuniunii politice din 20 martie. Decizia aparţine tuturor membrilor PPE şi nu pot anticipa rezultatul discuţiei”, a explicat Joseph Daul.

PPE este cel mai important grup din Parlamentul European şi familia politică dominantă în cadrul Consiliului European cu cancelarul Angela Merkel.

Potrivit unor surse din interiorul acestui partid de centru-dreapta european citate de DPA, cel puţin nouă partide, din opt state membre, din cadrul PPE au trimis scrisori conducerii sale cerând un vot. Potrivit regulilor PPE, şapte partide din cinci state membre
sunt necesare pentru a sprijini expulzarea unui partid din grup, notează Agerpres.

PPE – „căminul” partidelor de centru-dreapta precum creştin-democraţii germani – a fost sub o presiune din ce în ce mai mare pentru a scoate afară Fidesz al lui Orban în timp ce liderul ungar a escaladat o lungă dispută cu înalţi oficiali ai UE, inclusiv preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

De aproape două săptămâni, afişe cu Juncker alături de miliardarul american de origine maghiară George Soros au apărut în spaţii publice din Ungaria. Pe postere sunt scrise sloganuri sugerând că cei doi vor să promoveze migraţia ilegală în Europa – ceea ce Comisia Europeană a negat puternic.

Banii din Rusia pentru sabotorii UE

Discursul de tip Orban&Putin a devenit esenţa guvernării PSD-ALDE. Liderii celor două partide au lansat atacuri în valuri la adresa valorilor UE, în special asupra independenţei justiţiei, făcând practic jocul Rusiei, pe banii UE.

Recent, presa italiană a dezvăluit că liderul extremist Mateo Salvini (dreapta, alături de Dragnea) a fost finanţat cu bani din Rusia. Negocierile pentru finanţarea partidului său, Liga Nordului, s-au desfăşurat în secret în ultimele luni, fiind vorba despre întâlniri, călătorii, mailuri şi un draft de contract, de o parte aflându-se un fidel al lui Salvini, iar de cealaltă, oameni ai preşedintelui rus Vladimir Putin.

„Cel puţin trei milioane de tone de combustibil diesel vândute unei companii italiene de o companie rusă. O tranzacţie mulţumită căreia Kremlinul ar putea revigora conturile formaţiunii lui Salvini înaintea alegerilor europene din mai”, scrie publicaţia L-Espresso despre ancheta cu titlul „Cartea Neagră a Ligii”. Jurnaliştii precizează că nu este sigur dacă acordul a fost finalizat, dar că deţin informaţii privind diferite acţiuni desfăşurate la Roma, Milano şi Moscova, având drept unic scop finanţarea formaţiunii lui Salvini.

Axa Putin-Orban-Salvini-Dragnea

O eventuală ieșire din Partidul Socialiștilor Europeni pare să depindă, totuși, de rezultatul alegerilor din 26 mai. În caz că socialiștii vor rămâne în continuare un grup relevant iar populiștii lui Salvini nu vor performa, este puțin probabil că PSD va ieși din PES.

Relaţii dintre Dragnea şi Salvini sunt tot mai strânse. Cei doi s-au întâlnit la Bucureşti, când vicepremierul italian a vizitat România.

Recent, au apărut informaţii privind negocieri secrete şi între oamenii lui Salvini şi Dragnea şi Tăriceanu, liderii puterii de la Bucureşti – cu toţii interesaţi în fracturarea Europei pe criterii demagogic-naţionaliste, în interesul Rusiei lui Putin.

CITIŢI ŞI:

Iată cum pompează Putin bani în noua lume a lui Dragnea! Italienii au luat urma finanţărilor din Rusia pentru mişcările naţionaliste care sparg Europa

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările