Lazăr poate opri dosarul anti-Kovesi făcut de grupul organizat Ghiţă-Adina Florea-Tudorel-Dragnea după model mafiot

1
6374

Secţia „procurorilor lui Tudorel”, din Parchetul General, a demonstrat că a fost înfiinţată pentru uzul mafiei politice penale, de vreme ce i-a făcut dosar fostei şefe a DNA (Kovesi) pe baza pălăvrăgelilor unuia (Ghiţă) pe care chiar DNA l-a inculpat şi care a decis să fugă de justiţia română, în loc să-şi apere cauza în instanţă.

Înfiinţată de guvernarea penală PSD-ALDE şi puternic contestată în Europa şi America, „secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie” nu are însă toată puterea pe care şi-ar dori-o clanurile penale şi procurorii lor.

Căci procurorul general îi poate bloca acţiunile penale gen Kovesi, dacă el le consideră nelegale sau netemeinice, au declarat pentru G4Media.ro specialiști în drept penal. Potrivit acestora, o decizie a Curții Constituționale din 2018 stabilește clar că secția specială nu este o structură autonomă, ci procurorul șef de secție este subordonat ierarhic procurorului general.

Din analiza coroborată a tuturor acestor norme rezultă că procurorul șef de secție din structura Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (pe care Kovesi l-a recuzat vineri) este subordonat procurorului general Augustin Lazăr.

Aşa cum rezultă din documentele oficiale ale Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), statul român este cel care a suportat cheltuiala aducerii în ţară a condamnatului Nicolae Popa, omul lui Sorin Ovidiu Vântu. Prin urmare, „probele” din dosarul făcut de procuroarea Adina Florea (febleţea lui Tudorel Toader, care n-a făcut nimic în Constanţa devalizată de clanul Mazăre) sunt nule şi neavenite.

Dar Parchetul General nu poate lăsa lucrurile la acest stadiu, al respingerii acţiunii de tip mafiot a „Secţiei lui Tudorel” făcute împotriva Laurei Codruţa Kovesi. Augustin Lazăr trebuie să demareze de urgenţă anchetarea cel puţin administrativă a procurorilor care au putut porni enormitatea anti-Kovesi.

Ei au săvârşit un act de o mare gravitate juridică, acceptând să facă dosar penal unei procurorare pe baza plângerilor unui inculpat acuzat cu probe zdrobitoare (care a recunoscut implicit acuzaţiile fugind din ţară).

Adina Florea-Tudorel Toader, cuplul sovietic

Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) are un șef pe hârtie, Gheorghe Stan, și o șefă de facto, Adina Florea. Aceasta ocupă, oficial, funcția de procuror-șef adjunct al secției respective, care a devenit rapid Secția de intimidare a magistraților eficienți. Iar Adina Florea a intrat rapid în rolul de comisar sovietic.

De altfel, exact pentru asta a fost creată noua secție de către PSD-ALDE. Și exact pentru asta a fost numită în conducerea ei Adina Florea. Tudorel Toader a încercat s-o impună la ședia DNA, chiar în locul Laurei Codruța Kovesi, dar a fost refuzat de mai multe ori de președintele Klaus Iohannis.

Tudorel Toader, la rândul său, este întruchiparea acestei restaurații neocomuniste. Un jurist mediocru, plin de sine, fost judecător CCR, a preluat frâiele Ministerului de Justiție după eșecul lui Florin Iordache în ce privește  emiterea Ordonanța 13.

Tudorel Toader a venit la conducerea ministerului pe fondul crizei provocate de OUG 13 și al dezastrului lăsat în urmă de Florin Iordache, juristul de casă a lui Liviu Dragnea.

Nici Rusia nu a recunoscut „Secţia lui Tudorel”, darămite UE sau SUA

„Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție” nu are niciun fel de recunoaștere internațională.

Comisia de la Veneția, în raportul făcut în legătură cu modificările PSD asupra legilor justiției, arăta că această instituție: „cel mai probabil va submina independența procurorilor și judecătorilor români și încrederea publicului în justiție”.

În martie 2018, raportul GRECO (Grupul de State Împotriva Corupției) cere renunțarea la înființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor în Justiție. GRECO este un organism al Consiliului Europei.

Această „agenție” în conducerea căreia se află și procurorul Adina Florea nu are niciun fel de credibilitate. După punerea sub acuzare a celei mai importante figuri în ce privește lupta cu corupția din România, viitorul ei este incert.

CITIŢI ŞI:

Iată DOVADA că Secţia Adinei Florea este Miliţia lui Dragnea! Documentele MAI probează că Ghiţă minte în cazul Kovesi: plata aducerii în ţară a lui Nicolae Popa a fost făcută de statul român

A glăsuit și coada de topor: Adina Florea – fiică de consilier PSD, favorita lui Tudorel

Adina Florea, noua întruchipare a procurorului comunist. Cum s-a ajuns aici?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here