Dat afară din Poliție, fostul șef al DGA devine pensionar special la 44 de ani

4
7736

Dat afară din Ministerul de Interne pe ușa din dos, în cel mai rușinos mod posibil, chestorul Cătălin Ioniță devine, la doar 44 de ani, pensionar special, informează G4Media.ro.

Cazul devine unul antologic, de manual pentru grava anomalie a sistemului de pensii din România. Cătălin Ioniță nu a mai primit certificatul ORNISS, care permitea să accesez secrete de stat. Pe 26 august a fost eliberat din funcția de șef al Direcției Generale Anticorupție (DGA), iar vineri, 25 septembrie, președintele Klaus Iohannis  semnat decretul prin care îi încetează calitatea de angajat la MAI.

Pierderea certificatului ORNISS (Oficiul Registrul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat) trădează niște probleme extrem de grave, despre care până acum nicio instituție a statului nu a vorbit. Pe scurt, demnitarii sunt verificați foarte riguros, iar cei care se consideră că, dintr-un motiv sau altul, prezintă un pericol pentru secretele de stat, nu sunt certificați ORNISS.

Verificările sunt făcute de Direcția Generală pentru Protecție Internă din Ministerul de Interne (serviciul de informații al ministerului), care apoi înaintează un raport către Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat. Refuzul certificatului ORNISS echivalează cu schimbarea din funcție.

Chestorul Cătălin Ioniţă a fost urmărit penal, în 2018, pentru trafic de influenţă şi fals în declaraţii. Un an mai târziu, în 2019, DNA a clasat dosarul pe motiv că fapta nu există.

Numai că, în 2020, verificările DGPI au dus la eliminarea șefului DGA din sistem.

În urma acestor evenimente, evacuat fulgerător pentru motive deocamdată ținute la secret, chestorul Cătălin Ioniță a fost, așadar, lăsat la vatră. În vârstă de 44 de ani, el va intra în rândurile pensionarilor speciali.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

O nouă escrocherie marca Radu Moraru: 300 de candidați-fantomă! „Nașul” vinde funcții publice de 200.000 de euro, instituind oficial „taxa de protecție” în politică

4 COMENTARII

  1. Foarte bine toți derbedeii ies în pensie după 20 de ani de muncă cu chiuleală, ( să știți că nu greșesc cunosc marfa) au pensii de peste 5000 de lei, și unul care a lucrat 35-45 ani are cu indulgență aproape 2000 de lei sau mai puțin, și mă întreb când i-a fost pus în pericol viața acestor șefi, când s-au îmbătat printre acte în birou sau la crâșmă?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here