PNL încearcă să desființeze „Secția lui Tudorel”. Proiect de lege

0
826

Partidul Național Liberal, prin vocea prim-vicepreședintelui Raluca Turcan, solicită desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ). PNL va depune un proiect legislativ pentru desființarea acestei Secții, din cauza căreia România riscă activarea articolului 7 din Tratatul UE.

Raluca Turcan:

* „Am decis astăzi, în ședința Biroului Executiv, să depunem un proiect legislativ pentru desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție. Adică, să anulăm această lege care a fost creată ca instrument politic de către cei din PSD-ALDE împotriva tuturor celor care au declanșat anchete împotriva corupților în ultimii ani de zile. Comisia de la Veneța, Comisia Europeană, GRECO au criticat în termeni foarte duri înființarea acestei Secții speciale”.
* „Prin menținerea acestei Secții, există pericolul ca România să sufere consecințele activării articolului 7 din tratatul Uniunii Europene. Cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări, asta spune Constituția României. Din nefericire, Tudorel Toader, fost judecător la Curtea Constituțională, ignoră tocmai aceste prevederi importante ale Constituției”.
* „Dacă un procuror sau un judecător săvârșește abuzuri, atunci acestea trebuie sancționate de către CSM și Inspecția Judiciară. Facem un apel și către aceste instituții, să revină la rolul constituțional în baza căruia funcționează. Tot ce înseamnă abuz al judecătorilor și procurorilor să fie anchetat de către organismele acestea cu rol contituțional, pentru sancționarea faptelor de corupție, dar și pentru a proteja independența și imparțialitatea instituțiilor din justiție”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here