vineri, aprilie 12, 2024
AcasăDezvăluiriPe litoral, Poliția și Jandarmeria au ca prioritate să dea amenzi, în...

Pe litoral, Poliția și Jandarmeria au ca prioritate să dea amenzi, în loc să încerce să prevină încălcarea restricțiilor de circulație

-

Pe litoralul românesc al Mării Negre, în loc să patruleze și pe plaje și faleze, mai ales în zilele de weekend, pentru a descuraja plimbările la malul mării, agenții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pândesc cu mașina pitită după copaci și boscheți, pentru a da amenzi.

Din atitudinea unor polițiști și jandarmi, în județul Constanța, reiese că scopul acestora ar fi, mai degrabă, amendarea celor care încalcă regulile stării de urgență.

Principalul obiectiv al măsurilor stabilite de ordonanțele militare este acela de a preveni practicarea deplasărilor inutile ale cetățenilor, prin prezența cât mai vizibilă, ostentativă chiar, a celor din MAI în locurile publice (așa cum ar trebui să se facă și pe șosele, în prevenirea/descurajarea depășirii limitelor de viteză legale).

Tradiționalul „plan de amenzi”, veche meteahnă a Poliției Române, este activat însă și în perioada crizei generate de Covid-19.

- Advertisement -

O sursă din Poliția constănțeană ne-a „șoptit”, încă de acum o săptămână, că indicațiile date de șefii locali mergeau exact în direcția planului de amenzi, în număr și cuantum cât mai mare, pe timpul stării de urgență.

Imaginile atașate acestui articol au fost realizate de fotoreporterul Octavian-Mihail Șerbănescu, pe Faleza-Nord din Constanța, ieri după-amiază, în Duminica Floriilor ortodoxe și a Paștelui romano-catolic, reformat și protestant.

- Advertisement -

Se vede clar cum mașina Jandarmeriei stă ascunsă, pe o alee din preajma unei plaje pe care nu patrulează niciun jandarm sau polițist.

La un moment dat, din vehicul au țâșnit câțiva jandarmi, care au început să alerge după cei câțiva plimbăreți duminicali de pe malul mării.

Plaja Faleză-Nord din Constanța, duminică, 12 aprilie 2020, la orele prânzului / Foto: Octavian-Mihail Șerbănescu

DOSAR. Virusul mortal al comunismului: Organizația Mondială a Sănătății, controlată ocult de China, e acuzată că a mințit întreaga lume și a amânat criminal declararea pandemiei

- Advertisement -

6 COMENTARII

 1. cum adică să „prevină”? e interzis prin lege, frate, nu e recomandare
  instigi infractorii?
  atunci instig și eu polițiștii să iasă cu bastoane/bîte, ca-n India
  corona ăsta e virus, nu e bere! capisci?

 2. Eu zic să-i gazeze, să-i bată , să-i împuște. . mușchii n-are minte!!!..mo..!!!.. așa este și fiți atenți la asta .. prefecții au primit ordin de la tovarășul Velea să facă rost da banii pentru primării !!!.. clar că lumina zilei. ..ce la dat de gol pe Velea a fost întrebat d de ziariști la Nădlac , câți bani s-au strâns din amenzi???…și Omul a scăpat porumbelul…vor fi obligați prostii să plătească o dată cu impozitele la secțiile financiare ale primăriilor!!!!.nu vor scăpa, îți vine de la serviciul taxe și impozite al fiecărei primării înștiințare de plată…. uite cum au aranjat bugetele primăriilor prin amenzi cât mai multe, fără număr….cât de jos să ajungi să-ți distrugi propriul popor.??.. faceți o anchetă pe tema asta și vă cruciți ce veți afla….în indiciu .. formularele de amenzi au antetul primăriilor și al polițiilor locale….

 3. Se vede de pe Luna cum isi fac catelandrii „cu sirg si daruire” datoria fata de cetateni, pardon, fata de autoritati… toti, platiti din banii publici. Cum dau amenzi in stinga si-n dreapta, rinjind de satisfactie cum sefi acestora vor fi multumiti de normele facute pe intreg cincinalu’ … ca nici pe vremea patrihotilor de la psd nu s-au dat astfel de amenzi.
  Intelegeam sa fie obedienti fata de cei din psd (#pentru voi multe kg de c*c*t) dar cu aceste evenimente s-a ivit momentul in care si cei din pnl isi arata adevarata identitate ! Aceea ce aminteste de dinainte de 1989: betia de putere a celor sus pusi si supunerea, frica cetatenilor fata de acele autoritati mizerabile.
  Putin probabil sa ne mai revenim ca natie….

 4. Este adevărat ca politia romană iese in fata acum când romanii stau in case dar ca sa faci pânde ca pr timpul lui Iancu Jianul mi se pare de-a dreptul inacceptabil.
  Cred ca politia romană trebuie sa facă diferența între a incalca cu buna stimata sau chestiunile de ordin umanitar.!
  Câți dintre cei amendați vor avea posibilitatea sa-și platessca amenda ? Când pensia minima este 704 lei cam 12/-5% din salariul unui polițist cu ceva ani in spate? Nu cred ca va plăti amenda in veci. Pana la urma toți sunt oameni dar ma întreb dacă au di suflet acei polițiști prea zeloși acum profitând de faptul ca suntem in pandemia asta blestemata.!!!!

 5. Paul, nu te mai baga in rahaturi din astea.
  Dai apa la moara unor idioti.
  Exact genul de jurnalism unde vinovat nu este cel care incalca legea, depaseste viteza legala. Vinovata este Politia ca a pus radarul in boscheti.
  Intelegi tu ce vreau sa spun.
  PS: Pentru comentacii astia de pe aici vreau sa vad comentarii la articolul despre deblocarea transportului maritim. E cam greu pe acolo.

  • Subiectul articolul este (MAI MULT DECAT) CLAR: politistii si jandarmii care… STAU-la-PANDA, PITITI, pentru a … DA AMENZI, TOCMAI caaa… NU (!!!!!) isi fac DATORIA !!!

   DATORIA lor este sa contribuie la atingerea/realizarea… SCOPULUI (!) restrictiilor-de-circulatie impuse prin Ordonantele-Militare emise in aceasta perioada, in care sunntem sub imperiul Starii-de-Urgenta, adica: pastrarea „DISTANTEI-SOCIALE”-FIZICE/SPATIALE, asadar… DESCURAJAREA cetatenilor de a ajunge sa INTERACTIONEZE-FIZIC unii cu altii FARA MASURI SANITARE ADECVATE !!!!!

   Asadar, amenzile trebuie sa fie DOAR (!) UNUL (!!!) dintre numeroasele … MIJLOACE(!!!), NICIDECUM un… SCOP(-IN-SINE), iar pentru a avea EFICIENTA in atingerea SCOPULUI MUUUUULT mai EFICACE si, nu in ultimul rand, (socialmente) CORECTA este… PREVENTIA (!!!), adica, in acest caz,… PREZENTA-DESCURAJANTA (OSTENTATIVA !) a fortelor-de-ordine IN SPATIILE PUBLICE !

   Ascunderea pe dupa boscheti (la fel ca in cazul radarelor-rutiere pitite s.a.m.d.) este… ANTI-Ordonante-de-Urgenta, e o… METEAHNA MILITIENEASCA JEGOASA !!!
   Siii… INEFICIENTA, pe deasupra !

   DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ?!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -