Orban e șocat de mizeria electorală a lui Ciucă. Instituțiile statului, paralizate în fața unei infracțiuni

3
421
De veghen-n lanul de secară... abuzivul Ciucă nu se cară!

Președintele partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, pune lupa pe o ilegalitate flagrantă făcută de PNL și de președintele acestuia, Nicolae Ciucă. O mizerie electorală – spune Orban.

Constatarea lui Ludovic Orban despre escrocheria electorală a lui Nicolae Ciucă are greutate, pentru că în ecuație sunt doi foști prim-miniștri, care au fost și colegi în Guvernul Orban (2019-2020).

Tema acestei postări pe Facebook a lui Orban arată cât de jos a ajuns PNL sub conducerea lui Ciucă, marioneta lui Klaus Iohannis. Atât de jos, încât legea e călcată în picioare, în văzut întregii țări.

E vorba de sutele de panouri gigantice plasate de-a lungul șoselelor, cu poza lui Ciucă pe fundal negru și cu mesajul: „Un ostaș în slujba țării” – același cu titlul cărții-maculatură pe care Ciucă n-a lansat-o încă, dar „amenință” că o va lansa cândva. Așadar, PNL promovează – cu bani publici, că subvenția e mare – o carte care nu există!

Ludovic Orban a sesizat însă care e de fapt miza: promovarea agresivă și ilegală a politicianului Ciucă, în speranța că astfel PNL-iștii vor obține mai multe votur la alegerile locale și la cele europarlamentare. În plus, Ciucă încearcă să se profileze și ca prezidențiabilul PNL la alegerile din toamnă, de aceea recurge la o campanie outdoor hoțească.

De remarcat că Orban scrie numele fostului său partid, pe care l-a condus până în 2021, cu litere mici, disprețuitoare: pnl. Același tratament îl aplică și celor de la PSD – psd.

Revolta lui Ludovic Orban

„Legea interzice publicitatea OUTDOOR, alta decât prin afișe de maximum 500 cm pe 300 cm, în timpul campaniei electorale. În ciuda legii, pnl a umplut țara de panouri negre cu fața lui Ciucă, președintele pnl. Adică a încălcat sfidător legea.

Nicio instituție a statului nu a facut niciun demers pentru sancționarea acestei încălcări grosolane a legii și pentru revenirea la legalitate. Ministerul de Interne, condus de PNL-istul Predoiu, se face că nu vede nimic; AEP, condusă de PSD-istul Greblă, tace mâlc; BEC tolerează complice nerespectarea legii; primarii psd și pnl din localitățile pe a căror rază administrativă se află panourile nu iau nicio măsură; media nu ia nicio atitudine față de această mizerie electorală.

Singurii care mai au puterea să sancționeze această flagrantă încălcare a legii, prin care PNL urmărește în mod evident să obțină câștiguri electorale frauduloase, sunt cetățenii români. Ei pot penaliza prin votul lor încălcarea sfidătoare a legii prin a nu vota cu partidul care calcă legea în picioare.

Oare în cât timp aș fi fost amendat și s-ar fi dărâmat panoul cu pricina dacă eu aș fi avut tupeul să-mi pun vreun panou cu un mesaj de genul: «Adevărații liberali sunt în Forța Dreptei»? Cred că în maximum o oră. Dar, evident, eu nu fac așa ceva. Nici nu mi-ar fi trecut vreodată prin cap o asemenea idee de a fenta legea pentru a mai stoarce niște voturi în mod ilegal.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

PORTRET DE CANDIDAT

ALLEN COLIBAN, Primăria Brașov: „Mi-am făcut temele la lumânare, am făcut baie în oala de sarmale”

STELIAN ION, Primăria Constanța: “Pentru mine, declicul s-a produs în 2014, când interesele găștii PSD-iste au ajuns și în cartierul copilăriei mele. Voiau să ridice un bloc de 6 etaje pe spațiul verde. Mi-am jurat că voi face tot ce pot pentru a-i împiedica”

* LUCIAN STANCIU-VIZITEU, Primăria Bacău: „În clasa a X-a am luat locul 3 la Olimpiada națională de Informatică. Am fost admis la Universitatea Drexler, din SUA, dar n-am avut bani. Așa că am făcut Politehnica din București, apoi masteratul și doctoratul în Franța, șef de promoție la Statistică și al doilea la Finanțe”

CRISTINA PRUNĂ, europarlamentare: „Până la 4 ani am crescut la țară, în Bărăgan, într-un spirit foarte liber. Acum susțin cu fermitate politici liberale”

* RADU MIHAIL, europarlamentare: “La alegerile din 2000, în turul 2, am avut senzația acută că-mi va putrezi mâna dacă-l votez pe Iliescu”

* CORINA ATANASIU, europarlamentare: „În anii ’90 am făcut voluntariat la Salvați Copiii. Lucram cu copiii străzii, prindeam pedofili cu Europolul”

RADU MIHAIU, Primăria Sectorului 2: „N-aveam niciun gând să intru în politică. Spuneam: «Am o meserie, o fac bine, crește afacerea!». Ce m-a determinat să mă răzgândesc a fost incendiul de la Colectiv. Mi-am zis: «Copiii mei trebuie să trăiască într-o țară în care nu se întâmplă așa ceva!»”

MIHAELA ȘTEFAN, Primăria Sectorului 6: „M-am angajat în anul 2 de facultate, prima dată la Unirea, într-un magazin de haine. N-aveam cum să nu muncesc. N-aveam cum! Eu nu le-am cerut bani niciodată părinților mei”

* ADRIANA CRISTIAN, europarlamentare: „Sunt o visătoare harnică. Aș vrea să las asta în urma mea: unii politicieni arată și așa, ca mine. Adică au terminat multă școală, vorbesc bine, au interese corecte, nu s-au îmbogățit din politică. Nu suntem toți la fel, cum vor cei vechi să se creadă”

VLAD BOTOȘ, europarlamentare: „Mi s-a propus să rămân în China. N-am vrut. Ieșisem seara cu colegi inclusiv chinezi. Când deschideam subiecte politice, chinezii nu acceptau să discute nimic. Atunci mi-am dat seama că n-aș putea niciodată trăi într-un regim care să filtreze ideile”

TEODORA STOIAN: „Cât am fost consilier al ministrului Justiției, am avut senzația că oamenii ăia nu ne voiau acolo. Erau directori puternici, care pur și simplu ziceau: «Eu nu fac așa ceva!». Și nu li se cerea să-și facă decât treaba. În ultimele luni, numai că nu ne scuipau în față”

3 COMENTARII

  1. Asta ne mai trebuie, un alt Președinte născut obosit 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Ce soldat ? Pensionar la 52 de ani ! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.