miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăNewsPeste 500 de bolnavi de Covid, externați la cerere după hotărârea CCR....

Peste 500 de bolnavi de Covid, externați la cerere după hotărârea CCR. Ministrul Sănătății: “Pot umbla liberi. N-avem nicio pârghie să-i obligăm să stea în case”

-

Într-o singură zi s-au externat la cerere peste 500 de pacienți bolnavi de Covid-19, iar autoritățile nu mai au nicio pârghie de control sau verificare asupra acestor persoane contagioase după ultima decizia a Curții Constituționale.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a mărturisit luni, la Digi24, că statul român nu mai are în acest moment nicio pârghie legală pentru a-i obliga pe pacienții contagioși, bolnavi de Covid-19, să respecte izolarea la domiciliu după ce au fost externați la cerere.

Judecătorii CCR au descoperit că o lege de acum 14 ani nu e contituțională, iar oprirea bolnavilor contagioși în spitale este o restrângere a drepturilor fundamentale

După ce a decis anularea sancțiunilor aplicate celor care n-au respectat restricțiile în perioada stării de urgență – în special membri ai clanurilor interlope potoliți doar cu mascații –, CCR a aplicat miercurea trecută încă o lovitură autorității statului român. Judecătorii fideli PSD din această instituție au stabilit că internarea obligatorie și carantina celor bolnavi și contagioși sunt neconstituționale. Exact la fel cum s-a întâmplat și când s-a declarat ilegală starea de urgență, CCR a descoperit că prevederile unei legi din 2006 (de acum 14 ani!) depășesc Constituția.
Instituirea carantinei prin ordin de ministru este “o veritabilă privare de libertate” și o “restrângere a drepturilor fundamentale”, spun acum judecătorii CCR.

Aceasta este, de fapt, continuarea unuia dintre fronturile de atac deschise de PSD în ultima perioadă prin Avocatul Poporului, Renate Weber. Aceasta a pus spitalele sub monitorizare pentru torturarea pacienții și a acuzat că unitățile spitalicești sunt spații de detenție pentru că nu-i lasă pe bolnavii contagioși să plece acasă.

- Advertisement -

PSD controlează Parlamentul, CCR și Avocatul Poporului, prin care blochează sau anulează orice încercare a Guvernului de a controla epidemia

Lupta politică a devenit astfel absurdă. PSD controlează Parlamentul și instituții-cheie precum Avocatul Poporului și CCR, prin intermediul cărora blochează sau anulează toate încercările Guvernului de a face față crizei sanitare. În paralel, politicienii PSD propagă teorii ale conspirației și susțin public că virusul nu există sau că, oricum, nu e periculos.

Acum, după ce Avocatul Poporului a declanșat mecanismul de monitorizare a torturii pentru spitale, CCR a stabilit că „privarea de libertate este o măsură gravă care nu se justifică decât dacă alte măsuri mai puţin severe au fost considerate ca insuficiente pentru a garanta interesul public sau exigenţele publice ale detenţiei. Astfel, privarea de libertate trebuie să apară ca o măsură indispensabilă în circumstanţele date”.

Actualii judecători ai CCR, pe care CEDO i-a acuzat că au încălcat ei înșiși Constituția și au făcut abuz de putere privând-o pe Laura Kovesi de dreptul la apărare, n-au ținut cont, în toată pledoaria, de dreptul oamenilor la sănătate. Lăsându-i pe cei bolnavi de Covid-19 să poată iei din spital la cerere pentru că, altfel, ar fi vorba de o “detenție de ordin medical”, membrii CCR îi ignoră pe toți ceilalți români care ar trebui protejați de riscul îmbolnăvirii.

- Advertisement -

Ministrul Sănătății speră că noile reglementări, în acord cu observațiile CCR, ar putea fi gata într-o săptămână. Până atunci, nimeni nu-i poate împiedica pe bolnavii contagioși să iasă din spitale și să infecteze cât mai multă lume.

Acesta pare și scopul PSD. Social democrații se străduiesc să crească numărul victimelor pentru a putea acuza apoi, în campania electorală pentru alegerile din toamnă, că autoritățile au fost incompetente și că din cauza lor au murit oamenii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -