„Nu văd altă soluție pentru oprirea acestui război decât capitularea Hamas. O altă administrație va fi instituită în Gaza. Acest lucru se va întâmpla oricum, chiar dacă Hamas nu capitulează” – analiza profesorului Naumescu

0
727
Teroriști Hamas ascunși în tuneluri sub unul din spitalele din Gaza

Nu există altă soluție pentru evitarea unor noi pierderi de vieți omenești decât capitularea Hamas, spune profesorul de relații internaționale Valentin Naumescu. Indiferent de zbaterile antisemiților și a mișcărilor de stânga din întreaga lume, Israelul va ocupa Fâșia Gaza, singura întrebare care se pune este dacă o va face pe cale pașnică, prin predarea teroriștilor, sau pe cale militară, printr-un război care va duce la multe distrugeri.

Teroriștii care controlează Fâșia Gaza din 2007 încoace ar trebui abandonați de populația locală, palestinienii din regiune având nevoie de această ruptură cu Hamas pentru a putea să-și salveze viețile și bunurile, mai scrie cunoscutul expert.

Așteptările unora ca Iranul să intervină direct în conflict de partea Hamas sunt inutile, în acest moment avem de-a face cu un război în zonă și e clar că lupta va continua până la eliminarea organizației teroriste, mai anticipează Valentin Naumescu.
Mai jos, considerațiile făcute de profesorul de la Universitatea Babeș-Bolyai.

„CAPITULAREA HAMAS

Nu văd altă soluție pentru oprirea acestui război înainte de distrugerea completă a Hamas de către armata israeliană decât capitularea organizației Hamas, respectiv predarea armamentului, infrastructurii militare și de comandă, accesului la tuneluri și bineînțeles a teroriștilor care guvernează Fâșia Gaza. O altă administrație va fi instituită în Gaza. Acest lucru se va întâmpla oricum, și dacă Hamas nu capitulează, dar cu mult mai multe distrugeri și pierderi de vieți, de ambele părți. Alt final nu există.

Dacă palestinienii care locuiesc în Gaza vor să se delimiteze de teroriști și să se bucure de un sfârșit al războiului cât mai rapid, trebuie să ceară public, vizibil, de îndată, capitularea Hamas și plecarea acestora de la guvernare. Presiunile lumii musulmane nu ar trebui îndreptate împotriva Israel, ci împotriva Hamas, care a cauzat acest război.

Dacă liderilor Hamas le pasă într-adevăr de soarta civililor inocenți aflați acum pe un câmp de luptă, trebuie să capituleze. Din cauza atacului lor criminal asupra statului Israel și cetățenilor civili din 7 octombrie a început acest război. Nimic nu poate justifica crimele abominabile ale teroriștilor, comise intenționat asupra civililor!

Abia după eliminarea Hamas va putea fi posibilă conceperea unei soluții politice post-Hamas și reluarea discuțiilor despre „soluția cu două state”, cu parteneri de negociere credibili. Cu Hamas la guvernare în Gaza, nu poate exista o asemenea discuție.

Inclusiv plecarea lui Netanyahu de la putere va fi probabil facilitată în noul context post-război, având în vedere nemulțumirile interne masive care se acumulaseră împotriva guvernului de la Ierusalim înainte de atacul din 7 octombrie.

Dacă nu, trebuie înțeles că acesta este un război, nu o dezbatere pe timp de pace, cu argumente și contraargumente istorice, iar războiul va continua până când Hamas va fi distrus și eliminat. Negocierile cu teroriștii Hamas sunt inacceptabile și imposibile iar cei care așteaptă ca Iran să intervină în luptă directă împotriva Israel așteaptă zadarnic.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Execuția bugetară pe septembrie arată crunt: Guvernul Ciolacu n-a tăiat cheltuielile, ci le-a crescut! Sunt cele mai mari costuri ale statului din ultimul deceniu

* Veniturile secretizate ale șefilor ASF: 180.000 de euro pe an + decontarea cheltuielilor (încă 26.000 €/an). Toți angajații iau 16 salarii pe an! „Cel mai prost angajat primește minimum 7.000 de lei net de Ziua ASF”

* Colcăială printre „specialii” care au capturat România: judecătoarea Ana Maria Chirilă – arestată pentru că sprijinea traficanții de droguri; judecătoarea Gabriela Mazilu – prinsă cu 6 milioane de euro nejustificați

* Rareș Bogdan anunță sinuciderea PNL în București: „Candidatul nostru la Primărie nu va fi Nicușor Dan! Nu e un primar bun. În 2020 l-a susținut Orban, nu noi! Atunci trebuia să fiu eu candidatul, dar lui Orban i-a fost frică…”

* STENOGRAME. Dezvăluiri din noul „azil al groazei” din ograda lui Pandele. „Cu tot ce s-a întâmplat la televizor, ei tot nu s-au potolit” / „Le-am spus: «Unde e cateringul? Când vine mâncarea?». S-a dus și le-a luat o shaorma”

* Liiceanu câștigă definitiv procesul de calomnie cu Gâdea și Antena 3. Pe lângă cei 20.000 de euro daune morale, calomniatorii trebuie să achite și cheltuielile de judecată

* EDITORIAL PAPAHAGI. Dușmanii suveranității României sunt fix „suveraniștii” din siajul hoardei de AUR!

* SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

* Cântărețul-influencer Dorian Popa – prins drogat la volanul unui Lamborghini, în chiloți! Cică mergea „la cumpărături”! Câștigul său lunar e de peste 100.000 de euro, pe rețelele sociale

* VIDEO. Povestea săptămânii în fotbalul european. Cea mai frumoasă „remontada”. Claudio Ranieri a înviat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here