sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLumeaCriza Covid-19: în Japonia, parlamentarii și-au redus salariile. Alte țări în care...

Criza Covid-19: în Japonia, parlamentarii și-au redus salariile. Alte țări în care demnitarii au făcut gesturi similare

-

Parlamentarii japonezi au hotărât să-și reducă salariile cu 20%, pentru a sprijini lupta contra pandemiei de coronavirus din Țara Soarelui Răsare. Măsura e valabilă un an și a fost luată ca un exemplu pentru întreaga societate niponă.

Conform cotidianului „La Repubblica”, scăderea salariilor pentru parlamentarii japonezi a fost decisă printr-un acord încheiat între Partidul Liberal-Democrat, aflat la putere, și principala forță politică de opoziție, Partidul Democrat-Constituțional.

În prezent, membrii celor două Camere ale Parlamentului japonez primesc un salariu de 1.294.000 de yeni pe lună, adică puțin peste 11.000 de euro.

În Noua Zeelandă, membrii Guvernului au ales să-și reducă salariile cu 20% pentru următoarele 6 luni. Premierul neo-zeelandez, Jacinta Arden, are un salariu echivalent a 260.000 de euro pe an, în timp ce miniștrii din guvernul său câștigă aproximativ 165.000 de euro pe an. În Noua Zeelandă, 1.386 de persoane au fost testate pozitiv la coronavirus, iar 9 au murit.

- Advertisement -

În Singapore, premierul (cel mai bine plătit din lume, aproximativ 120.000 de euro pe lună) a hotărât să-și doneze  salariul pe o lună. La fel vor face toți membrii Guvernului.

Primul-ministru din Thailanda, Prayut Chan-Ocha, a anunțat că-și donează salariul pe luna martie.

Președintele statului Filipine, Rodrigo Duerte, a renunțat la salariul său de 7.000 euro pe luna aprilie.

- Advertisement -

Și parlamentarii bulgari au decis să-și doneze salariul către serviciul național de sănătate. În total, suma ajunge la 1.440.000 de leva, echivalentul a 740.000 euro. Propunerea, venită din partea partidului de dreapta, aflat la putere, a fost votată în unanimitate de Parlament, în data de 6 aprilie.

În Grecia, premierul elen Kyriacos Mitsotakis a invitat parlamentarii partidului său, Noua Democrație,  să-și cedeze jumătate din salariile lor în următoarele două luni.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU. „Acest virus nu rezistă mult pe suprafețe, moare în câteva ore. Dar se ia foarte ușor din aer” / „N-o putem ține cu statul în casă, ne moare economia. Soluția este: «Cine scapă, scapă; cine nu, nu!»”

Durerea unui român din Belgia: „Îi trimit mamei bani de medicamente, iar ea zice că suntem sclavii Europei”

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. As vrea sa vad ce fac parlamentarii nostri. Cred ca nici nu se vor clinti. Nu au in ei vreo urma de spirit de sacrificiu. Ei urasc poporul asta. Poate doar cu cateva exceptii….

    • In Romania nu se pune problema. Economia Romaniei duduie, bani sint destui. Doar ne permitem zeci de mii de salarii si pensii speciale de 30 000 de euro pe luna. Sintem singura tara din lume care isi permite asa ceva. Deci nu o sa isi taie din salarii amaritii aia de parlamentari, mai ales ca muncesc 24 din 24 pentru prostii care i-au votat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -