Orban își dă demisia din partid: „PNL a murit astăzi în pat cu PSD” / „E nevoie de un nou partid”

2
663
Ludovic Orban

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a anunțat luni că va demisiona din partid, în urma intrării PNL în coaliția de guvernare cu PSD. Orban a lansat un nou mesaj dur împotriva actualei conduceri a partidului.

”Azi, PNL și-a negat întreaga istorie. Astăzi, o grupare a dus partidul într-o fundătură, fără ieșire. A trădat definitiv toate speranțele puse în el”, a declarat Orban.

”Vă spus clar, pentru mine PNL a murit. E adevărat, în pat cu PSD. Cine-și imaginează că se va putea reabilita vreodată în ochii oamenilor e un mare naiv. (…) Această decizie cu siguranță va duce la prăbușirea în continuare a acestui partid în sondaje”, a mai afirmat Orban.

Fostul președintele al PNL le reproșează majorității președinților de organizații județene ale partidului că au girat această decizie politică.

”17 președinți de filiale nu au fost prezenți (la ședința de astăzi a Biroului Politic Național al PNL – n. red.). Se spune că răul are loc din cauza impasibilității celor buni. Dacă președinții de filială nu ar fi votat această încropeală politică, poate am fi reușit să oprim această dramă pentru România, încălcarea severă, sfidarea așteptărilor cetățenilor români”, a mai spus Orban.

„E nevoie de un nou partid”

Ludovic Orban a mai spus că baza partidului a fost împotriva alianţei cu PSD, una împotriva firii.

”E clar că e nevoie de un nou partid. PNL se va prăbuşi în sondaje, e nevoie de un partid care să contrabalanseze acest «hipopotam» (Guvernul PNL-PSD-UDMR – n. red.), ca să nu-i spun «elefant». Se spune că răul are loc din cauza pasivităţii celor buni. Dacă astăzi cei 17 preşedinţi de filiale care au lipsit ar fi fost prezenți și nu ar fi votat acest ghiveci politic numit USL 2, poate am fi reuşit să oprim această decizie dezastruoasă”, a mai declarat Ludovic Orban.

Potrivit fostului lider liberal, ”astăzi nu mai există nicio forţă politică de centru-dreapta care să-i reprezinte cu adevărat pe oamenii cinstiţi”.

”Astăzi, PSD a revenit la putere şi PSD, practic, va face legea de acum înainte pe foarte mult timp. Îmi voi da demisia din PNL şi voi continuă să fac ceea ce am făcut de 30 de ani: să-i reprezint pe oameni în mod onest, cinstit, responsabil, pe toţi acei români care cred cu adevărat într-un proiect al României. Astăzi, PNL şi-a negat întreaga istorie. O majoritate fragilă care asculta de Iohannis a dus partidul într-o fundătură”, a mai spus Ludovic Orban.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* A început răscoala în PNL! Turcan: „Cîțu și negociatorii să-și depună demisia. V-ați milogit la Ciolacu să prindeți un colț de pâine!“. Cîțu, acuzat că are probleme psihice!

* Actorul Marius Manole îi returnează președintelui Klaus Iohannis decorația primită în 2016. „L-am votat. Ghinion: e un trădător”

* Și Radu Paraschivescu îi returnează decorația lui Klus Iohannis: „Simt că e un gest pe care trebuie să-l fac“

* Primarul Ciucu (PNL) citează, resemnat, din Leonard Cohen: „Toată lumea știe, căpitanul a mințit / Băieții buni au pierdut / Barca se scufundă”

* Ciucă a cerut să fie indexate și pensia sa și cea a soției („pensii de serviciu”), dar și pensiile speciale! Cei doi au acum 4.600 de euro pe lună, de la MApN

* Drulă a câștigat pariul cu Rareș Bogdan. „Pe o sticlă de vin că o să veniți cu alt premier” / „Tonul tău este foarte nepotrivit. Dacă o făceai cu mine, nu mai erai în Guvern!”

* Primar PNL: „În maximum 6 luni vom avea un nou Congres, deoarece astăzi PNL nu are un lider!“

* EDITORIAL GRIGORE CARTIANU: PNL-ule, ridică-te și umblă!

* VIDEO. „90% afectare pulmonară. Vor să mă intubeze. Eu refuz. Aveți grijă de copiii mei!” Ultimele cuvinte, la ATI, ale antivaccinistului Făgădaru

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here