Paștele din inimile noastre

2
781

Credința, biserica, sunt în sufletele noastre. Paşte mai frumos decât cel petrecut cu familia, cu liniştea că ne ținem părinții şi bunicii în afara pericolului, nu există! Paștele din inimile noastre este cel mai frumos cadou pe care Dumnezeu ni-l face în acest moment.

Papa ne-a arătat măreția Paştelui catolic: singur, dar în sufletele tuturor! Trăim vremuri tulburi, în care viața poate atârna de doi paşi făcuți în afara casei. De aceea este bine ca acest Paşte să fie unul special, sub semnul familiei şi al speranței. Nu sunt zidurile unei biserici care ne fac mai buni, ci credința în Dumnezeu, iar aceasta se află în inimile noastre. De aceea, ne vom petrece acest Paşte al inimii alături de familiile noastre, în siguranță.

Credința este adânc înrădăcinată în conștiința poporului român și face parte din felul nostru de a fi. Timp de sute de ani, credința a ajutat națiunea noastră să reziste tuturor vicisitudinilor la care a fost supusă și să-și păstreze identitatea națională. Credința nu se discută, e dreptul și alegerea fiecăruia, dar în aceste timpuri de mare pericol pentru întreaga planetă, românii trebuie să se adapteze situației și să-și protejeze membrii familiilor, spre a nu fi expuși suferinței și morții.

Coronavirus înseamnă moarte. Ne-a arătat-o, la un nivel mai mic, în România, unde au murit câteva sute de persoane până acum. Ne-a demonstrat-o, la un nivel înspăimântător, în țările vestice și în Statele Unite ale Americii, care au ajuns la zeci de mii de decese fiecare.

Imaginile cu morții aruncați în gropile comune la New York sau cu cei arși în Italia, fără a mai putea fi înmormântați de familiile lor, sunt secvențe care arată fără urmă de îndoială dezastrul pe care virusul l-a produs în întreaga lume.

Legăturile familiale sunt fundamentul societății, iar noi trebuie să apărăm aceste valori cu responsabilitate. În Italia, când moare cineva de coronavirus, autoritățile se ocupă de toate formalitățile necesare: anunță familia defunctului (care nu-l mai poate vedea nici măcar pentru a-și lua rămas bun) și purcede la arderea corpului. Dacă bolnavul de coronavirus a intrat în spital, are o singură șansă de a-și mai vedea familia: aceea de a se vindeca; dacă nu, va muri singur, solitar, fără a mai vedea fețele celor dragi.

De aceea, dragi români, haideți să ne protejăm bătrânii din casa părintească și să petrecem acest Paște alături de familiile noastre acolo unde ne aflăm! Acesta va fi Paștele inimilor noastre!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. „Acest virus nu rezistă mult pe suprafețe, moare în câteva ore. Dar se ia foarte ușor din aer” / „N-o putem ține cu statul în casă, ne moare economia. Soluția este: «Cine scapă, scapă; cine nu, nu!»”

Durerea unui român din Belgia: „Îi trimit mamei bani de medicamente, iar ea zice că suntem sclavii Europei”

2 COMENTARII

  1. Uite într-adevăr un trimis al Domnului…. Să-ți dea Dumnezeu sănătate Sfinte Părinte!!!…în Tine avem toate speranțele noastre,Tu ești cel care ne faci viața mai frumoasă ….. Doamne apară-ne de focul sataniștilor din România… așa zisi popi, purtători de uniforme ilegali…care propagandă preacurvirea, hoția, corupția…cazul teodosie e celebru .. Sfinte Părinte roagă-te pentru noi…!!!!… pentru poporul român, pentru sănătate și iartă-i pe păcătoșii din România…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here