Ministrul Culturii: Persoanele vaccinate ar putea intra fără mască în sălile de spectacole

1
252
Olanda a făcut deja experimente pentru a vedea cum se pot redeschide sălile de spectacole în condiții sigure. Imagine de la un concert din 7 martie. FOTO: AFP

Persoanele vaccinate ar urma să nu mai fie obligate să poarte mască în sălile de spectacole, a anunțat luni Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii. Acesta a spus că există un program-pilot pentru redeschiderea evenimentelor culturale, iar în una din variante există această idee, ca persoanele vaccinate anti-Covid să nu mai aibă obligația de a purta masca de protecție.

Ministrul a făcut anunțul în timpul unei vizite la Opera Națională și la Teatrul Național, la care a participat și colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. Gheorghiu a spus că au fost studiate deja experimentele făcute în alte țări și s-a ajuns la concluzia că marele pericol, la spectacole, este la intrarea și ieșirea din sală, pentru că atunci se produc aglomerații.

Drept urmare, se vor amenaja intrări și ieșiri separate. De asemenea, ministrul Gheorghiu a spus că se va schimba și modul tradițional de acces în sală, oamenii urmând să intre pe sectoare, treptat, ca să se reducă îmbulzeala.

Se discută, mai spune oficialul guvernamental, ca sălile să fie ocupate în proporție de 80%: “Ca să vă dau un exemplu, la o sală de 1.000 de locuri ar fi în jur de 800 de persoane sau la o sală de 300 de locuri ar fi în jur de 250 de persoane. Deci, ne apropiem de capacitate maximă“.

Ce spune ministrul Culturii despre eliminarea obligativității de a purta mască la spectacole pentru cei vaccinați

“Vom încerca să implementăm câteva variante pentru a putea trage nişte concluzii. Ceea ce vă spun nu sunt concluzii finale, dar s-ar putea ca un braţ de program-pilot să-i includă doar pe cei vaccinaţi, altul să aibă în vedere toată lumea care este imunizată, altul să meargă doar pe testare. Şi vom vedea, pe toate cele trei sau patru braţe ale programului-pilot, în ce măsură vom impune obligativitatea păstrării măştii. Tocmai pentru a arăta beneficiile vaccinării, propunem ca, cel puţin în programele unde participă persoane vaccinate, să nu se poarte mască, pentru că şi experimentele făcute în alte ţări ne-au arătat că vaccinarea e sigură şi demonstrează beneficiile chiar în cazurile în care participanţii nu poartă mască.

Iniţial, ne-am propus ca imediat după Paşti să implementăm aceste programe, dar, în urma discuţiilor, managerii ne-au cerut un răgaz de două săptămâni după Sărbătorile Pascale, tocmai pentru a putea implementa mai bine anumite lucruri, inclusiv selecţia publicului participant. Şi aici şi noi trebuie să mai avem nişte discuţii cu STS şi cu alte instituţii care ne vor asigura sprijinul pentru ca aceste programe să fie un succes.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* FOTO. Zâmbetul luminos al doctoriței de 38 de ani care a murit de epuizare la Camera de Gardă

* „Patronul” AUR se alătură forțelor pro-ruse pentru a lovi în Maia Sandu. „Nici ea nu e fecioară! A alungat basarabenii din țară”, minte Lulea

* Reglare de conturi între „locotenenții” lui Ion Iliescu: Mironov îl alungă pe Gelu Voican Voiculescu de la șefia Institutului Revoluției!

* PSD-istul Coarnă a pierdut procesul cu „polițistul #Rezist”! Minciunile împroșcate îl costă 5.000 de euro + 4.120 de lei

* Au cocoșat-o! Șoșoacă se plânge că a luat amenzi de peste 10.000 de euro după scandalurile făcute prin piețe

* VIDEO. Teolog fanatic, anarhist: „Ne-au terfelit sfinții, ni L-au terfelit pe Hristos! Ordinarul ăla de vaccin nu mă interesează!”

* Deputatul cenzurat de Antena 3: „Mi s-a închis telefonul pentru că am îndrăznit să spun un adevăr”

VIDEO. Scene înfiorătoare cu anarhistele rusofile. Cerva: „Câta picior i-am tras în cur! I-a sărit curu’ în aer!”. Lovin: „I-am vărsat cafeaua în cap! L-am călcat pe mână!”

* Ambasadorul Rusiei, amenințător: Nu vă implicați „într-o aventură militară concepută de «capetele fierbinți» din sediul NATO”!

* Moment istoric: după 106 ani, America recunoaște genocidul armean! În 1915, turcii otomani au masacrat 1,5 milioane de armeni

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here