Planul ticălos al PSD de a bloca învestirea Guvernului Orban. Dăncilă vrea vot în Parlament cu trei zile înainte de prezidențiale

4
4334
Florin Iordache, Marcel Ciolacu, PSD
Iordache și Ciolacu vor să amâne cât mai mult învestirea Guvernului PNL prin prelungirea audierilor miniștrilor în comisiile parlamentare. Ce le-a transmis Orban? - Foto: Wikimedia, Camera Deputaților

PSD și-a propus să împingă validarea guvernului liberal prin vot în parlament cât mai aproape de alegerile prezidențiale.

Această strategie concepută de pesediști vrea să blocheze orice mesaje de campanie a președintelui Iohannis, în același timp încercând să-i prelungească o perioadă cât mai mare mandatul Vioricăi Dăncilă la Palatul Cotroceni.

Cei din PSD sunt conștienți că odată alungați de la guvernare nu mai au pârghiile necesare să controleze agenda publică.

„Vorbim de formarea Guvernului României şi trebuiesc respectaţi paşii constituţionali care trebuiesc făcuţi. Cu adevărat, nu pot să resping această scrisoare sau să nu iau act de ea, dar nu aceştia erau paşii. Posibil din cauză că nu am avut o întâlnire directă cu domnul prim-ministru desemnat domnul Ludovic Orban să fi recurs la această scrisoare cu propunere de calendar, dar primul pas pe care trebuie să-l facă domnul prim ministru desemnat este să vină cu formula de guvern şi cu programul de guvernare. Pe urmă, atributul calendarului este al Birourilor Permanente reunite, unde se va vota şi se va tranşa şi pe urmă vom respecta acest calendar cu audierile şi cu votul. Ce vă pot asigura este că nu vom prelungi mai mult decât este nevoie acest calendar, dar cred că şi dumneavoastră şi parlamentarii doresc ca aceste audieri să nu fie nişte audieri de formă, nu neapărat nişte audieri cu vendete politice, dar trebuie să fie nişte audieri foarte serioase, pe respectarea Constituţiei şi a legilor ţării, vorbim, matur de un viitor guvern. Sunt una dintre persoanele care după trecerea moţiunii nu consider că suntem într-o criză majoră politică, criza ar deveni în cazul în care acest guvern şi va fi învestit” , a declarat Marcel Ciolacu (PSD), președintele Camerei Deputaților, citat de News.ro.

Ciolacu anunță de fapt că social-democrații vor încerca să încetinească procedura de audiere a miniștrilor cât de mult vor putea, făcând apel la respectarea prevederilor regulamentare.

„Cred că trebuie să facem o audiere foarte serioasă şi amănunţită, să vedem dacă într-adevăr ce scriu acolo pot susţine şi în aceste condiţii cred că vom propune marţi, miercuri, joi (n.r. adică 29, 30, 31 octombrie) eventual să fie audierile astfel încât cei care vor vota acest guvern să afle despre competenţa miniştrilor, să afle mai multe despre programul de guvernare”, a afirmat Iordache, citat de Agerpres.

Împingând audierile până spre sfârșitul săptămânii viitoare, conform planului prezentat de deputatul PSD, înseamnă că social-democrații caută soluții pentru a amâna votul cât se poate de mult.

Asta mai înseamnă și că sunt conștienți de faptul că Guvernul PNL va primi validarea în parlament, dar vor să tragă cât mai mult de timp ca să nu plece de la guvernare.

Reamintim că miniștrii PSD au fost audiați în decurs de câteva ore, fiind protejați în comisii, refuzând să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

Joi 23 octombrie, Ludovic Orban a trimis o scrisoare cu calendarul audierilor și programarea votului din Parlament care ar trebui să aibă loc, cel mai târziu, miercuri, 30 octombrie.

„Eu voi transmite o scrisoare ca prim-ministru desemnat către preşedinţii celor două Camere, în care voi propune un calendar de învestitură. Calendarul de învestitură normal că este, din punctul meu de vedere, fiind o nevoie urgentă pentru învestirea guvernului, un calendar cât mai rapid. Luni să fie Birourile permanente reunite, luni după-amiază şi în cursul zilei de marţi să fie audierea miniştrilor sau marţi să fie audierea miniştrilor, iar miercuri să se convoace plenul pentru realizarea votului de învestitură”, a afirmat Orban, citat de Agerpres.

„Pe de altă parte, mă îndoiesc că nişte formaţiuni politice care vor să mai facă politică în România, să mai obţină voturi de la români ar putea să comită un gest atât de penibil încât să împiedice învestirea guvernului prin boicotarea procedurală sau prin absenţa de la votul de învestitură. Ar fi un comportament imatur, un comportament iresponsabil, un comportament în contradicţie flagrantă cu interesele fundamentale pe care le are România astăzi”, a spus Ludovic Orban, punând presiune pe PSD.

O altă strategie pe care o au social-democrații pentru a compromite noul guvern este să anunțe prin toți comunicatorii partidului că PNL le-a copiat programul de guvernare.

„În primul rând, am văzut în componenţă cel puţin trei miniştri care au fost şi în guvernul zero, în guvernul Cioloş. Deci, iată, competenţa de atunci, guvernul zero, se transferă şi în acest guvern. Ce am văzut, constatând şi citind foarte bine cât am putut în aceste câteva ceasuri programul de guvernare? Am văzut că sunt foarte multe măsuri ale PSD care sunt preluate cu copy/paste şi atunci întreb: de ce a mai fost dat jos Guvernul Dăncilă dacă continuăm lucrurile şi măsurile pe care le a propus Guvernul Dăncilă? Sunt şi foarte multe măsuri care vor aduce atingere cetăţeanului, de la măsurile sociale, cele care vizează creşterea punctului de pensie, creşterea salariilor, măsurile care vizează creşterea energiei electrice, sunt apoi măsuri care vizează comasarea spitalelor”, a declarat Florin Iordache, deputat PSD, criticând programul de guvernare depus de PNL.

Ideea că e liberalii au copiat programul PSD a mai fost promovată și de alți social-democrați în frunte cu Viorica Dăncilă.

Strategia PSD e să amâne votul din parlament și să strige în gura mare că liberalii le-au copiat programul de guvernare. Întrebarea e cine se mai uită în gura pesediștilor?

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

 

4 COMENTARII

  1. Extraordinar!Acum este un plan ticălos,dar când președintele vostru a făcut tot ce era posibil,chiar încălcând Constituția ,sa blocheze orice venea de la PSD era bine,nu va văitați ca vai,vai ce ticăloșie.In legătura cu minciunile comunicatorilor PSD-ului despre programul de guvernare iarăși o manipulare jalnica.Oamenii care știu sa citească o vor face si vor deseori singuri care-i adevarul,nu trebuie sa te cred pe tine pe cuvânt ca-mi spui tu ca ei mint.Citim,domnule!

  2. Las’ ca la dam noi la ALEGERILE URMATOARE, toate 3, PENTRU CA PUTEM!!!!!!!! Nu vor ei sa lase puterea din gheare dar sa-i auzi cum vor incepe sa miorlaie, in special TUTA DIN VIDELE, dupa ce se duuuuuuc unde-a dus mutul iapa…si de unde nu or sa mai vina prea repede!!!!! PUSCARIE SCRIE PE CAPURILE LOR, SI CONFISCAREA AVERILOR ILICITE!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here