Penibilul absolut la Botoșani: un pătrat de beton vopsit, care poate fi și heliport, a fost inaugurat cu popă și cu 7 oficiali. Înghesuială mare la tăierea panglicii

6
3736
Înghesuială de nedescris la tăierea panglicii pentru câțiva metri pătrați de beton, care vor deservi ca heliport la Botoșani

Inaugurarea unui heliport făcut din fonduri europene la Botoșani a fost prilejul unei noi scene de un penibil rar: 7 oficiali s-au înghesuit să taie o panglică de cel mult 4 metri, ținută la cele două capete de doi pompieri! Fotografia a devenit virală, mostră a ridicolului fără margini în care se bălăcesc conducătorii români disperați după onoruri, dar lipsiți de performanțe.

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a amenajat 7 heliporturi în România și Republica Moldova – totul, cu fonduri europene. Infrastructura în sine nu este cine știe ce realizare inginerească: niște porțiuni pătrate, din beton, vopsite în diverse culori și cu însemne care să îndrume piloții elicopterelor, precum și personalul de la sol.

La inaugurarea heliportului din Botoșani a fost chemat un preot, să sfințească betonul, și s-au prezentat nu mai puțin de 7 oficiali dornici să apară în cadru la măreața realizare. Pe lângă patru ofițeri superiori din Ministerul de Interne – inclusiv generalul de flotilă aeriană Cătălin Paul Dache – s-au ivit și șefi din administrația civilă, precum Doina Federovici, președintele PSD al Consiliului Județean Botoșani.

Trebuie clarificat că în această poveste nu realizarea unui obiectiv necesar, dar nu extraordinar de complicat, precum heliportul, este amuzantă, ci modul în care atâția ofițeri și șefi s-au bulucit la inaugurare. În lipsa unor lucrări de infrastructură veritabile, liderii politici se agață de orice eveniment, cât de mic, ca să mai taie o panglică și să mai culeagă niște articole laudative în presa locală.

Construcția atât de alintată, constând în betonul turnat pe jos, gardul împrejmuitor, câteva dispozitive, vopseaua și niște gherete din tablă, a costat dealtfel suspect de mult: contribuabilii europeni au plătit 1,5 milioane de lei (adică 300.000 de euro)!

Generalul Dache a arătat cât de importantă este realizarea: „Este un proiect de suflet, întrucât vine în continuarea primului proiect în care SMURD-ul a fost implementat în Republica Moldova și care vine ca o continuare a îmbunătăţirii serviciilor medicale de urgență. Ne aflăm la inaugurarea heliportului Botoșani, primul aerodrom certificat în județul Botoșani. Era nevoie, întrucât în întreg județul Botoşani nu există un aerodrom certificat și în mod special acesta aduce un plus pentru zborurile de noapte”.

Concret, cu ajutorul acestui heliport, se scurtează foarte mult timpul în care pacienții în stare gravă pot ajunge la spitale din alte orașe, cu condiții cât de cât bune ca să poată fi tratați, având în vedere că în Botoșani așa ceva nu există.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Execuția bugetară pe septembrie arată crunt: Guvernul Ciolacu n-a tăiat cheltuielile, ci le-a crescut! Sunt cele mai mari costuri ale statului din ultimul deceniu

* Veniturile secretizate ale șefilor ASF: 180.000 de euro pe an + decontarea cheltuielilor (încă 26.000 €/an). Toți angajații iau 16 salarii pe an! „Cel mai prost angajat primește minimum 7.000 de lei net de Ziua ASF”

* Colcăială printre „specialii” care au capturat România: judecătoarea Ana Maria Chirilă – arestată pentru că sprijinea traficanții de droguri; judecătoarea Gabriela Mazilu – prinsă cu 6 milioane de euro nejustificați

* Rareș Bogdan anunță sinuciderea PNL în București: „Candidatul nostru la Primărie nu va fi Nicușor Dan! Nu e un primar bun. În 2020 l-a susținut Orban, nu noi! Atunci trebuia să fiu eu candidatul, dar lui Orban i-a fost frică…”

* STENOGRAME. Dezvăluiri din noul „azil al groazei” din ograda lui Pandele. „Cu tot ce s-a întâmplat la televizor, ei tot nu s-au potolit” / „Le-am spus: «Unde e cateringul? Când vine mâncarea?». S-a dus și le-a luat o shaorma”

* Liiceanu câștigă definitiv procesul de calomnie cu Gâdea și Antena 3. Pe lângă cei 20.000 de euro daune morale, calomniatorii trebuie să achite și cheltuielile de judecată

* EDITORIAL PAPAHAGI. Dușmanii suveranității României sunt fix „suveraniștii” din siajul hoardei de AUR!

* SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

* Cântărețul-influencer Dorian Popa – prins drogat la volanul unui Lamborghini, în chiloți! Cică mergea „la cumpărături”! Câștigul său lunar e de peste 100.000 de euro, pe rețelele sociale

* VIDEO. Povestea săptămânii în fotbalul european. Cea mai frumoasă „remontada”. Claudio Ranieri a înviat!

6 COMENTARII

  1. Majoritatea nu s-au desprins de obiceiurile bolnave din epoca Ceausescu. E drept ca atunci nu venea soborul de preoti, ci lingaii ale caror odrasle sunt infipte in conducerea statului.

  2. Tudorache „Diamante” sustine ca ANI l-a scos „nevinovat”: „S-a clasat cazul. Au verificat averea si au vazut clar ca nu am nicio problema”

    SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CU MAXIMA DETERMINARE, PRECIZIE SI UNIUNE ESTE „SCAPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT, NE DAM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI SI NE LUAM ‘justitia’, ADICA TOATA PUTEREA”!

  3. Realizarili iepocale ale Partidului in frunte cu Conducătorul său Iubit ! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here